Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jsem si jistá, že p. Babiš pravdu nemá, a pokud chce řešení své kauzy oddalovat, tzn. nevrátit peníze ani dát do souladu naši praxi s evropskými předpisy, pak nám EK onu problémovou částku prostě škrtne z dalších možných dotací. Piráti i další na to pouze upozornili. Např. štrasbur. soud běžně hodnotí i (ne)kvalitu národních zákonů a pokutami může státy donutit k jejich sladění s mezinárod. předpisy, totéž se odehrává na úrovni EU, právníci p. Babiše tohle jistě vědí, jinak by na tom byli hodně špatně s odbor. znalostmi.

1 1
možnosti
Foto

Hlavně, že Vy, pane Kroupo vnímáte Piráty jako ty hodné.

To je důležité a tak to má být (podle příznivců Milionu chvilek).

Ještě, že Piráti podporují takové prkotiny jako o desítky miliard předražené církevní restituce a nešťourají se v Bakalových miliardách či 10 miliardách vyplacených našimi daňovými poplatníky R. Lauderovi. Atd...atd...

Babiš přece musí být svržený za jakoukoliv cenu!

Atd...

2 1
možnosti
Foto

Asi byste si měl znovu a pečlivěji přečíst můj blog, a soustředit se na věty, které v něm věnuji mému názoru na Piráty a jejich případnou volbu...

0 0
možnosti

Pavel Buchta

5. 12. 2019 10:11

No nevím. Je rozdíl mezi nahlášením trestného činu a zištným "bonzováním" proto, abych někomu uškodil. To druhé je myslím morálně neobhajitelné navzdory demagogickým argumentům. Za komunistů lidé také donášeli STB, pokud měli pocit, že dochází k porušení tehdy platných totalitních zákonů. A nemyslím si, že pro to v souladu s vaší logikou máte pochopení.

2 0
možnosti

Jedna vec je obcan, kteremu neni lhostejny zakon a nahlasi nekoho, kdo zneuziva verejne (a tedy i jeho) finance, aby za to dotycny nesl zodpovednost. Druha vec je osoba, ktera za totality hlasi tajne policii, kdo posloucha nevhodnou hudbu a chodi na pivo s nevhodnyma lidma, aby pak nekolik dalsich generaci jeho potomku melo problemy v cele kariere. Kdo v tomhle nevidi rozdil, zaslouzil by, aby v jeho okoli nebyl zadny bonzak, kdyz ho treba nekdo zmlati a oloupi na ulici.

2 0
možnosti

Pavel Buchta

5. 12. 2019 10:33

O sobě, která donášela za komančů STB mohla také mít pocit, že dochází k porušování tehdy platných zákonů. BTW někdo zase nevidí rozdíl mezi podvodem, zlodějnou a čerpáním dotace v souladu s platným zákonem, bez ohledu na to, jestli je ten zákon dobrý, nebo špatný.

0 0
možnosti

Morál dostává od práva facky celkem pravidelně. A ne jinak tomu beztak bude nyní

0 0
možnosti
Foto

Tak věřím, že bonzovat budou na všechny stejně, ne jen na své politické a ideologické oponenty... jako např. Transparency Int.

1 0
možnosti

Piráti zcela jistě bonzáci jsou. Vinu za vrácení dotací však nese ten, kdo je dostal.

0 0
možnosti

Vinu nese ten kdo mu je přidělil.

3 0
možnosti

Tohle není žádné bonzování.

Nahlásit se to prostě muselo, to byla naše občanská povinnost.

1 3
možnosti

J39i28ř23í 71N60ě48m32e42c

4. 12. 2019 20:39

Život není žádná pohádka a často ten "nepřející" jenom čeká na záminku. Mnohdy je každá rána dobrá, jak odrovnat oponenta. A to, že by EU měla ráda z V4 odkladiště nepotřebných migrantů je prostě pravda. Také je pravda, že by Francie a Německo velmi radostně vládly celé EU a občany V4 vítají zejména jako levnou pracovní sílu a občany druhé kategorie. Za této situace by se "sestřelení" některého z premiérů ČR, Polska, či Maďarska hodilo. Takže "teplý bonz" určitě pomůže.

Jinak piráti jsou jenom recyklát Zelených ... zvenší zelení, zevnitř rudí.:-/

7 1
možnosti

Problem Ceskeho vztahu k bonzactvi dobre ilustrovala epizoda Pivar ze serialu Rozpaky kuchare Svatopluka: cely kolektiv zamestnancu kuchyne radeji bude lit denne naliteho kuchare, ktery pak serviruje nepozivatelna jidla, nez aby ho udali, aby nebyli za bonzaky. Ceskou mentalitu tam vystihli dobre.

0 0
možnosti

Aha, mam tam dve chyby, ja vim. Ceskeho ma byt s malym c a misto roztomileho lit melo byt kryt.

1 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám