Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zkusím vám odpovědět na jedno vaše "proč" týkající se premiéra (a částečně i prezidenta). Zkuste si představit, že vám komouši zavřeli a mučili tátu, že jste jako předškolní dítě zažil "návštěvy" estébáků, co vám rozházeli celý byt, ubližovali vaší mámě...když jste byl větší nemohl jste studovat, když jste byl dospělý, nemohl jste dělat to, co jste chtěla (a to nemljuvím i tzv. disidentech, ale o 60. letech). Přesto jste své děti vychovával ke slušnosti, poctivosti, vlastenectví - a teď vám vládne komouš a estébák, který navíc polehoučku (tzv. salámovou metodou) demontuje demokracii... a když chcete svá vnoučata vychovávat v úctě k lidem, státním symbolům a k vlastenectví, těžko jim můžete za příklad dávat prolhaného opilce na Hradě...

2 2
možnosti
Foto

No nic se nebojte, jednou vém tam zvolí ti chytřejší toho správného fořta , jako byl třeba nenapravitelný, ale lidem milovaný opilec a zaletnik Havel. To bylo žůžo, co? Ale nic ve zlém, chápu vaše rozhořčení. Ale buďme féroví. Bývalých komunistů tak sedi dodnes na desitky a předstírají, že já nic, já muzikant. A Babiš estébák, no...dokázal mu to někdo a vůbec ..je schopný, nebo na co šáhne to podělá? V tom to je.

1 0
možnosti
KT

No, vidíte, pane Krejčí, dnes jste na tom stejně jako Váš tchán, taky jste zarytý komunista.

Kdepak, pokrok nezastavíš!

5 3
možnosti
Foto

Hehe, a vy jste stále jen ten Karel Trčálek. to se stát mně tak se odstřelím.

1 1
možnosti
Foto

R^ Karmuji za to, že vidíte dál než k přeplněnému regálu. Mám to jako Váš tchán i jako Vy. Když vidím něco velkolepého, například nějakou gigantickou budovu nebo i kostel, tak mě ta velkolepost vůbec nebere, ale představím si, kolik různých lidských osudů se na tom podílelo a formovalo. Na jedné straně chorobná ctižádostivost pár lidí a na druhé straně tvrdá práce mnoha lidí na opačném břehu, kterým ta budova může být ve výsledku ukradená, protože do ní nikdy nevstoupí - nebudou na to mít anebo nebudou mít zájem. Ty obrovské přeplněné obchody jsou pro mě rovněž zbytečností; lépe by bylo, kdyby namísto nich a těch obludných parkovišť zůstala pole.

O tom, že čert nikdy nespal a pracoval na tom, aby se socialistickému hospodářství údajně dařilo čím dál méně, až by ho nakonec museli "zachránit" světoví predátoři, vůbec nepochybuji. Uvedu jen příklad na blbé banány, ale platí to i pro celé fabriky, jak asi uvažovali: My vám ty banány blokneme a naše propaganda, až bude čas, naleje do mladých mozků, jak neschopní jste byli, když ani ty banány jste neměli...

1 5
možnosti
KT

Banány se dovážejí, tuším, z Jižní Ameriky, ne ze Západu.

3 1
možnosti
JJ

Nóó, je vidět, že Putin a jeho propagandistické weby zasáhly i USA a tento váš blog jen zasazuje další střípek do mozajky, jak Rusko ovlivnilo prezidentské volby...

Ne, dělám si samozřejmě srandu. Ale pokud tady napíšu něco v tomto duchu, jsem označen jako jasný proruský trol, komunistický pohrobek atd atp. ;-D

Máme to zhruba podobné. Myslím s tím jasně vyhraněným mládím, kdy jsme měli na všechno jednoznačný názor a navíc ve všem naprosto jasno.:-) Už dávno se na svět snažím dívat i očima "té druhé strany" a za ta léta našeho "budování kapitalismu" člověk velice brzy zjistil, že sice ideály jsou fajn, ale hlavním a nejdůležitěším pravidlem je, "že o peníze jde až v první řadě". No, já jsem měl to štěstí, že jsem se mohl řídit i dalším životním pravidlem, že nejlépe je hledat pomoc vždy na konci své ruky a nejlépe zužitkovaná daň je ta, která se státu neodevzdá.;-D

Nicméně si fakt myslím, že socialismus je jako systém opravdu neživotaschopný. Ovšem to, jak jde dnešní kapitalistický systém na ruku hlavně těm velkým korporacím, které si s lidima naprosto legálně vytírají pr...., tak to je opravdu síla. K tomu všemu všechna ta gender, meetoo, falešný pseudohumanismus, multikulturalismus, zbožštění zvířete, tzv. "politická korektnost", autocenzura a často i cenzura nepohodlných názorů... Někdy jsem rád, že se nedožiju doby, kdy budou všechny ty dnešní (nejen) "evropské hodnoty" přivedeny k "dokonalosti".

Jinak - s kamarádem (při grilované krkovičce a orosené dvanáctce za cca euro), dávno tvrdíme, že "amerika" je tady!! ;-D Přeju pěkný den, pane.

5 1
možnosti
Foto

Tak krasně bych to nenapsal. Děkuji za tyhle slova. Ze začátku jsem ale na ně naletěl, říkám si, zase jeden co vidí za každým keřem vlka. hehe,

0 0
možnosti
Foto

Na každém režimu se dá najít něco dobrého a něco špatného, i když ten koho ovládají emoce si to nechce připustit. Člověk ovládaný emocemi tíhne k extrémům, ale samozřejmě extrém je vždy špatný. Správná cesta je hledání kompromisů a rovnováhy. Najít systém, ve kterém by se dobře žilo pokud možno co největšímu počtu lidí, to by měl být cíl. Nikdy nelze zařídit aby se měli dobře úplně všichni, to je samozřejmě iluze. Ale především ti, kteří chtějí žít dobře a jsou ochotni pro to něco udělat, hlavně ti by neměli být hozeni přes palubu. Kapitalismus který u nás existoval za první republiky si mnozí idealizují, ale on ideální nebyl. Právě v té době bylo mnoho lidí, kteří si to v žádném případě nezasloužilo, hozeno přes palubu. A z toho se pak odvíjely věci příští, nic se neděje bez příčiny.

4 0
možnosti
JH

I s tím bezplatným zdravotnictvím je to oblíbené, leč mimo. Náklady na platy a vybavení ve zdravotnictví se musely někde vytvořit, šlo to z práce lidí, jen se tomu propagandisticky říkalo bezplatná péče.

Představa, že jak základní potraviny, tak high-tech vzniká díky práci nekvalifikovaných malých dětí ve třetích zemích, je rovněž poněkud ujetá:-)

A stěžovat si na údajnou blokádu, jestliže je ve stejném bloku i největší země světa s obrovskými přírodními zdroji, je vůbec kuriozita.

Řekl bych, že to celé od vašeho tchána byla jen obranná reakce, aby si sám před sebou nemusel přiznat, že celý život šel špatným směrem, byť na začátku z částečně omluvitelných pohnutek.

2 0
možnosti
JJ

Věci, které nám někdo nabízí "zadarmo", jsou ve většině případů nejdražší. A nejenom ty "od státu".

Když už odhlédneme od kvality, pokud člověk dostane cokoli "zadarmo", neváží si toho, plýtvá tím a často to i zneužívá.

2 0
možnosti
JB

J96a91n 32B49u91r37i23a22n

20. 11. 2019 6:30

„Kdyby západ nedělal socialistickým zemím neustálé potíže a jak nejvíc to šlo, jelikož ovládali veškeré trhy, byli bychom dál.

Zdroj: https://frankkrejci.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=736178

On západ na socialistické země uvalil nějaké hospodářské sankce? Ne, normálně se obchodovalo, jen socialistický blok toho neměl moc co nabídnout. Na západ se vyvážely třeba i české škodovky, jen tam měly pověst jako u nás třeba trabant v 90. letech - šunt, který vývojově ustrnul před desítky lety.

A to vůbec nemluvím o světě, který nepatřil ani západu ani socialismu. Jak ten západ dělal potíže socialistickému obchodu s Afrikou, Jižní Amerikou či Asií?

Tu zeď okolo socialistického bloku nevybudoval západ, ale vybudoval si ji sám socialistický ráj!

4 0
možnosti
Foto

Souhlasím s váma, to byl jeho názor. Dnes je to jinak, že_

1 0
možnosti
PK

Ty popisované dohady s tchánem mi asociuji mé s mým otcem, zvláštní tenkrát podle mě se ve všem mýlil, dnes bych ho asi v mnoha případech poprosil zpětně o odpuštění, už to nejde. Karma za vzpomínkyR^:-)

2 1
možnosti
Foto

To poprošeni o odpuštění jsem neměl odvahu do článku napsát. Blogoví supové by mě nařkli ze sympatií ke komunistům. Díky za karmu.

4 1
možnosti
DK

"Na prezidenta si někteří nikdy nezvykli a ať je starý jak chce, zvolený řádně či ne, přejí mu a hlasitě vyjadřují jen a jen samé zlo. Co tohle je za národ?"

Špatně položená otázka. Správně to je: Co je tohle za prezidenta? Byť řádně zvoleného.

(Jinak škoda, že ta čeština nějak stagnuje. Například NEBOŠTÍK je skutečně zajímavý novotvar.)

2 2
možnosti
Foto

Děkuji za ironickou kritiku.

1 0
možnosti
  • Počet článků 27
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 38775x
Stále ještě optimista. Někdy se ale divím, že ještě jsem.