Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

A47l94e25š 18M45e43r71t37a

4. 12. 2019 12:20

Ten titulek je poněkud zavádějící, protože to by jste potom musel za lháře označit i např. Nezvala, Kainara, či Olbrachta, kteří patří mezi naše nejlepší spisovatele. Chápu, že takové paušální zjednodušení je pro antikomunisty in, ale ve skutečnosti jde jen o primitivní nahrážku neschopnosti být konkrétní, či najít správné argumenty.

4 3
možnosti

Pravil komunista s možností psát:-)

5 0
možnosti

Jeden komentář v této diskusi mne přivedl k otázce: Jak vy jste to vlastně měl s členstvím ve straně? Nebo v té jejich přípravce? Byl jste členem?

0 0
možnosti
Foto

Jako desetiletý kluk jsem byl asi rok u pionýrů. Pak už jsem nikdy nebyl ani svazák, ani kandidát, ani člen SČSP (Svaz Československo-sovětského přátelství), ani člen KSČ, ani ničím jiným. Jediná organizace, které jsem byl za socialismu členem, když nepočítám ROH, kde byl každý dělník, kterým jsem tehdy byl, bylo ČSTV - Československý svaz tělovýchovy, kde jsem byl organizován skrze turistický oddíl mládeže, kde jsem byl rádcem družstva. To je všechno, pane Kuthane, žádné tajemství se nekoná:-)

1 0
možnosti

Jste naivní nebo tomu věříte? USA potřebují zbrojit, bez zbrojního průmyslu by zkrachovaly. Pro zdůvodnění zbrojení potřebují nepřítele. To je Rusko a Čína. Stejně jako trapně lezli komunisté do zadku SSSR, tak se nyní lezl ještě hlouběji do zadku USA.

1 3
možnosti

Pokud jste (jako stát) největším dlužníkem, je to jedna z možností, jak odradit věřitele, vybudovat největší armádu na světě, to se pak někdo těžko domáhá svých pohledávek. Navíc, dnes nikdo nikoho fakticky neohrožuje a ne těch pár pošahanců, co vraždí ve jménu víry, nepotřebujete ponorky a letadlové lodě.

1 0
možnosti
Foto

Máte pravdu.

Proto nevěřím Milanu Kunderovi, Zdeňku Svěrákovi, Petru Pithartovi, Kamile Moučkové, Jaroslavu Kuberovi, generálovi Petru Pavlovi a dalším.

3 2
možnosti
Foto

A já zase panu Petříkovi. Protože taky píše. ;-D

4 0
možnosti

Nevím proč tam naší komunisté pošilhávají to je záhada,bo komunismus zůstal v Číně, ale Rusko již opustil, tam je přece car a ten, že by se jim tak líbil?

0 0
možnosti

Mně zase babička říkala: "Jak jednou zalžeš, budeš lhát pořád"! Bráno tímto jednoduchým pohledem jsou prolhaní vlastně všichni. Jen některým to prochází a jiným ne. Pochopitelně z pohledu minulosti a příkoří, kterým se zúčastněným dostalo, budou mnohem kritičtější k těm, kteří na tom měli větší nebo zásadní vinu.

Nikdy bych si netroufl strkat všechny do jednoho pytle. Protože nikdy se všichni nepodíleli na všem. Když tu někdy připomenu excesy USA, Velké Británie, Francie, Itálie, Španělska a dalších zemí, hned jsem tvrdě vymínusován a je mi náležitě omláceno o hubu: podívej se na ty své komouše. Takhle bych ale mohl v podobných případech říkat - podívejte se na císaře Nerona, jak nakládal s křesťany, na další dobyvatele počínaje Alexandrem Velikým a Temüjinem. Aby bylo jasno - nikoho se nezastávám, jen bych rád, aby se posuzovalo spravedlivě. Jak tu všichni žádají. Podle činů a ne podle kolektivu. Vždy si totiž vzpomenu na líčení lodního lékaře Thomase Huggana z lodi Bounty: "Když piráti někoho zajali, byl automaticky počítán mezi ně. Když je pak dopadla válečná loď, šel s ostatními na ráhno.A bylo jedno, že každou minutu přemýšlel o útěku nebo aspoň o nějakém činu. Byl jsi s nimi, tak k nim patříš..." Proto tentokrát s panem Kroupou mohu souhlasit jen tolik, že prospěcháři se nakonec vždy projeví. Ti, kteří uvidí chyby buď přejdou jinam nebo se je budou snažit napravit.

2 2
možnosti

Tak pravil Lála, hrdý majitel rudé knížky....:-P

0 0
možnosti

Autorovi karma - slovo komunista by mělo být zařazeno jako sprosté slovo.

3 0
možnosti

L76u84k48a22s 70F10i11k86r

4. 12. 2019 14:34

Cenzori na blogu a v diskuzich to tak uz maji.

0 0
možnosti

Můj otec zase pravil - "Chceš-li cokoliv smysluplného a funkčního rozvrátit - Nasaď tam komunistu. On to spolehlivě zabezpečí". To se mezi r. 19848 - 1989 naplnilo perfektně. I rarity byly ! Dědkův trezor a dřevěné točité schody z obchodu na papalášově chajdě. Jak napomohly zájmu dělníků, rolníků a pracující inteligence, to věru nechápu. Podobně, čím KSČm a komu, napomáhá vlastně dnes ? Jó, už vím ! Tomu Oligarchovi ! ..:-).

6 0
možnosti

Já vám nevím. Kdyby komunisti v letech 1948 - 1989 (předpokládám, že jste nešel z nadoblačných 19848 pozpátku ;-)) všechno zničili a rozvrátili, tak tu jsme po deseti letech bosí a na holé zemi. Pozor! neříkám, že bylo vše radostně slunečné s socialismus vzkvétal. Ale taky nebudu tvrdit, že na co sáhli, to podělali. A těch příkladů, byť se někomu budou zdát triviální, není málo. Jistě, bylo tu dost diletantů, které nahoru vynesla knížka, ale také byli odborníci s knížkou, kteří prokázali, že jsou ve svém oboru mistři...

1 1
možnosti

Dej Kroupovi možnost psát a.... bude hysterčit.:-)

Rozhodně nechci popírat tu tezi o prolhaných komunistech, dělat jim advokáta, jen nevím proč pořád, tak nadšeně tančit po mrtvolách.:-)

Řekl bych, že mnohem, nesrovnatelně vážnějším , opravdovým problémem je, kolik lhářů úspěšně funguje i v té naší demokracii!

1 6
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS