Děkujeme za pochopení.
H23a73n18a 14S34k36o36u21m57a30l88o98v36á
Přiznám se, že linecké jsem nikdy nepovažovala za dostatečně slavnostní cukroví, aby se dělalo na Vánoce. Vždyť ho v pekařství prodávají celý rok. A teď, když vím, jaká je to vysoká věda udělat těsto, se do něj tuplem pouštět nebudu.
D54a25n28a 43Š38u69m74o27v48á
Je to celé zajímavé. S těstem "odpočinutým" v lednici a se žloutkem, se mi dobře pracuje, a výsledek je přesně ten, jaký potřebuji. Hotové sušenky drží dobře pohromadě nejbližší 1 - 1,5 dne. To je musím fofrem promazat rybízovou marmeládou. Kdybych to nechal na později, začaly by při mazání praskat. Pro mě bylo daleko důležitější, nechat vánoční cukroví odležet poté, co ho udělám. Do studené (a možná i trochu vlhké) špajzky a za týden - deset dní je to ono, pak se "rozplývají" na jazyku a když je schovám, je naděje, že je rodina "nespotřebuje" moc brzo a vydrží do vánoc. Tedy u všech druhů sušenky zvláční. Typické je to u perníčků, u těch s pečením začínám, tam je třeba tak tři neděle. A teď už Dani vím dokonce, co se děje chemicky. Zdravím.
K63l36á39r84a 13T32ů27m89o19v83á
O tom odležení jsem kdysi přemýšlela. Ale došla jsem jen k tomu, že těsto (zadělané s teplým máslem, "aby to dobře šlo") musí ztuhnout "aby se nelepilo". A ono je to komplikovanější.
D28a48n97a 20T48e45n23z71l30e61r
Všechno je takříkajíc jinak. Ale je pozitivní, že je to konzistentní a dá se z toho ledacos odvodit.
Krásný večer přeju. Vám i zvířátkům.
Š56t55ě39p42á85n 75B11i74c89e98r72a
Kouknul jsem manželce na recept lineckého těsta a našel jeden žloutek. Tak jsem ho škrtnul.
R16u92d74o20l80f 74M48e32n14t93z67l
Dobře jste udělal, pochvala Vás nemine.
R21e15n80é 87M55e15l79i97c24h96a54r
Zítra budeme doma péct...To si budu muset vzít k receptům k ruce i Váš blog
D19a21n21a 55T33e98n66z69l73e49r
Ať se hezky povede a hezky chutná!
Vzpomínám na váš blog a hraní s těstem!! Píšete moc krásně! Mějte skvělý den, René! Vy i Vaše milá paní a dorost.
P26a67v88e44l 34V61é97b29r
Ta karma je vážně zasloužená.
D94a93n90a 84T74e61n37z82l13e83r
Děkuju. Mějte krásný den, Vy i Čumáček.
R77u49d94o81l51f 66M12e92n69t41z31l
Nechápu, jak mohl někdo tohle těsto vymyslet bez teoretického základu. Kdybych zkusil smíchat mouku s tukem, co to udělá, tak se to bude rozpadat pod rukama a vykašlu se na to. Leda, že dříve měli doma zimu, tak se to nějak povedlo, pak už věděli, že řešení existuje a zkoušeli dál.
Také mne napadlo, že linecké těsto by asi mohli jíst i lidé s bezlepkovou dietou. Díval jsem se na recepty a všude používají bezlepkovou mouku. Jestli jsem ale pochopil správně princip, tak v lineckém těstě lepek není tak jako tak.
Š15t22ě37p49á57n 37B96i12c72e71r44a
Pokud se hněte při 10 st. C.
- Počet článků 969
- Celková karma 18,99
- Průměrná čtenost 1329x