Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Kdybyste byl opravdový idealista, vnímal byste, jak jsou lidé se zvyšující se životní úrovní stále velkorysejší - charita, dobrovolná práce, Ježíškovy vnoučata, sbírky apod. Buďte zdráv.

0 0
možnosti

Pane Skramliku. Jiz jednou jsem zde psal pod jinym clankem, ze revoluce muze byt uspesna, kdyz ti co ji provadi, vi jak budoucnost bude organizovana. Pripominate tu francouskou. Ta je tou ukazkou te nepripravedlnosti akteru na budouci usporadani. Nebudu rozebirat mysleni jednotlivych akteru.

Osobne vam predkladam jinou revoluci. Take spontalni a take proti stejnemu nepriteli Ta revoluce vyhrala presne 1776, a to 4 cervence. Podklad zde byl, mit zastupce kdyz musime platit dane. Snad jediny rozdil od francouske byla nepritomnost toho hlavniho vinika. (George III) Ten by vzdalen mnoho tisic km. Vsak jeho silna armada byla vetsi nez armada francouskych aristokratu.

Vitezna strana byla slozena z 13 anglickych kolonii na uzemi Ameriky. Jejich prvni akt bylo rozhodnuti, co s tim vitezstvim. Bejamin Franklin polozil jen jednu otazku k tem jednotlivym delegatum tech 13 kolonii. "Chceme kralovstvi nebo republiku"?

Vysledek vite, pane Skramliku. Vychova svobodneho obcana zacala ve znalosti preambule Ustavy. Ta se uci jeste dnes!!! Napsal ji Thomas Jefferson na namet indianskych kmenu na vychode pevniny.

"We the People of the United States, in Order to form a more perfect Union, establish Justice, insure domestic Tranquility, provide for the common defense, promote the general Welfare, and secure the Blessings of Liberty to ourselves and our Posterity, do ordain and establish this Constitution for the United States of America."

Volny preklad:

"My obcane Spojenych statu v radu vytvorit dokonalou spolecnost, zarucit spravedlnost, pracovat pro dokonale souziti, zabezpecit zakladni obranu a osobni svobodu pro kazdeho obcana a dat se cestou k celkove prosperite, jsme sestavili a schvalili tuto ustavu Spojenych statu Americkych

Sestavena a schvalena 1787, plati jen s 29 dodatky jeste dnes.

Zde je treba si uvedomit. Historie nas uci!!!!

1 0
možnosti

To je velmi správná historická připomínka!

0 0
možnosti
Foto

R^ Snad jen, že i ona bílá byla u mnohých spíše navenek, a přesto si udrželi rovnou páteř a čistý štítR^

0 0
možnosti
Foto

Dodal bych: žádná revoluce nezmění lidi k lepšímu, pokud se do čela nepostaví člověk vysokých morálních zásad, který posléze bude představovat vzor.

Jako příklad může sloužit náš bývalý češtinář. Při jeho hodinách byl klid, nikdy nemusel na někoho houknout, natož dát poznámku do žákajdy. Když už se někdo příliš "vrtěl", jen zvedl obočí a zavrtěl hlavou, jako že -no tohle? Perfektní výklad, spravedlivé hodnocení. A se smyslem pro humor. Všichni jsme jej měli rádi.

To by byl president! Bohužel už nežije.

4 0
možnosti
Foto

Prostě pedagog, jak má být. Alfa samec s vrozenou schopností vyvolávat respekt. To, že jste ho všichni poslušně poslouchali, ještě neznamená, že všechny, které učil, povahově napravil. Jen si během jeho hodin dali říct.

1 0
možnosti
Foto

Stejně jako jsou psi mazliví, oddaní, poslušní, vnímaví, jsou i agresivní, kousaví a tupí. A tak je to i u lidí. Změnit se to nedá. U mnohých se tyhle vlastnosti dědí, u jiných převládnou během stárnutí. Stýskat si nad tím je nesmysl. Jiné to nebylo, není a nebude.

0 0
možnosti
Foto

To máte pravdu. Lidi Vašeho typu zůstanou konstantní po celý život. ;-D

1 0
možnosti
Foto

člověka s mozkem je vždy radost číst. karma R^

0 0
možnosti

Tady není co dodat. Nejlepší text, který jsem k 30.výročí sametu četl. R^R^

3 0
možnosti

Souhlasím s Vámi, karma

2 0
možnosti

jj, zapomněli jsme, že člověk se nestane lepším změnou vnějších poměrů, tudle chybu udělali už klasikové M-E-L. Dělicí čára mezi dobrem a zlem jde vždycky srdcem každého člověka a pomyslnou korunu tomu nasadil V.Klaus v TV debatě 31.3.1997: "Slovo transformace srdce, a o tom jsem ochoten napsat knížku, to je prázdný a neuchopitelný pojem" . Nebo-li, trh vše vyřeší. Nevyřešil...

2 0
možnosti
  • Počet článků 148
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2965x
Od roku 1970 jsem novinářem, zejména sportovním, ve velkých denících, časopisech a na TV Nova. Mými obory byly především fotbal, motorismus a atletika. Díky tomu jsem sjezdil celý svět. Nyní píšu hlavně knížky, u nichž jsem své jméno zaměnil v r. 2010 za pseudonym Felix Boom. Mám na kontě 26 knih, mj. romány Kiosek na pláži, Ježíš Kristus výtržník aneb Třetí zákon, Lepší svět, Plán umírání, také sbírku poezie, společenské studie a mj. oblíbenou Kuchařku osamělého muže. Mou poslední knihou je kontroverzní titul Špatný princip státu (s podtitulem Rozkradený ráj demokracie) o dějinách Česka od r. 1938. Knížky vydávám ve vydavatelství BLINKR, jsou k mání v běžné síti knihkupectví a e-shopů včetně mého vlastního www.blinkr-eshop.com. Rediguji nové knihy pro jiné vydavatele a administruji webové stránky. Blogování je moje hobby.