Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RB

Vy jste učitelka? No tak to potěš koště.

0 0
možnosti
RK

Paní nějak zapomíná, že snad v žádném oboru to není podle ideálních představ všech dotčených pracovníků a nikdy nebude. Přitom každý bude nadávat do té doby, než to bude ideální a i kdyby se tak náhodou stalo, bude každý nadávat na nesnesitelnou lehkost bytí. Já bych si také přál na svém oboru změnit spoustu věcí, ale to prostě nepůjde. Podstatné je, jestli je školství opravdu v tak špatném stavu, aby se muselo stávkovat, aniž by se pojem stávky zneužíval pro rozcapenost lidí, jako je ta stávka dnešní. Já toto samozřejmě posoudit nedokážu, bo nejsem učitel. Ale jsem si jistý, že i nezaujatý názor zvenku může mít svou váhu. Pokud jsem to dobře pochopil, ta dnešní stávka byla svolána jen a pouze kvůli pár korunám a ne kvůli ničemu, co paní popisuje. Podle mě je to jasné zneužití nátlakové akce, která by měla být jen v podstatných věcech a jako poslední možnost bez pozitivní vyhlídky. Jinak závěrem, mě by vůbec nevadil růst platů učitelů, klidně i výrazně. Já bych tu trpělivost nefláknout pubertálnímu spratkovi, co mě pošle do prd... kvůli ústnímu napomenutí za mobil, neměl. :-)

2 0
možnosti
DS

Věřte, že paní nezapomíná a rozhodně nestávkuje z rozcapenosti a kvůli ideálnímu stavu. Paní jen upozorňuje na nenaplněné sliby politiků a patovou situaci ve svém oboru. Také původně neviděla stávku jako řešení... zvláště ne takovou, teď, jednodenní a tak. Je to výkřik. První...uvidí se z kolika=uvidí se, jak moc a jak dlouho se bude muset křičet, aby se slyšelo. Ale znáte to, není na světě člověk ten...co může připadat jako validní důvod mně, nemusí Vám a to, co Vám, zase někomu jinému.

Každopádně děkuji za Vaše uznání v závěru.

0 0
možnosti
Foto

Proč je ale požadováno právě 130% průměrného platu, proč ne 100%, a nebo naopak 200%? Jak máte změřeno, že ta práce je právě o 30% náročnější proti nějakému průměru?

1 1
možnosti
RS

R26u78d29a 46S30l10a12v72í84k

6. 11. 2019 11:56

Protože je ve školství dlouhodobě nedostatek lidí, pokud potřebujete přilákat nové lidi, musíte jim nabídnout dostatek peněz.

4 0
možnosti
JS

R^ nejsem z oboru, ale souhlasím a podporuji!

5 1
možnosti
MM

až bude výuka a znalosti žáků odpovídat alespoň tomu, jak to bylo před 20 lety tak si za platy klidně stávkujte, ale s tím jak vypadá školství teď nemáte nárok, kdybyste stávkovali za zrušení nesmyslné inkluze, za zrušení nesmyslného papírování tak jsem všemi deseti pro, ale jen za platy stále a výsledky bídné.....opravdu si někdy zkuste jít do soukromé firmy, mnohdy se 4 týdny dovolené ročně a s prací od nevidím do nevidím a například konferencemi ve dne v noci, když má firma zákazníky v různých časových pásmech a pak brečte.....

6 3
možnosti
DS

Pan Močkoři a neplete si trochu příčinu a následek? Tedy i to, že výuka a znalosti žáků jsou důsledkem dlouhotrvající krize ve školství, vyplývající nejen, ale i z nízkého ohodnocení učitelů, a potažmo odlivu učitelů ze školství? Že je to důsledkem narůstající administrativy (vyplývající nejen, ale i z inkluze) prováděné na úkor kvality výuky? Že snižující se plat a prestiž učitelů má vliv na jejich odliv a to že se odráží na množství dětí ve třídě a snižující se kvalitu výuky?

A věřte, že práci ve firmě (i vlastní soukromé) jsem si zkusila...

Víte, pointa je hlavně v těch nesplněných slibech a manipulacích. Takže až politici něco slíbí a nesplní Vám, pak si klidně stávkujte také a věřte, že Vám stávku nevyčtu. Tak jako já Vám neupírám Váš názor na Vaše problémy (ba naopak vám ho věřím a budu za Vámi stát, až se rozhodnete za jejich zlepšení bojovat), tak se zkuste zamyslet nad naší situací... ono totiž nejde jen o nás, ale právě a především o děti. Naše i Vaše.

2 0
možnosti
DV

D88a39v54i38d 43V37l71k

6. 11. 2019 10:12

Mrzí mne, že jsou učitelé natolik slušní až to hraničí s hloupostí, že nestávkují pořádně. Poslouchal jsem rozhovor s Anonistickým ministrem školství a to je jak propagandistický kolovrátek pana Prchala a to jak se nechutně Babiš snaží lidi poštvat proti učitelům je hnus.

Zrekapitulujme si to, jak to bylo. Asi před rokem slíbilo ANO učitelům 15% zvýšení platů, před pár dny Babiš slíbil už jen 10% zvýšení platů a teď ministr školství mele svou mantru za, kterou ovšem stojí jen to, že ti co nedrží partu s ředitelem školy, nebo sním třeba nespí, budou mít zvýšení jen o 8%. Takže fakticky poloviční než jim ANO slíbilo.

Mílí učitelé jsem otec dvou školou povinných dětí přesto Vás vybízím ,abyste přestali být hloupě slušní a stávkovali pořádně.

Klidně zavřete školy na týden, ať to pocítí každý rodič(volič)a začne se zajímat o to jak se k Vám mocipáni chovají. Držím Vám palce!!!

10 2
možnosti
ES

Muži-živitelé rodin.... "Děkuji" za šíření tohoto stereotypu. Doufám, že žáci a studenti takovéto názory nečtou, protože bych nerada, aby podobné bludy přebírali do svého smýšlení.

2 1
možnosti
DS

pokud jste si nevšimla, citovala jsem pana exministra. A ano. Netuším, v jaké profesi působíte Vy, ale já, ač jsme mnoho let byla samoživitelka se dvěma dětmi a ač školství není mým prvním působištěm, musím akceptovat fakt, že stávající systém je nastaven tak, že je to muž, kdo nosí domů větší množství peněz (často i za stejnou práci a penzum odpovědnosti jako jeho kolegyně), koho systém vnímá jako toho, kdo živitele rodiny.

1 1
možnosti
Foto

Naprostý souhlas!R^:-):-)

P. S.: Jen si prosím oprav jednu hrubku, ať neztratíš důvěru čtenářů.;-)

1 2
možnosti
JH

Kde nic není, ani smrt nebere:-)

4 1
možnosti
Foto

Naprosto chápu Tvé důvody ke stávce a považuji je za legitimní.

Končí karneval, docházejí prachy, hodovní sál je plný lidí, ale stoly jsou už prázdné. Hlavní principál se napakoval, občas ještě na stůl hodí nějaký ten žvanec, ale ten už nebude pro všechny a sliby, že zase bude kaviár, už mnoho lidí nepřesvědčí.

R^

7 6
možnosti
DP

Jo jo, parník se potápí, kapela hraje...

1 0
možnosti
JH

...a paní kněžna pravila: Šťastná to žena!

2 1
možnosti
  • Počet článků 334
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1785x
Jsem máma 3 dětí dvou generací. Chci psát o všem, co mne přiměje k zamyšlení, nadchne či rozhořčí. Jsem učitelka i věčný student. Miluji svou rodinu.