Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
FL

Pád komunizmu jsme nevybojovali, o tom v podstatě rozhodl Gorbačov a dokonce i o tom, že převrat byl "sametový". Chránil Čechoslováky aby naši komunisti nepoužili armádu - tady je o tom článek:

https://www.idnes.cz/technet/vojenstvi/michail-gorbacov-cssr-sssr-jakes-adamec-lenart-george-bush-sametova-revoluce.A191115_134352_vojenstvi_mla

Poděkuj Gorbimu, ne nám. Babiš asi měl záznam o spolupráci s STB, ale nemusel o ní ani vědět, bylo mnoho takových lidí. Jestli podepsal vědomě, ale v jeho funkci musel možná spolupráci podepsat; neznamená to ještě že někdy někoho udal, jeho role mohla spočívat v zahraniční činnosti. Nemůžeme ho za to odsuzovat, když nevíme o co vlastně šlo. Spolupráce se Zemanem - jaká? Zeman zařídil že bude premiérem a podílel se na sestavení vlády, tím to skončilo, nic dalšího nebude a Zeman sám skončí v politice za nějaký ten rok. Spolupráce je prakticky minulostí, co tady ještě chcete řešit? "Babiš sestavil vládu s komunisty" - s kým jí měl sestavit, když "demokrati" nechtěli do vlády? "rozkrádání státního rozpočtu, dotací, vyhazování peněz za populistická gesta" - Tady bych poprvé souhlasil. Ale to je problém všech vlád, které následovaly po vládě Václava Klause, kdy byl naposledy vyrovnaný rozpočet. Ale lidi to chtějí když to volí, to by chtělo jinou kampaň zaměřenou na voliče, ne na vládu

12 2
možnosti
PB

P61e55t34r 59B80u64r33i94a12n

17. 11. 2019 3:01

Babiš podepsal spolupráci vědomě a aktivně donášel. Jsou zápisy z těch setkání, kde je dokonce vypíchnuto, že Babišovy informace o ohlasech lidí na pohřby generálních tajemníků byly přínosné. Tzn. že si to někdo pěkně odskákal. A naopak, při jeho práci v zahraničí mu byla spolupráce pozastavena.

7 0
možnosti
Foto

Píšete, že slavíme třicáté výročí sametové revoluce. Tak to jste si, ale vybrala špatné datum i místo. Oslavy jsou až dnes na Václaváku.

4 0
možnosti
Foto

Nápodoba obvykle vede ke karikatuře. No a karikatura je výsměch. Výsměch Listopadu 1989 ( v tomto případě). To jsme si nezasloužili.

2 4
možnosti
Foto

Urážet by vás mělo, že po 30 letech tu máme komunisty zase u kormidla. Včerejší Letná byla naprosto důstojná a navazovala na demokratické úsilí.

6 6
možnosti
Foto

Ahoj Jitko, ja jsem za tu tvou omezenou demokracii před 30 rokama fakt nebojoval.Ale i tak děkuju, že mi děkuješ :-)

9 2
možnosti
PB

P95e91t53r 72B28u89r19i98a14n

17. 11. 2019 2:25

Pokud nebojoval, potom neděkuje. Logika.

3 2
možnosti
PB
  • Počet článků 51
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2278x
Nekonfliktní člověk píšící mnohdy o konfliktních tématech, ale vždy s neuvěřitelnou dávkou nadsázky, a pokud je to možné, tak i humoru, protože bez něj je život černobílý...

Seznam rubrik