Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

M18i96l26a91n 59K78e58s17l

16. 11. 2019 21:58

Žoldák může vše.Ten nebojuje za nějaké ideály,ale někdy za ruble,někdy za dolary a když je bída tak i za koruny.Jednou je ochoten nasadit krk proti Američanům s Rusy,jindy proti Rusům s Američany.

0 0
možnosti
LH

Přeci nemůžu přísahat jednomu systému, pak druhému systému....

Ale přesně toto udělal Havel.Prezidenským slibem sliboval, že...SLIBUJI NA SVOU ČEST A SVĚDOMÍ VĚRNOST ČESKOSLOVENSKÉ SOCIALISTICKÉ REPUBLICE....atd.Lze to najít na netu.

Takže i Havel byl zrádcem československého lidu, protože dovedl lidi ke zlotřilému kapitalismu, který udělal z naší republiky pouze montovnu.

Ono to je vlastně v genech československého člověka, neplnit sliby.

Když byl v r.1968 zvolen prezidentem Ludvík Svoboda, tak děda to komentoval tím, že je to zrádce, protože jako generál přísahal věrnost Benešovi a pak armádu předal Gottwaldovi.

2 3
možnosti
Foto

A to si myslíte, že to bylo bez souhlasu Beneše? Mohl vyhlásit v únoru "Do sedel".

0 0
možnosti
Foto

Když někdo něco ukradne, je to odsouzeníhodné. Když je dopaden, tak třeba pochopí svou chybu. Je odsouzen, trest si odsedí, oběť odškodní a třeba přispěje i na dobročinné účely. Takový člověk si zaslouží druhou šanci, nebo si myslíte, že ne?

A to je případ generála Pavla. Nejvíce na něj plivou ti, co do dneška zůstali v rudých zákopech. Nedokáží mu odpustit, že je pochopil a tudíž opustil. Přes to u nich vlak nejede.Považují to za zradu.

4 2
možnosti
Foto

Tomáši, každý člověk si zaslouží druhou šanci, ale mě děsí to, že až - není jediný - v roce 1989 určitě v listopadu nebo v prosinci dal průkazku KSČ někomu na stůl. Nelíbí se mi to, jinak na mě působí dobře. Narodil se v roce 1961, takže to nebyl malý kluk, když tak dlouho vydržel a dobrovolně. Díky za názor.

2 2
možnosti
Foto

Já se domnívám, že lidé jako pan generál žádnou vlast, za kterou by chtěli bojovat, nemají. Jednají tak, aby měli ze své činnosti co největší prospěch. A padnout za vlast ? Z toho prospěch nekouká žádný. S článkem souhlasím, karma R^

1 2
možnosti
AM

V tomto má Zeman pravdu. Všichni kdo kandidují na prezidenta by měli mít alespoň nějaké zkušenosti v politice a ne z fleku kandidovat. Myslím, že bývalí kandidáti, dnešní senátoři, Drahoš, Hilšer i Fischer, by to potvrdili.

0 2
možnosti
Foto

Je to určitě pravda s tou politickou zkušeností, ale ani jeden z Vámi jmenovaných by mi neimponoval, možná Hišler. Díky za čtení.

0 0
možnosti
Foto

Tak kandidatura na prezidenta je jedna velká legrace. Díky.R^

1 0
možnosti
Foto

J49a88k14u72b 20R31o55t13h

16. 11. 2019 10:39

Fakt je voják špatně? De Gaul? Eisenhower? :-/

6 0
možnosti
Foto

;-) Ti, na které ,,odkazujete", měli ,,něco"(!) za sebou, a v tom i pokračovali. Pro svou(!)VLAST. A nepřevlékali přitom kabáty. Byli to osobnosti až svět. formátu i jako vojáci i jako politiciR^

4 2
možnosti
Foto

Dobrý den Kateřino, já si vždy při vzpomínce na ČSLA vzpomenu na spolužáka Michala, který si nezávazně v sedmé třídě po "verbování" podal k nim přihlášku, ale tu závaznou poté dal jinam.Kdo nezažil, nepochopí... ten systém se kvůli tomu po čtrnáctiletém klukovi "vozil"...

1 0
možnosti
Foto

No tak já něco o takových přihláškách vím, verbovali je třídní učitelé, protože za to dostali tisíc kč odměnu. Filipe, díky za čtení.R^

1 1
možnosti
  • Počet článků 332
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1582x
Jsem žena, která se neustále potýká mezi dvěma světy - mezi řeckým a českým. Neznám slovo "nejde to," když jde o záchranu lidského života. Neznám pocit závist a nenávist.

Mám jednu velkou touhu, kterou v sobě nosím od malička, snad se mi podaří i tuto splnit.

A nic jiného už o sobě psát nebudu, nemá to smysl. Od toho je blog, abyste si udělali názor sami. 

Seznam rubrik