Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

R41o94m98a64n 29Č49e89j77k45a

19. 11. 2019 16:42

Ne ze bych s Tebou souhlasil ve vsech bodech, ale v kazdym pripade se to cte dobre. Tak a ted neco o zenach a tak:-)

0 0
možnosti

Dost bolo o zenach,muzich,mobilech i skritcich

0 0
možnosti

Pokud sledujete aktivity Milionu chvilek od začátku, celé je to o tom vytáhnout lidi z ulit směrem k občanskému životu. Aby se potkávali, dělali něco společně.

Dnešní společnost je rozdělená. Nevím, do jaké míry je to záměrné, ale funguje to skvěle. Venkov nenávidí Prahu, "obyčejní lidé" "kavárníky, sluníčkáře a havloidy", případně "lepšolidi", kde chybí argumenty nebo elementární vědomosti, nastupuje nezpochybnitelný "selský rozum". Vytváří se atmosféra strachu - z EU, z migrantů, z 63 pohlaví...

Je tv zájmu každého tomu rozdělování čelit. Těch, kteří těží z rozdělené společnosti, je hrstka. A my ostatní na to doplácíme, ať jsme na jakékoliv straně té barikády.

Takže volby samozřejmě ano, ale mezi volbami pojďme společně třeba oprášit starou pašeráckou stezku, vždyť ještě žijí pamětníci, kteří po ní pašovali cukerín ze Steinbachu do Pisarova. Nebo u hasičárny udělat gulášiádu (hasičárny mají i v Praze a dalších velkých městech), pojďme se podívat na výstavu fotek z Nepálu a Číny pořádanou v sokolovně nebo ve škole místním dobrodruhem. Nebo s dětmi ze školky pouštět draky. Ony nám za to o vánoční besídce zazpívají a zarecitují básničku.

Umíme to ještě? Nebo umíme už jen plivat a dštít oheň a síru na názorové protivníky?

4 2
možnosti

Dříve jsme měli jednoho společného nepřítele, dneska jsme rozdělený, ačkoliv je pořád ten jeden společný.

Co nás rozděluje je netolerantnost jednoho názoru k druhému. Tlak přesvědčování o jediné pravdě, té "moji". Naslouchat a zvažovat argumenty protistran diskutujících.

Jo a taky fanatismus, ten nikdo nezmiňuje ač je ho ve společnosti hodně...

2 0
možnosti

Hezky se mi to četlo, tak uvidím dál :-)

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS