Diskuse

Oslava 30 let

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

V článku jsem se vyjádřil kladně o prošlých 30 letech:

"Přesto si myslím, že Česko za těch třicet let dosáhlo velkého pokroku a pevně věřím, že vývoj bude pokračovat navzdory mnoha chybám (udělaných v minulosti i v budoucnosti) dobrým směrem."

Zdroj: https://chudacek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=735803

Na tomto názoru nic neměním. Když jsem si poslední dva dny však přečetl několik článků a blogů na iDnesu a diskusí pod nimi, tak vidím, že velké shody v hodnocení prošlých 30 let a současné politické situace v ČR mezi politiky a občany není a dochází až k nechutným hádkám. Toto je nyní myslím největší nebezpečí pro ČR, tj. že se společnost rozhádá.

Na druhou stranu si však myslím nebo spíš jen doufám, že mlčící většina je z velké části dosti rozumná, byť to s jistotou říci nemohu.

0 0
možnosti
Foto

Pěkná paralela.

V minulém století se historie šinula kupředu v takových 20letých kvantech (18-38,48-68,69-89), tak jsem rád, že jsme to doklepali ke třicítce a snad se bez nějaké výraznější války či revoluce ještě nějaký čas obejdeme. :-)

2 0
možnosti
Foto

Díky Ti za návštěvu a komentář.

Máš pravdu, 30 let už je solidní výkon. Doufejme, že se bez války či revoluce ještě dlouho obejdeme.

1 0
možnosti

Nevím jak je to v Nizozemsku či Belgii (umělý stát), ale myslím si, že Češi mají slabé národnostní uvědomění, vlastenectví. I když se objevují "analýzy", že se to "lepší". Potom to Vaše přesvědčení, že Češi si musí sami vylepšovat stát - no moc o tom přesvědčen nejsem. Navíc menší státy budou mít stále více omezenější suverenitu, což jde proti.

0 0
možnosti
Foto

Menší státy hlavně nesmí fňukat, že jsou malé. To k ničemu není.

Musí být vnitřně silné a vytvářet se svými rozumnými sousedy i vzdálenějšími rozumnými zeměmi hospodářské a vojenské aliance. To se myslím nyní celkem daří, ačkoliv k EU i NATO mám též své výhrady. Žijeme v reálném a ne ideálním světě, takže ani náš stát ani ty aliance nejsou ideální.

0 0
možnosti

Vidím to jako nedělní zamyšlení demokrata.

Díky + karma.

R^

1 0
možnosti

Hezky jste to napsal i za mě a doplnil tím můj poslední fotoblog "1989-2019". V

3 0
možnosti
Foto

Díky za komentář.

Na tento Váš fotoblog jsem právě koukl. Je to moc pěkný vzpomínkový, místy až nostalgický fotoblog. R^ Odhaduji, že máme podobnou filosofii života. Aktivně a dobře si žít, snažit se, ale nepřehánět to, nefňukat, ale využívat možností, které máme, a nikomu neškodit.

Vaše cestovní i necestovní (foto)blogy rád čtu a si prohlížím. :-)

2 0
možnosti

Jaroslave, pěkné přání. Díky!:-)

Hezké nedělní odpoledne, třeba u kávičky:-)))

4 0
možnosti
Foto

Díky za pochvalu a přání.

Kdepak odpoledne u kávičky. Jdu si zaplavat. :-)

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS