Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Je zlé, stát se sirotkem kdekoliv. A čtyřicet není velký počet. Asi každému je jasné, že bychom je přijmout mohli bez jakýchkoliv ztrát. Jsou to děti. Ale já čtu v novinách jen o tom, že jsou to sirotci. Tečka. Žádné další bližší informace o nich. Na druhé straně denně vidím v okolních zemích záplavy migrantů "dětí bez rodin", kteří se za děti vydávají, jsou zcela schopni se sami uživit nejen v cizině, ale určitě i doma a přesto o sobě tvrdí, že jsou děti a sirotci. Tyto "děti" humánní lidé v zemích, kam přijdou přijímají a pak zjišťují nejen pravdu, ale i to, že ti lidé nejsou ochotni přijmout kulturu země, do které prchají a ani se do čehokoliv, kromě sociálních dávek zapojit. To už není o humanitě, ale o jejím zneužívání. A tak se začnu zamýšlet nad 40 sirotky až budou každý z nich prověřen a budu mít o nich nějaké informace. Neměli bychom přijímat cizince, kteří lžou, kradou a chovají se násilně i kdyby byli bez rodin. Ta 40 miliard pro ČR - já osobně bych byla raději bez dotací z EU a žila skromněji. Myslím, že přijde doba, kdy za ni EU bude něco tvrdě vymáhat. A líbit se nám to nebude. Když se nad tím zamyslím, máte pravdu, není tak docela 40 jako 40, ale jsou jisté společné rysy. Zdravím pane Chalupský.

1 0
možnosti

Já měl za to, že ty miliardy, které nám a dalším chudším zemím EU moudře přiděluje, mají sloužit k tomu, abychom se pozdvihli na jejich úroveň - a potom se sami staneme plátci. Dokonce k tomu bodu rychle směřujeme. Takže tady historicky byla jasně daná kritéria, podle kterých se rozdělují dotace jednotlivým zemím EU - dá se to chápat jako analogie sociálních dávek.

A najednou někdo přijde a začne emocionálně vydírat ve stylu "když dostáváte peníze, tak koukejte brát i uprchlíky, to jste křesťani?" - to Vám jako přijde v pořádku? Takže klidně půjdete třeba za matkou na mateřské a začnete jí prudit, že když bere od státu rodičovský příspěvek, který se jí navíc teď zvýší, tak že by si ale měla vzít nějaké dítě z dětského domova?

Tohle přece není správně. Aby nedošlo k mýlce - každý ať si koná dobré skutky podle svého přesvědčení! Ale nepleťme do toho nesouvisející peněžní toky, to je hnusná manipulace. Jo, pokud se EU dohodne, že v budoucnu bude příjem dotací podmíněn přijímáním uprchlíků, tak to bude jiná. Jenže potom už by to od EU nebyl takový úžasný "dar", že ano...

2 0
možnosti

Zdravím a děkuji za názor. Mám takový jaký jsem uvedl a nevidím analogii s rodičovským příspěvkem. Chalupský Pavel

0 0
možnosti
Foto

Je to tak, brát ano, dávat ne. Určitě existují výpočty ohledně toho, kolik lidí by naše země ekonomicky i jinak zvládla. Je už snad zbytečné psát, že při přijímání potřebných jistě existuje nějaký "lustrační" proces. Že určitá kulturní a etnická rozrůzněnost je pro každou pokročilou zemi přínosem. A že když máme nějakou dohodu a odmítáme ji plnit a pouze ji chceme zneužívat, zaděláváme si na průšvih (ačkoli humánní hledisko je samozřejmě důležitější). Černobílistům to nevysvětlíte.

Hezký den.

0 3
možnosti

Zdravím a děkuji za názor. Nechci svými názory nikoho přesvědčovat, jen se nad nimi zkusit zamyslet, zda na nich něco není jiného. Chalupský Pavel

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS