Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

J62i38ř55í 81M15a96c39h

30. 11. 2019 16:35

Cenzura zůstane cenzurou, ať to okecává kdo chce jak chce. Je z toho dost smutno a naši poslanci (rád bych věděl kteří, abych je mohl příště nevolit) rozhodně nemají patent na rozum a pravdu. Ten se s poslaneckým mandátem určitě nezískává.

3 0
možnosti
JS

Taky jsem si myslel, že už bude až do má smrti cenzura sprosté slovo, ale bohužel už nyní tomu tak není, stačilo pouhých 30 let, aby se zapomnělo na to, jak se tohle dá ve jménu dobra zneužít, totéž jsou zákony o šíření nenávisti, předsudečné nenávisti a další jejich náhubkové mutace.

7 0
možnosti
Foto

A o tom co je pravda bude jako rozhodovat kdo?8-o

3 0
možnosti
TT

Ministerstvo vnitra a ministerstvo spravedlnosti, tedy policajti a státní zástupci (za pomoci občanů angažovaných v nestátních, tvorbu zisku nesledujících organizacích). Nezávislí soudci se k nim jistě rádi přidají.

1 0
možnosti
LH

Snaží se správně a v zájmu našeho lidu. Jde teď jen o definování kdo je lid. Jak před časem řekl kterýsi politolog- nelze zveřejňovat pět názorů na jednu událost, neboť v hlavách konzumentů vznikne jen zmatek. To pochopili přece i kdysi i bolševici a lid nebyl zmatený, věděl své. Dnes máme Evropské hodnoty a celou řadu nadšených obdivovatelů pana Jandy. Elfové prostor postupně vyčistí.

1 0
možnosti
AF

A75l45e22š 76F40r63ý95b87a

29. 11. 2019 19:09

Nikde jsem se zatím nedozvěděl, KTEŘÍ soudruzi poslanci by rádi viděli předběžnou cenzuru.

Trochu to připomíná dopis Pragováků.

4 0
možnosti
Foto

... aááá, další PR článek z dílny SPD. ;-D Však my přeci víme, kdo drží současnou vládu, a tím i demokracii, spravedlnost, svobodu (i slova) a vůbec všechno to dobré při životě. ;-D;-DRv

2 7
možnosti
LB

Už víme, že pan Ábelovský dokáže napsat jízlivou poznámku. Dokáže také argumentovat a slušně diskutovat?

5 0
možnosti
Foto

Kdyby byli VŠICHNI lidé schopni analyzovat informace, nebylo by nutné z dezinformacemi vůbec bojovat, zanikly by samovolně, samy.

Pokud ale velká část lidstva ochotně a bez přemýšlení akceptuje nejenom nejrůznější konspirační teorie, polopravdy, ale i evidentní lži, ze kterých se usvědčují sami jejich autoři, pak je podle mne nutné "něco dělat".

Je to ale těžké.

Už jenom proto, že se hned ozvou někteří "zastánci" svobody slova.

Ti, kteří mají zato, že lež je svoboda slova.

Že dezinformace, jako nepovedené dítě demagogie, musí mít právo na svou ničím nerušenou existenci.

V otevřeném světě se dezinformace šíří rychlostí světla (možná ještě větší:-)).

A každý pokus o uvedení dezinformace na pravou míru je často pouze nechtěnou další podporou pro řetězovou reakci šíření nenávisti a "špatné nálady".

Evidentní lži lze identifikovat.

Na to nemusí existovat žádná parlamentní komise.

Postačí skutečná AUTORITA. Kde jí však vzít?

2 4
možnosti
LB

Jedinou takovou autoritou je pán Bůh, takže bych to opravdu nechal na něm a nesnažil se nikoho pasovat do této role. Ano, i dezinformace musí mít právo na existenci, kdo ji dovede vyvrátit, ten nechť tak učiní. Svým postojem popíráte jakýkoli pokrok lidstva: Kdyby trvale neexistovali lidé, kteří lži vyvraceli, tak bychom žili stále na stromech. Skutečnost, že na stromech už nežijeme znamená, že trvale vítězí rozumová analýza světa nad pověrami.

6 0
možnosti
JH

J83a89n 53H31y33n14e52k

29. 11. 2019 16:57

Jsou to klauni.

3 0
možnosti
Foto

Nevidím nic špatného na tom, když chce někdo zamezit šíření dezinformací. A je typické, že na tom nic špatného nevidí SPD a KSČ(M) a jejich příznivci.

Možná citát z toho dopisu, když už ho neuvedl autor: "....V posledních letech musí naše demokracie odolávat novým závažným útokům, které ji podkopávají a které ji vnitřně rozkládají, mezi ně patří masivní šíření lží a dezinformací. S politováním musíme konstatovat, že americké firmy, jako jsou Facebook, Twitter a Google vytváří prostor právě pro masivní šíření dezinformací, a navíc nastavením svých algoritmů je samy podporují.

Chtěli bychom Vás ujistil, že naprosto respektujeme svobodu slova a nechceme zavádět jakoukoli formu cenzury, protože problém lze vyřešit na úrovni algoritmů extrémně cílené reklamy. Stávající stav, kdy se v našich společnostech masivně šíří lži a dezinformace, vnímáme jako neudržitelný...."

1 6
možnosti
LB

Pochopte pane flaško, já polemizuji se samotným nápadem někomu zabránit, aby psal co chtěl, pokud to neporušuje zákony. Takový nápad je vždy prostě cenzurou. I lživá informace může mít jistou pozitivní hodnotu: Je možné si díky ní více a hlouběji uvědomit pravdu.

2 0
možnosti
  • Počet článků 229
  • Celková karma 34,79
  • Průměrná čtenost 2743x
Přicházím za Vámi jako ten, kdo se rád dívá při procházkách po kopcích i ulicích, jako ten, kdo rád čte beletrii i zprávy a jako ten, kdo rád poslouchá hudbu, ač zahrát ji neumí.

O tom a třeba i lecčem jiném sem občas napíšu a bude mi potěšením přečíst si vzápětí i něco od Vás.

Seznam rubrik