Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Pane Barto, nez zacnete kritizovat, musite znat podstatu veci co kritizujete. Jiz diference materialu k stavbe v oblasti, kterou Bill Gates zna, jsou diferentni nez u nas. Rodiny domek se sestavuje ze dvou materialu. Dreva a sadrokartonu. Vysoke domy (mrakodrapy) vyuzivaji zelezne konstrukce, obalene sklem. Uvnitr objektu se uziva tenkostenych stojek z plechu a oblozene sadrokartonem. Vse ostatni je podobne jako u nas. Snad je treba poukazat na vytapeni tech starsich rodinych domu. Vytapeni je pro cely prostor domu. Topny material jsou drevene (stlacovane) paletky, zemni plyn a topna nafta. Na jihu je pro vytapeni pouzita elekrina Drevo se pouziva pro krbovy ohrev. Muze byt zakazan v obdobi sucha a v obdobi spatne cirkulace obvzdusi venku. (tvori se "smog").

To je kratka ukazka staveb severni Ameriky. Presne, kde Bill Gates pracoval (Seattle)

2 0
možnosti
Foto

Problém klimatizace je jistě všude stejný...

0 1
možnosti
JJ

Nikde jsem nepsal, že zavedení letního času je výmyslem komunistů. Jen to, že to bylo vyvrcholením té jejich "šetřící" kampaně v době tehdejší "energetické krize". Analogie s dnešní přihlouplou "pseudokampaní" je v tom, že na jedné straně se lidem předkládají katastrofické scénáře a vymýšlejí často absurdní způsoby ochrany životního prostředí pro nazdárky, na druhé vyvolení žijí způsobem, že naprosto popírají to co těm svým naivkům hlásají. A často navrhují taková opatření, jejichž význam pro vývoj klimatu je přinejmenším diskutabilní a ještě k tomu na tom sami, nebo jejich spřízněné duše, vydělají nějakou tu kačku. Od malička jsem byl vychováván k šetrnosti a pole a příroda je velmi významnou součástí mého života. Kdyby se každý choval tak jak já, tak by všechny ty hypersuper, hospody, ale i všechny ty parazitické neziskovky žijící z lidské hlouposti, do roka zkrachovaly. Jo a s tou budoucností... Pokud bude o budoucnosti mých potomků rozhodovat nějaká psychicky nemocná Greta a smradi, kteří se pod pláštíkem velkých myšlenek chodí ulévat z vyučování, tak to fakt už jen - pomož jim pán Bůh!!

PS. opravte si tu šílenou hrubku ve vašem novém článku hned na začátku.

1 0
možnosti
JJ

Samozřejmě, že nejlépe prospějeme životnímu prostředí, když u Billa zakoupíme ty senzory s umělou inteligencí s napojením na nějaký vhodný počítač s tím správným operačním programem. :-) Ten za nás vyřeší naproso všechno, nejen systém vytápění budov.

Ty "sedláky", kteří tady zahnojují životní prostředí všemi těmi domy a budovami, které pak musí buďto vytápět, či klimatizovat, nastěhujeme do nějakých ekologických buňěk, prodáme jim ekologické elektromobily, ti, co na to nebudou mít, budou chodit pěšky, nebo maximálně na kole protože koně prdí stejně jak ten skot a létat, pořídit si do baráku těch dvacet koupelen a "zanechávat uhlíkové stopy" budou moci pouze nosiči světla!

Selský rozum bude zakázán a každý si půjde k Billovi zakoupit vhodný senzor s vhodným programem, který to za něj vyřeší. Programovat bude pan Bárta, Gréta a stávkující studenti vždy v pátek, místo vyučování.

8 1
možnosti
Foto

Vy jste kritické myšlení vynechal a proto Vám vyšla taková hloupá demagogie,ani na Gretu jste nezapomněl....takový selský myslytel "Pepa" z mého blogu.Typuji staršího pána,nám dvěma už budoucnost patřit nebude.Co takhle myslet i na dětí,či spíš už vnuky....

1 3
možnosti
BH

Tak především vydělat stovky mld, to už je pořádná stopa na životním prostředí.

Neustálé zvyšování životní úrovně, čož si všichni od narození přejí, jednoho dne nabude takových obludných rozměrů, že prostě jiná cesta než snížení populace nezbude:-/:-P

2 1
možnosti
Foto

Je v případě BG ta stopa nebyla tak velká, protože pracoval se softvérem, který nic neemituje.

0 1
možnosti
Foto

No, tak nějak, lidská činnost asi má na klima na Zemi vliv, ale nejspíš to nebude produkce oxidu uhličitého - skleníkového plynu - ale zřejmě především produkcí TEPLA spalováním fosilních paliv. Jsou to statisíce TWh ročně které se musí někde projevit a narušit již tak vratkou rovnováhu klimatu na Zemi. ?

2 0
možnosti
VF

Zkuste číst blogy klimatologa Radima Tolasze. Problematiku skleníkových plynů umí dobře vysvětlit i pro neodbornou veřejnost a není to žádný ideolog. Je to vědec.

0 0
možnosti
VF

Dle reakcí v komentářích se obávám, že KlausoviRus se neúprosně šíří v hlavách českých voličů. Je mi do pláče.

2 2
možnosti
PK

Jak lze vše popsat k obrazu svému. Škoda, že jste nezmínil cestu Microsoftu, jeho uhlíkovou stopu a třeba servery, které spotřebovávají velké množství energie, aby vámi blahořečený BG byl střídavě prvním a druhým nejbohatším mužem světa. Kdybyste zmínil Warrena Buffetta, který opravdu žije v běžném domě a s běžnými věcmi, bylo by to uvěřitelnější. Proč by BG nedal miliardy na výzkum, když mu násobek více přiteče s tím, jak sám tyto problémy způsobuje. A to nic proti IT a možnostem dnešní doby.

2 1
možnosti
PK

Jen dodatek. Třeba tohle je opravdu malá uhlíková stopa domu pro dva lidi - nemovitost BG. Nemají ani jednu koupelnu na den v měsíci ... :-)

Najdete zde sedm ložnic, čtyřiadvacet koupelen, šest kuchyní, posilovnu, vnitřní a venkovní bazén, kino a přírodní jezírko, kde žijí lososi. Nedávno předělal jednu místnost na trampolínovou.

3 1
možnosti
JJ

Gates nic nového neříká. JEN DALŠÍ ŠUM.

1 1
možnosti
JF

J24i96ř94í 58F45o21g30e73l

20. 11. 2019 8:42

Zamysli se natvrdo.....

0 0
možnosti
Foto

Mohu se také natvrdo zamyslet? Takže - počet lidí na planetě nám utěšeně roste. Průměrné energetické nároky na jednoho obyvatele planety rostou též. Není v dohledu žádný zlom, který by to mohl změnit. A nyní si položme otázku - může spotřeba energie růst donekonečna? Natvrdo řečeno - v žádném případě ne. Na planetě jménem Země můžeme žít jen proto, že prostředí na ní je pro život vhodné, a to je důsledkem mnoha přírodních procesů které toto prostředí udržují v rovnováze. A ty přírodní procesy jsou zase důsledkem miliónů let evoluce, kde přežít mohly jen ty organismy, které si prostředí ve kterém žily samy nezničily. Pokud tuto rovnováhu zásadním způsobem porušíme, doplatíme na to. To je také evoluce. Můžeme se s tím spokojit a nechat to být, důsledkem budou hladomory a války. Ale také snížení lidské populace, což bude začátek obratu k lepšímu. Ale opravdu to je ta cesta kterou chceme jít?

3 0
možnosti
KT

Gates?

Hlupák a zbabělec, který nic nedokázal...

Naštěstí ale starý Klaus píše další knížku a mladému rostou zase preference.

Díkybohu!

6 2
možnosti
Foto

Přesně tak. Klausové jsou poslední nadějí lidstva....

5 2
možnosti
  • Počet článků 574
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2114x
Pseudovesničan v "nejlepších letech", který se raduje z každého dne kdy může vnímat svět všemi smysly.Věčný optimista, který dobře ví, že život je krásný a je hloupé si ho kazit zlobou, závistí a nenávistí.