Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AM

Havel byl velká morální autorita v politickém životě, v osobním byl nemorální autorita. V listopadu byl vynesen do čela, ale svou roli nesplnil. Bál se jakéhokoliv ostrého střetu, nikdy jsem jej neviděl v žádné diskusní debatě, i když je jasné, že ve funkci prezidenta to nešlo. Ale ani po rozpadu federace někdy v září 1992, se jaksi automaticky domníval, že on je jediným možným kandidátem na českého prezidenta, a všichni mu to zbaštili. Já mu mám za zlé 2 činy. Za prvé spolčení s komunistou Čalfou jen proto, aby on byl prezidentem, o čemž sice navenek tvrdil "jen do svobodných voleb", ale realita byla jiná. Za druhé, že místo, aby stál v čele nějaké politické síly a svými činy a myšlenkami vybudoval "demokratickou stranu" podle svých představ, tak raději zvolil "lízání smetany" ve funkci prezidenta. Jezdil hezky po světě, přijímal vyznamenání a občas pronášel morální apely.

5 6
možnosti
Foto

Měl jste to vzít Vy...já vám vlastně děkuju. Chytraků z Chyrákova...co dneska vsechno vědí, je pořád málo. Víc už nemám.

9 5
možnosti
Foto

Dvě holé věty:

1/ Karma!

2/ Píšete skvěle

Radko, díky a přeji Vám krásnou neděli R^VR^

7 0
možnosti
AM

Ať žije demokrat p. Trizuljak.

5 2
možnosti
Foto

Často jsem Václava Havla kritizoval. Dnes vidím, že jsem si neviděl na špičku nosu. Vám dobře ráno a karmuR^.

6 0
možnosti
Foto

Mám dojem, že za pár let konstatujete to samé:-).

2 2
možnosti
Foto

Prozatím jen rychle přeji všem hezké nedělní ráno. :-)

A jedna prosba.

Zkuste se povznést nad to, že jsem já nějaká a že vyzdvihuji Havla. A pokuste si sami porovnat, jak diametrálně se liší to, co slyšíme z Hradu dnes s tím, jak se k občanovi a jeho právům vyjadřuje právě Václav Havel. Jak naopak k občanským aktivitám vybízí a lidi posiluje a jak si váží naprosto vsech profesí, které vidí obšírně a v úctě a konkrétně poctivě ty profese jmenuje. Narozdíl od vágních frází s podkopáním snah. Na odkazu v članku je kromě celé kroniky revoluce i Miloš Zeman...zajímavé též. Děkuji všem za čas.:)

7 0
možnosti
Foto

Dáváte těžký úkol, Radko. Z Hradu nyní slyšíme, abychom "drželi hubu". K tomu nelze přiřadit žádný projev Václava Havla. ;-)

7 1
možnosti
Foto

Hezkou neděli, paní Radko. Já myslím, že se M. Žantovský s tou podstatou mýlí. Když už, tak podstatou bych určila počty narozených dětí, nikoliv věk dožití.

A bylo líp? To je velmi individuální, jak komu. Ale ono hlavně záleží na tom, co si kdo pod pojmem "je dobře" představuje.

3 2
možnosti
Foto

V tom případě je na tom celá Afrika líp než my. Když už chcete tahat jakékoliv argumenty komoušů, jak tenkrát bylo líp, tak při tom aspoň zkuste přemýšlet.

4 3
možnosti
LH

A projev z roku 1990 by nebyl ten byl nejpovedenější ;-D

1 3
možnosti
Foto

Ta otevřená ústa znamenají, že je Vám že sebe samého špatně?

2 3
možnosti
AM

Král Václav jedna parta je se šmelinářským šmejdem .. 1992 - Kryl.

1 3
možnosti
Foto

Ale tenkrát Klaus ještě prezidentem nebyl.

3 2
možnosti
Foto

Karma, Radko, 25. listopadu 1989 jsem byla na Letné a bylo to něco neuvěřitelného. Jeden z nejhezčích okamžiku mého života. A kolikrát si říkám, jak je možné, že i třicet let od té doby, se zde najde tolik lidí, kteří znevažují to, čeho se dosáhlo. Vždyť těch tehdejších komunistů už zase tolik být nemůže, tak kde se pořád berou noví lidé, kteří mají potřebu na tu dobu plivat?

Jinak reakce Marie Spravedlivé nic překvapivého a Andrej Babiš také nezklame. Já už jsem několikrát psala, že jejich chování a rétorika je tak podobná té tehdejší komunisticke, až z toho mrazí.

Jinak odkaz podepsán a doporučen. :-)

8 1
možnosti
Foto

Děkuji..:-)...a podpis pod Chvilky je dobře taky udělat:)

5 0
možnosti
Foto

Perfektní, Radko. Podepisuji každé slovo. R^

8 0
možnosti
  • Počet článků 479
  • Celková karma 13,92
  • Průměrná čtenost 832x
Ráda kreslí, nejraději čte povídky a publicistiku, sleduje dokumenty. Preferuje svobodomyslnost a jízdu na kole.

Seznam rubrik