Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Vy věřící to máte strašně jednoduché. Zatímco my ateisté se v bezesných nocích trápíme nad tajemstvím vzniku vesmíru a života a jeho smyslu, vy to máte vyřešené jednou provždy tvůrčí činností Boha. A na hloupou otázku ateistů, kdo tedy stvořil Jeho, máte jednoduchou odpověď, že ho nemusel nikdo stvořit, když je přece Věčný. A je vymalováno.:-)

7 0
možnosti
JM

J24o75s13e43f 78M50i43k69e60l

28. 11. 2019 17:05

Jenom nevím, proč do toho montují jakéhosi Boha, když můžeme rovnou říct, že svět nikdo nestvořil, protože je věčný. A jsme zase tam, kde jsme byli - i bez Boha.:-)

0 0
možnosti
PV

P81a30v13e51l 73V47é21b40r

28. 11. 2019 10:23

Myslím, že tu schází definice toho, co bychom mohli nazývat Bohem. Navrhuji tuto definici: "Bohem je entita, která je ze své uvědomělé vůle tvůrcem přírodních zákonů"-

Podle mě taková entita (bytost, či cokoliv jiného) neexistuje.

Může však existovat bytost, která na základě vyššího stupně poznání je schopna takových věcí, které nám, nebo alespoň nevědomým pastevcům ve starověku, připadají jako zázrak a tato bytost jako všemocná. Bohem však není, i když by byla takto uctívána.

A další možností (podle mě nejpravděpodobnější) je pojem "bůh" umělým konstruktem, který má vysvětlit, proč jsou věci takové, jaké jsou, protože si nevědomí nedovedou představit, že to takto vzniklo bez úmyslného zásahu někoho mocného.

2 0
možnosti
Foto

Takovým Bohem, jenž vyhovuje Vaší definici, je každý spisovatel sci-fi nebo fantasy, který pro své románové postavy vytvoří prostředí s novými fyzikálními zákony.

1 0
možnosti
PD

P64e93t71r 41D28r19a29p15a70l

28. 11. 2019 10:02

žádný Bůh neexistuje...tečka. tento můj argument je stejně chytrý nebo hloupý jako vaše tvrzení, že Bůh Existuje. A do doby, než bude předložen 100% důkaz o jeho existenci, jsou oba tyto názory stejně relevantní, i kdybyste snesla tisíce pseudovědeckých důkazů.

5 0
možnosti
MB

Bůh nepochybně existuje - problémem ovšem je, že se neví který ! "Mária, zajímalo by mne, co by jste vyznávala" - Kdyby jste se narodila v plátěném stanu otce Beduína? Vůbec se tímto nevyhraňuji proti autoritě, či církvím. Sám jsem pokřtěn. Chápu to tak, že jsem se narodil v Evropě, tedy víra jako součást našich kořenů a dědictví. Neodmítám - konstatuji ...

Pak se s lehkým úsměvem přiznám - Dobře, shoda Boha máme. Zase problém - kdy k němu přistupovat ? Doma mi říkali, že v neděli, známí zase chodí v sobotu ! Dobrý muž v bílé košili - stojí skoro každý den na chodníku. Říká, že je to nesmysl. Jejich spolek je ten správný ! Uvědomil jsem si, že existenci Boha nelze vědecky prokázat - samozřejmě ani odmítnout. Srovnal jsem se s tím tak, že se snažím svůj život dostat do Desatera. Jde mi to - nejde mi to. To co sděluji,. sděluji s úsměvem. Vůbec nemám pocit, že bych zhřešil a zpronevěřil se. Stačí to, nebo je to málo ... ? :-)

0 0
možnosti

1) Pokud Bůh stvořil člověka, proč při tom udělal tolik chyb? (Například sítnice naruby.)

2) Je realistické aby bytost schopná stvořit svět byl takový padouch, jak ho líčí Bible?

2 0
možnosti
MB

Otázka stojí jinak - Co by vlastně Bůh, bez lidí dělal ? Čím by se vlastně bavil ? Kdo by jej oslavoval - zatracoval ?Lidé si tedy stvořili Boha, či naopak ? Těžko říci, tak z hlavy. Sranda je, že o tom existují tuny knih a svitků, jistě. No zase problém - Vždyť je napsali lidé ! ... :-)

0 0
možnosti
Foto

Několik poznámek:

1. SETI je celkem dobrý příklad. Už několikrát se podařilo ve Vesmíru najít zdroje signálu, které vypadaly velice slibně. Ale buď se za nimi objevily do té doby neznámé přírodní fenomény, nabo se nepodařilo vyloučit, že se jedná o chybu měření nebo interpretce dat. Obecně je sice možné říci: "Hele, ono to bliká, vysílají mimozemšťané", nebo ponechat skepsi a zkoumat, jestli se nepodařilo najít třeba pulsar.

2. Asi by stálo za to, abyste sdělila, jak máte definovaný pojem "inteligence" a pojem "digitální kód". Zajímá mne, kde přesně leží hranice, která podle Vás odděluje objekty, jež pod ty pojmy patří a které objekty už pod ty pojmy nepatří. V některých významech lze totiž obojí přiřknout i některým čistě přírodním procesům.

1 0
možnosti
Foto

Problematike digitálneho kódu, ktorý je uložený v DNA som sa venovala v dvoch článkoch. Toto je jeden z nich

https://tvrdonova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=639428

0 0
možnosti
VK

a budete prosím ještě 3. část? výborně jsem se u toho při snídani pobavil, netušil jsem, že píšete humoristický blog R^;-D

5 0
možnosti
Foto

Som rada, že aj vám tie argumenty ateistov pripadajú legračné. A tie najväčšie perly z úst Dawkinsa si nechávam na záver, tak áno, máte sa na čo tešiť.

0 5
možnosti
  • Počet článků 118
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1187x
Hlásim sa k duchovnému odkazu velikánov Českého národa ako bol Jan Hus a Jan Amos Komenský. Vyštudovala som históriu a vo svojich blogoch sa venujem najmä otázkam historickej dôveryhodnosti biblických kníh. Pri svojim skúmaní som došla k záveru, že máme veľké množstvo historických dôkazov toho, že Ježiš naozaj vstal z mŕtvych a bol tým, za koho sa prehlasoval.