Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Podobně jako vy si myslím, že nějaká nechuť není vyvolána existencí Státu Izrael, ale zvoleným způsobem jeho územního rozšiřování, které vede k tomu, že semena nenávisti se z Blízkého východu šiří do celého světa. Přitom snadné řešení existuje v podobě nabídky současného míru za budoucí území. Jinak řečeno, budete-li nejprve hodní, dostanete vše, protože přestane mít smysl jakékoliv rozšiřování, ba i vzájemné splynutí bude možné.

0 0
možnosti
PA

P54e31t86r 87A77g65u17l63á56r

23. 11. 2019 7:18

Politiku nadřazenosti především praktikují arabské státy, které už nekolikrát na Izrael zaútočily s cílem jej smazat z mapy a Židy zahnat do moře. Palestinský konflikt nám možná ukazuje, že existují konflikty, které nejdou vyřešit ani smírem, ani násilím. I kdybychom se tisíckrát snažili o inkluzi.

0 0
možnosti
Foto

A které arabské státy dnes praktikují politiku smazání Izraele z mapy?

0 0
možnosti
KO

K42a12r51e58l 95O12r55l37i67k

16. 11. 2019 18:17

Měl byste vědět, že Wilhelm Marr nahradil "Judenhass" (nenávist k Židům) údajně společensky "únosnějším" termínem antisemitismus. Nepsal o Arabech, ti v německé kultuře nehráli žádnou roli.

Průměrně sečtělý jedinec ví, že "Palestinec" není národnost, ale etnický Arab, žijící v zeměpisné lokalitě Palestině, kam jeho předci často přišli za práci "u Židů."

Židovsko-arabský konflikt je problém náboženský a člověk jej nemůže vyřešit, protože náboženská nenávist je živena satanem.

0 0
možnosti
Foto

A proto je rozumné ho převádět na konflikt územní, v nejhorším případě národnostní. Lze pouze litovat, že dnes už neexistuje v podobě konfliktu izraelského kapitalismu, podporovaného USA, a arabského socialismu, podporovaného SSSR.

0 0
možnosti
PB

P18e11t20r 91B47u42r24i51a63n

16. 11. 2019 17:27

i „nižší“ rasy se chtějí dobrat prosperity a migrují k nám, kde je neskonale větší příležitost k ekonomickému povznesení. Je to zcela normální a logické. Nechápu, co na tom naši blázniví antimigrantští vyznavači nechápou. Ta naše pomoc tam u nich znamená, že je necháme prosperovat. Otevřeme jim trhy, zavedeme naše dotace i u nich apod.

Zdroj: https://horner.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=735619

Podle vás je zcela logické a normální, aby kdejaký přivandrovalec přišel nikým nezván k plnému cizímu stolu a bral si co hrdlo ráčí jenom proto, že chce. Otřesný myšlenkový karambol.

Věta o tom, že máme pod direktivou někomu otevřít naše trhy a ještě ho ze svého dotovat je už naprosté pomatení.

4 0
možnosti
Foto

Byli to Turci a Jugoslávci, kteří se stali jedním z faktorů západoněmeckého hospodářského zázraku.

0 0
možnosti
SM

Nechce sa mi to správne zaradiť, ale snáď pochopíte, pán Horner, že toto je reakcia na vaše tvrdenie, že protiarabský antisemitizmus zatiaľ neexistuje, len preto, že "Arabov je v Európe príliš málo". To je s prepáčením ďalšia lož. Arabov je v Európe minimálne štvor- až päťnásobok počtov Židov v Európe v čase ich najväčšieho rozmachu. A antisemitizmus prinášajú práve oni - ten "pravý" proti židom. Nikdy nikto nikde neútočil proti Arabom na základe ich semitskeho pôvodu.

4 0
možnosti
JS

Pane Hornere, napsal jste, že "antisemitismus tedy nemíří své hlavně jen na Židy, ale ve své obecné podstatě na všechny Semity".

To je naprosto klasický "argument", který je součástí takzvaného "nového antisemitismu". Pokud by antisemitismus směřoval "obecně na všechny Semity", pak by to znamenalo, že arabští antisemité nenávidějí sami sebe a chtějí sami sebe vyhubit, což je pochopitelně nesmysl. Tento "argument", který se opírá o zavádějící využití slova "Semité", se ve skutečnosti pokouší zastřít rozdíl mezi obětmi antisemitismu a původci antisemitismu.

Slovo "antisemitismus" vyjadřuje výhradně nenávist vůči Židům. Arabský a islámský antisemitismus reprezentuje naprosto konkrétní stav, který můžeme pozorovat v celé historii i v současnosti. Nenávist vůči Židům totiž do islámu věroučně integroval už přímo Prorok Muhammad, nejznámější je tento jeho výrok: "Vy budete bojovat proti Židům až do té doby, dokud se neskryjí mezi skálami a kamením! Pak skála a kámen promluví – otroku Alláhův, skrývá se za mnou Žid, přijď a zabij ho!". Názorně svá slova dokázal hromadnou popravou Židů v Medíně roku 627. Tento masakr navíc stanovil jako "vzor smlouvy" pro budoucí muslimy.

Zbytek Vašeho textu je takový demagogický marast, že je zcela zbytečná práce pokoušet se jednotlivé výroky smysluplně vyvracet. Dokonale to vyjadřuje tento Váš výrok: "Já jsem ovšem rovněž z této fronty globálních vyjednavačů míru.".

8 0
možnosti
Foto

A když se vzájemně nenávidí Poláci, Ukrajinci a Rusové, nazval byste to jak. Antislovanismem ne?

0 0
možnosti
Foto

Kdybyste, pane Hornere, byl Netanjahuovým poradcem, jak byste mu poradil vyřešit palestinský problém? Jaké konkrétní kroky by měl podniknout?

2 0
možnosti
ZH

Ten můj text není o tom, co by měl dělat Netanjahu, natolik situaci neznám a třeba je vážně neřešitelná, ale fakt je, že problém "se" nevyřešil, pokud v tom nějaký politik zrvona nevinně lítá, nedá se to odpárat. Můj text je spíše o údajném postoji Evropanů k existenci státu Izrael. Někdy je dobré téma akceptovat a diskutovat spíše k němu.

0 0
možnosti
SM

Skutočne ste ochotný tvrdiť, že antisemitizmus sa týkal všetkých semitov, nielen židov? Už veľmi dávno som nečítala hnusnejšiu lož. Skúste dokladovať pogromy na semitskych Arabov, nejaké to "konečné riešenie arabskej otázky", či arabský holokaust. Skúste nájsť podobné prefabrikované lži ako Protokoly arabských mudrcov, alebo obdobné procesy ako Dreyfussov, alebo Hilsnerov! Popíšte koncentračné tábory, v ktorých zomierali milióny Arabov! Dokumentujte arabské cintoríny popísané hanlivými nápismi, povalanymi nahrobkami. Pripomeňte nám, kedy boli nútení arabskí obyvatelia nosiť viditeľné označenie pôvodu a boli im zakazovane bežné činnosti.

7 0
možnosti
ZH

Skutočne nie. Na holokaust bylo zatím Arabů v Evropě málo, dotkly se nás v minulosti křížové výpravy a nájezdy živlů do Evropy, až na Moravu. Nepochybně by se do mlýna holokaustu dostali ve fašistickém období i Arabové, pokud by jich tu byl dostatek. Tak nefabulujte nesmysly, které v textu nejsou. ;-D

0 1
možnosti
PK

Jeden autor píše, že by Izrael měl zamést s teroristy s Gazy a další v podstatě tento čin opisuje jako teroristický.

Nejsem znalec na tamní vztahy a tak jsem si udělal představu dle info,které jsou k dosažení v mediích. A moje sympatie jsou a budou na straně Izraele.

V prvé řadě si nemyslím, že má valného smyslu ohánět se nějakým mezinárodním právem, protože svět se beztak stále více řídí podle „práva silnějšího“. Izrael prostě existuje a existovat bude, což je fakt, který je třeba „realpoliticky“ akceptovat. Navíc je to první stát Židů, čili první území v moderních dějinách, které mohou považovat za své. Není bez zajímavosti, že většina Židů této možnosti nevyužívá, protože čerstvé údaje izraelského statistického úřadu z půli letošního dubna uvádějí, že 70 let po vzniku státu mimo jeho území, tedy „ve světě“ či v diaspoře, chcete-li, trvale žije 55 procent světového „židovstva“. V Izraeli přitom žije asi 6,5 milionu Židů.

Co nej problém? Asi Gaza, ale i ostatní zbylá obklíčená, okupovaná a neustále „okrajovaná“ palestinská území jsou s pěti miliony deprimovaných lidí dál sudem prachu, a jeho „zklidňování“ bude přinášet další lidské životy a ty pro změnu budou dál „kazit image“ Izraele. Palestinský stát už delší dobu ani teoreticky nemá kde vzniknout a proto se do budoucna „bude muset cosi stát“.

A různé spekulace, které čas od času „probublávají“, naznačují, že by Gaza mohla připadnout Egyptu, Západní břeh Jordánsku, Palestina by tak „zmizela“ a Izrael by se zbavil zodpovědnosti za „horký lidský brambor“. Uvidíme, příští měsíce a roky ukážou ví

2 0
možnosti
ZH

Hm, to nezní beznadějně. Kéž by se nějaká podoba vašeho posledního odstavce naplnila.

0 0
možnosti
Foto

No, nakonec to z autora vypadlo: variace na téma Židi si za to můžou sami:

"Evropa není tedy v celku nijak nepřátelská vůči Izraeli, ale vůči neschopnosti Netanjahuovy éry řešit „palestinský“ problém."

Naopak se zdá, že izraelští voliči se vzdali naděje, že by to šlo lépe. Území za mír nefunguje, Gaza je varovným příkladem a něco podobného v Judeji a Samaří si Izrael nemůže dovolit, dokud se nerozhodne pro kolektivní sebevraždu. Proto je taky volební pat mezi pravicovým Likudem a středovými Modro-bílými, a ne levicí.

Abyste se nezcvoknul z umírněného pravičáka Bibiho, tak tady máte postřeh izraelského levičáka (Amos Oz: Příběh o lásce a tmě, str. 63):

Evropa se dnes úplně změnila a od jednoho konce k druhému je Evropanů plná. Změnily se mimochodem i nápisy na zdech. Když byl můj otec jako mladý ve Vilně, na každé zdi v Evropě stálo: „Židi, táhněte do Palestiny!“ O padesát let později, když jel do Evropy na návštěvu, stálo na všech zdech: „Židi, zmizte z Palestiny!“

7 0
možnosti
ZH

Určitě v článku nejde o: variace na téma Židi si za to můžou sami ...

Ale na svůj zamlžený a reduktivní názor máte svůj nárok ;-D

0 2
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS