Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

V demokracii určitě žijeme. K té svobodě máme sice blíž než za komančů, ale pořád velmi daleko, než bychom mohli být.

2 0
možnosti

Svoboda je velmi členitý pojem. Záleží na tom, jakou svobodu máte na mysli. Člověk může být vnitřně svoboden, i když je fyzicky třeba ve vězení. Pokud jde ale o dichotomii "svoboda - odpovědnost", tak k té máme velmi daleko.

3 0
možnosti
Foto

karma a R^.

Není co dodat.

10 2
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
6 2
možnosti

Svou úvodní otázkou kladete komu?

3 0
možnosti
Foto

V této zemi by se žilo krásně, kdyby v ní nebyli neschopní závistivci neodpouštějící druhému úspěch. Přesně podle vtipu, který dal k dobrému soběslavský děkan a který v principu zněl. že Pán Bůh se rozhodl odměnit pracovitého chudáka a dal mu možnost přát si cokoliv, ovšem s tím, že soused dostane dvojnásobek. Po dni na rozmyšlenou chudák řekl Bohovi - vypíchněte mi jedno oko.

8 2
možnosti

Proč jste to sem napsal? Co to má společného s mým textem?

4 0
možnosti

Tolik písmenek o ničem... Tedy pro mě, ale není špatný procvičit si prstoklad :-)

4 8
možnosti

Takže jste přidala další zbytečná písmenka?

5 1
možnosti
Foto

Režim je stabilizovaný a k tomu patri i stabilní vláda. To je pro obyvatele velmi důležité, ne nějaké tlachy o demokracii ví

5 4
možnosti

Proč jste to nedokončil? Uvědomil jste si snad, že jste nechtěně odhalil, jak se na to díváte? Co s demokracií, morálkou a podobně, hlavně že máme stabilní vládu, ať ti, co nám vládnou, dělají, co chtějí. Za komoušů byly také stabilní vlády a stabilizovaný režim, tedy do té doby, než se zhroutil.

6 1
možnosti

AB není synonymem pro vše co zanechává špatný dojem na odeznělých 30 letech, začátek byl dávno před ním. Takže je to velké zjednodušení svádět vše špatné od sametu na něj, to začalo již dávno předtím, když jsme se vrátili k mafiánskému modelu. Transformace socialistického modelu v kapitalistickou lázeň skončila ekonomickou a společenskou katastrofou, a to, na co jsme doplatili, byla kombinace Havlovy naivity a Klausova cynismu. A teď se v tom budeme rýpat až nás konečně nevystřídá názorově úplně jiná mladší generace .

Já osobně si užívám současné situace a to nemyslím materiální věci, konzum, ale skutečné hodnoty dneška, svobodu, demokracii, bezpečnost. Stačí, když sleduji media a diskuse a zdá se že jsou všichni nasraní, neštastní, zklamaní a mají blízko k emigraci a tak asi jedině Já a můj pejsan jsme v této zemi nejštastnější pár. Škoda, je to nádhera si to užívat.;-DV

(no a nyní si mohou mi nohsledové Dvořák a Jandová provádět intelektuální a dramatické korekce mého textu);-D

9 2
možnosti

Aha, tak Babiš tu na začátku před těmi 30 lety nebyl. Pravda, napřed byl ještě chvíli v cizině, ale pak u toho už asistoval, ba co víc, budoval si své impérium, a to právě v době, kdy se začal uplatňovat mafiánský model, jak píšete.

5 2
možnosti
  • Počet článků 651
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1022x
Neidentifikuji se s žádnými politickými, profesními, náboženskými, myšlenkovými či jinými směry a skupinami. Pokud se některý můj text nebo části textů shodují s názory takových směrů a skupin, je to buď náhodné, nebo způsobené prostupností myšlenek různě zaměřených lidí. Píšu si, co chci a co mám potřebu napsat. Naopak nepíšu ve jménu ani z pověření nikoho jiného. 

https://kvaj.blogspot.com

Seznam rubrik