Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Někdy je nanejvýš vhodné držet se spolehlivých českých výrazů. Slovo "emisar" se totiž používá jako pojem pro politického vyslance (většinou tajného) nebo dokonce pro agenta či zvěda. Výraz "emisaři kultury" tedy rezonuje poněkud nechtěnou ironií.

Je hezké, že kulturní akce "kulturních emisarů" Blízkého východu nabízí (jak dojemně píšete) "poněkud jiný pohled, než který nám zprostředkovávají zpravodajové dokumentující tisící a prvý konflikt" na Blízkém východě. Otázka zní, který z těch pohledů je pravdivější: ten, který nám ukazuje Blízký východ jako pohádkovou zemi Tisíce a jedné noci, nebo ten, ve kterém ve dne i v noci oblohu protínají rakety a granáty, kde lidská práva jsou neznámým pojmem a kde antisemitismus dosahuje tisící a druhé meze absurdity.

Je zajímavé, že festival se jmenuje "Festival kultur Blízkého východu", jenže "kulturní emisaři" tohoto festivalu evidentně usoudili, že Izraelci mezi kultury Blízkého východu nepatří.

Zkuste si prozkoumat oficiální stránky "Festivalu kultur Blízkého východu". Schváleně jestli tam mezi politickým balastem "kulturních emisarů", kteří chtějí, cituji: "proměnit vnímání divadla a kultury v Praze a celé České republice směrem k multikulturnosti", najdete odpověď na otázku, proč jsou tam z "kultur Blízkého východu" zcela vyloučeni Izraelci.

1 0
možnosti

I88v80a 67M37a19r57k62o62v49á

12. 11. 2019 16:34

Hezky.R^:-)... "S jinakostí není třeba bojovat ani před ní utíkat. Jiné není synonymem pro nebezpečné. Je třeba s ním pracovat, vytvořit si pro něj jazykovou zásobu a ve výsledku v tom nacházet radost. To je návyk, který můžeme použít na cokoli." Četla jsem teď v novinách slova jedné moudré dámy...

1 0
možnosti
Foto

To vyprávějte těm, co ve jménu víry pod půlměsícem přišli tak nějak o hlavu...

0 0
možnosti
Foto

No vidíte a přitom by obyvatelům Gazy stačilo, kdyby se vyflákli na podporu terorismu, začali chtít žít se svými sousedy v míru a mohli by se mít diametrálně odlišně. Jak si kdo ustele, tak si lehne, nebo snad lépe řečeno - jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá...

2 1
možnosti
Foto

Jasně, kdyby těch dva miliony dětí v Gaze řeklo svým tátům, aby řekli těm strejdům, aby nestříleli rakety na Izrael a jiné děti v Izraeli řekly svým tátům, aby nenechali Palestincům území, která jim měla při vzniku židovského státu náležet, tak by jedni nežili ve strachu a bídě a druzí se pětkrát denně nemuseli schovávat v krytech. Kdyby všichni najednou dostali rozum, bylo by na světě určitě lépe.

1 0
možnosti