Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ale ono to je konec konců jasné. VH by na to šel přes své přátelé. Při volbě prezidenta parlamentem by v prvním kole fandil Moserové, v druhém kole by to hodil Zemanovi.

V přímé volbě vždy Schwarzenbergovi, v další volbě Fišerovi, v druhém kole Drahošovi.

A teď dokud byl v čele TOP Schwarzenberg, tak jemu, dnes asi Starostům a nezávislým.

0 0
možnosti
Foto

Přestal by chodit k volbám.

0 0
možnosti

Z článku:

Koho by dnes volil Václav Havel?

-------------

Komunisty? Půjčka za oplátku?

0 2
možnosti

Již za svého života se Havel netajil svou příchylností k Zeleným.

1 0
možnosti

Václav Havel před volbami 1992 řekl (Československá televize 2. června 1992):

„Žádám vás snažně, abyste nepodpořili ty, kteří vám slibují, že všechno vyřeší za vás. Takoví lidé chtějí, abyste jen mlčeli, poslouchali a drželi krok. Žádám vás snažně, abyste nepodpořili ty, kteří mají diktátorské sklony, příliš často mění názory, nejsou schopni se domluvit s jinými, nabízejí různá dobrodružná, nepromyšlená a neodpovědná řešení a kteří by se nejraději vrátili k centralistickému řízení všech našich společných věcí.“

Každý si to může přebrat.

3 0
možnosti

Těžko říct, koho by dnes volili hrdinové 17. listopadu? Lidé si je většinou chtějí zarámovat jako světce, kteří mají podpořit zrovna jejich úvahy.

Racionalisticky si myslím, že by Havel volil své kamarády a určitě by nevolil nic s Klausem. Taky si nemyslím, že by volil pravici kvůli buržoazním rodičům. Spíš ho vidím na liberální levici.

1 0
možnosti

Taky si myslím. Navíc se netajil sympatiem k ekologicky zaměřeným stranám. To s Trikolórou zrovna moc neladí.

4 0
možnosti

Korunou celé té nesmyslné úvahy je, že by Václav Havel volil hurá vlastence.

4 0
možnosti

Václav Havel byl respektovanym prezidentem u nás i v zahraničí. Marně lovím v paměti situaci, kdy by svět projevil stejný respekt Klausovi nebo Zemanovi. Jediné, co mám VH "za zlé" je jeho zbytečná ohleduplnost ke KSČ. V současné době komunisté ukazují, že si takovou ohleduplnost nezaslouzili - viz např poslední veřejné prohlášení Grospiče.

9 0
možnosti

Spekulace o tom, koho by dnes podpořil VH dle mého názoru nejsou absolutntě na místě a tím méně podsouváte-li (tak nějak rádoby podprahově - proto ty chvály i negace - aby to oslovilo co nejvíce lidí) nějakou konkrétní stranu (at už je to trikolora či by to byla jakákoli jiná strana), která je nejspíš vaším favoritem, jako favorita ostatním, považuji za velmi trapný pokus. Pokud jsem vás špatně pochopila, omlouvám se za svou přímost. Hezký den

3 0
možnosti

Autor píše, že mívá zajímavé myšlenky. Tahle je možná zajímavá, ale naprosto mimo realitu. Václav Havel a Trikolóra by se k sobě měli jako oheň a voda.

0 0
možnosti

S Vaším náhledem na Václava Havla nesouhlasím. Zejména v negaci.

Možná Vás omlouvá věk, a nebo ne.

3 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS