Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PP

P95a19v51e29l 96P67o39n89e59c

17. 11. 2019 21:13

Jak dojde volič k volbě AB? Vezme všechny strany a vyloučí ty slabé, které nepřekročí 5% hranici. Pak vyloučí staré komunisty, nové multikulturalisty a jednu vyhaslou stranu, která která tady řídila zemi nějakých 30 let. Pak s hrůzou zjistí, že nikdo jiný tam už vlastně nezbyl ;).

8 0
možnosti
ZD

Přesně můj postup. Děkuju moc za milé osvěžení.

3 0
možnosti
JH

J71a34n 69H41a98r24v79a75n

17. 11. 2019 21:06

I já si sypu popel na hlavu, taky jsem holota, bez ohledu na vzdělání (i když tedy na tu novou lednici bych měl a taky nějakou VŠ jsem absolvoval ...). ;-(

Ale vážně, mým šéfem byl "Prof., člen korespondent Akademie věd, .... DrSc." - ten objezdil všechny kongresy a semináře po světě, ale nikdy se nestalo, aby pak svolal mašaft a řekl jim co je nového v oboru, vše si schoval do šuplíku.

A to byl přesně typ jako Drahoš, takového panáčka nikdy, stačí co předvádí v Senátu - lautr nic! Vše by pouze odkýval a mnohým by to vyhovovalo!

Ovšem je bez diskuse, že pan Fikáček, stejně jako pan Braun a jiní z ciziny, ví všechno lépe než my zaostalí tady. ;-D

6 0
možnosti
DR

Pravda, já se dodnes za toho Drahoše díky své volbě kaju. Omlouvám se, už jsem z něj díky tomu Senátu vystřízlivěl. ;-(

3 0
možnosti
VM

V57á33c79l23a56v 52M76a80c54h

17. 11. 2019 20:38

Volil jsem Zemana protože Drahoš je plastový panáček, nikoliv politik. Po přečtení článku jsem konečně prozřel. Jsem sprostá holota, bez ohledu na vzdělání, povolání a rozhled, jinak bych to přece nikdy nemohl udělat;-(;-(

6 1
možnosti
ZD

To málokdo z naříkajících pochopí, že je volba pro, ale může být i volba proti nějakému kandidátovi.

1 0
možnosti
RE

Až "intelektuály" podporovaná opozice vymyslí program, který zaujme a ne jen "Babiše do koše"

9 0
možnosti
ZD

Začínáte nadějně - končíte jako ostatní, nezorientovaní. Původcem jediného zla pravděpodobně vidíte jen pana Babiše a Zemana protože jiné nejmenujete. Nejste snad sto odlišit příčiny a důsledky? Nevnímáte politickou situaci, která tyto dva pány do jejich pozic vynesla? Emočně se "vzrušujete" u lidí, kteří nemají na ledničku, čelí exekucím a zaujímáte klasický, od reality odtržený, postoj nepotřebných úvah. Nepotřebných proto, že nevycházejí z reality a nemohou tudíž realitě pomoci. .

4 2
možnosti
Foto

V blogu se snad jasně píše, že základem je, kromě jiného, nedobrá ekonomická situace mnoha lidí. A také špatná situace v policii, soudnictví, politické morálce. Ano, začali to mnozí jiní, ale Babiš je stejného zrna. Potřebujeme se v politice zbavit všech, kteří řeší především své prachy, svou prestiž, svou slávu, a ne zájmy Česka. V tom je Babiš stejný jako ti před ním.

0 1
možnosti
Foto

Kdo vlastně rozhoduje o tom, kdo je intelektuál a kdo jím není? Třeba tenhle samozvanec napsal snůšku nesmyslů. 25 let politici okrádali svoje voliče. Byli propojeni se zákulisní zlodějskou špínou. Žádné koblihy, ale porovnání Babiše s jeho předchůdci rozhodlo o tom, že se myslící voliči rozhodli volit jeho hnutí ANO. Závistivci a lidé neschopní myslet v souvislostech stojí na opačném břehu.

6 4
možnosti
ZD

Oni se cítí stát na jednom břehu zatímco na druhém jsou retardovaní občané nevelkého (intelektuálního) vzrůstu, obávající se, že se jim porouchá lednička.

4 0
možnosti
RB

Zeman a Babiš totiž pochopili, že všímat si těchto lidí, kteří jsou velkou volební silnou, je zásadní. Ano, jejich populismus funguje.

Zdroj: https://fikacek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=735635

8-o Když si někdo všímá všech vrstev voličů a nejen bohatých, tak je to u vás populista? Aha tak to pak jo ;-D

6 0
možnosti
Foto

Populismus je, když se nepracuje ve prospěch dotyčných voličů, ale nalhává se to voličům. Populismus je podvod na voličích. :-)

1 1
možnosti
PS

Jak by se nám tu žilo, kdyby intelektuálové konečně pochopili......

3 0
možnosti
Foto

A jak by se nám žilo, kdyby voliči Zemana a Babiše prohlédli jejich povrchní lži a pochopili, že tito dva Česku škodí. :-)

1 3
možnosti
MD

"Problém je v tom, že my intelektuálové většinou vůbec nechápeme..."

Problem je skor ze autor si neuvedomuje ze nie je hovorcom intelektualov. Stale sa nevymanil zo svojej bubliny a tento clanok je toho len dokazom, bohuzial.

4 1
možnosti
Foto

Hezká emoční reakce, ale chybí jakýkoliv rozumový argument. :-) Emocionální reakce bez analýzy reálné situace nahrává Babišovi a Zemanovi.

Nejsem mluvčím intelektuálů, ale myslím si, že tuhle chybu většina intelektuálů dělá, já někdy taky.

1 1
možnosti
  • Počet článků 310
  • Celková karma 30,45
  • Průměrná čtenost 3149x
Vystudoval chemii (SŠ), kybernetiku, řízení, ekonomii a teorii systémů (interdisciplinární studia - VŠ), je obecně uvažujícím člověkem někde na pomezí mezi přírodními vědami a filosofií. Roky vyučoval filosofii fyziky a virtuální reality na PřF a MFF UK v Praze. Od září 2021 Ph.D. se zaměřením na filosofii fyziky a matematiky. Pracoval jako evropský expert pro "Future Technologies", 7 let pak v jedné z nejvyšších evropských pozic v počítačové bezpečnosti. Momentálně finanční expert na evropské úrovni. V letech 1991-7 byl předsedou společnosti Mensa ČR. Je členem světové vědecké Společnosti pro filosofii času. Absolvent Oxfordského kurzu Filosofie vědy. Více informací zde.

Chcete-li sledovat diskuse v "jeho" skupině, připojte se do Vědecké filosofie & Fyziky (nejen). jfikacek@gmail.com
 
Upozornění: Toto je popularizační blog pro veřejnost, neberte ho tedy jako vědeckou dizertační práci. Někdy je to jen divoká fantazie. Na druhé straně se snaží udržovat jistou vědeckou kvalitu, takže "esoterické" komentáře nejsou vítány. P.S.: Osobně útočné a odborně velmi nekvalitní komentáře, zejména velmi dlouhé, budou mazány.