Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Učitelka,které má toto povolání zároveň jako poslání by nepsala "jdu připravovat podklady pro Vaše děti,ale MOJE děti"....tak to za nás většinou bylo...

Jinak antikarma...Rv

3 1
možnosti
DS

pane Klímku, jsem učitelka angličtiny, učím děti napříč prvním i druhým stupněm, v rámci suplováním nejen těch "mých" cirka 7x20 dětí x 3h týdně + jednu hodinu pěstitelských prací (10 dětí). Opravdu si myslíte, že o 150 dětech, z toho většině dětí v pubertě, mohu prohlašovat, že jsou "moje"? To snad může prohlašovat učitelka prvního stupně, která s těmi "svými" dětmi tráví většinu výuky, ale my, co rotujeme, si vážně takhle úzký vztah vybudovat nestíháme. Většinu těch dětí znám po chvíli jménem, u některých vím (spíše z prací, které mi píší nežli z vyprávění), co se s nimi kdy děje, ale jinak... nejsem třídní, ale z toho, co jsem stihla okouknout, na druhém stupni je to doopravdy výrazně jiné.

6 0
možnosti
TK

Máte smůlu. Stejně jako další státní zaměstnanci jste skupinou, na které stát může prostou pasivitou "ušetřit". Jste jako infrastruktura, do které se neinvestuje, pomalu vyhnívá, ale stále nějak funguje. Nebo jako nefunkční armáda, která se nám jednou vymstí. Zde všude se šetří spousta miliard, které se dají prožrat a rozdat kamarádům ve firmách napojených na rozpočet. Výdaje na vaše platy, stejně jako třeba důchody, jsou mrtvé peníze. Žádný politik z jejich přihrátí nedostane provizi. Fakticky takto ale vzniká skrytý dluh.

Co si budeme povídat, nemalá část státních zaměstnanců jsou lidé, kteří kam je postavíte, tam budou stát, tedy své zaměstnání sami nikdy neopustí. A protože ta místa jsou dlouhodobě podhodnocená, schopní lidé se o ně neucházejí. A tak lidě "oprávněně" nadávají na státní zaměstnance a když padne zmínka, že by se jim mělo přidat, vyskočí málem z kůže, že by ti "parazité, co beztak nic nedělají a my je živíme", měli dostat přidáno. A je úplně jedno, jestli je zrovna premiérem Babiš, nebo jiný šašek. Platy v této sféře jsou příliš dlouhodobá investice, negativní dopady se projevují dlouhodobě a rozprostřeně a přidávání peněz státním zaměstnancům politické body nepřináší, jen velmi nepříjemný závazek do rozpočtu. Stávka je v zásadě vaší jedinou možnou obranou.

5 1
možnosti
KH

Kde to mám podepsat??? Investujeme méně než v době krize. Jediné co se zvedlo je počet obvinění typu: účelovka, kampaň a podobně... Německá ekonomika prokazatelně chladne. Tedy milá společnosti, dobře už bylo, zajeďte se podívat do Řecka, aby Vám bylo jasné do čeho se ženem....

1 0
možnosti
JS

Někdo to tu psal už včera, Zaprvé: na 130% průměrně mzdy nedosáhne zhruba 80% lidí, medián je v Česku 29 tis, na průměrnou mzdu 34 tis nedosáhnou odhadem 2/3 lidí, na 44,3tis (130%) nedosáhne třeba 80% lidi. Kdyz k tomu přičtu benefity v podobě cca 3 měsíců prázdnin, tak mi nepřipadá, ze zrovna tahle profese má mít víc než 80% lidí. To srovnávání a výpočet podle průměrné mzdy je zkreslující. Zadruhé mi přijde, ze tohle je jeden ze sektorů, kde se vždy řeší, jak všem přidat aniž by se někde vyžadovaly výsledky. A skutečné výsledky našeho školství vidíme každý den. Uvítal bych změnu odměňování učitelů podle nějakých měřitelných výsledků. Za další ono taky ne všechno, co se píše v novinách, je pravda, leckde v soukromém sektoru by byli rádi i jen za tu “valorizaci”. Všude to není jako ve Škodovce v Boleslavi. Nicméně ta pasáž s chováním Babiše je pravdivá, nasliboval, nesplnil, vždyť takhle před volbami v každém kraji slíbil stadion, koncertní sál, každému něco. To je jeho styl, říká, co lidi chtějí slyšet.

5 0
možnosti
RK

R73a62d81e32k 12K46o85h15u71t

6. 11. 2019 18:59

Kolik z těch vašich procent jsou VŠ?

1 0
možnosti
Foto

Tahle argumentace, kde se nám autorka snaží vysvětlit, proč si zaslouží víc peněz, které byly násilím odebrané produktivně činným lidem, je opravdu směšná.

Učitelé by ve svém vlastním zájmu měli stávkovat spíš za to, aby byli vystaveni tržnímu prostředí a za zrušení povinné školní docházky.

3 7
možnosti
DP

Národ idiotů, to by se Andrejovi líbilo. Už teď jich tu je přes 30%.

6 2
možnosti
JN

J25o54s53e60f 28N31o22v40á11k

6. 11. 2019 13:33

No hezky jste to napsala pani ucitelko, ale melo by platit - dokud je stat v minusu, tak proste nemuze pridavat na platech statnich zamestnacu.

A v minusu je prakticky kazdy rok.

1 0
možnosti
JN

J92o76s88e74f 56N85o46v76á18k

6. 11. 2019 13:42

A ještě něco - paradne to v dnešním blogu popsala pani Šichtářová- doporučuji si to přečíst celé, cituji:

Neuznávám, když zaměstnanec zkouší vydírat svého zaměstnavatele. Ale ještě mnohem víc neuznávám, když se zaměstnanci spojí do odborů a zkoušejí své zaměstnavatele vydírat hrozbou stávky. Je to v mých očích ještě horší o to, že jde o organizované vydírání. A ještě o další stupeň horší pak je, když cílem nátlaku je požadavek vzít jedněm a dát druhým. A budiž bez příkras řečeno, že stávka učitelů chce jedněm brát a druhým dát.

Pokud stávkují státní zaměstnanci, nikdy to není o tom, že se chtějí mít líp - to je jen jedna polovina. Celá pravda je taková, že státní zaměstnanci se mohou mít líp jedině na úkor někoho jiného. Jiných státních zaměstnanců, kterým ubereme, nebo jim nepřidáme. Nebo na úkor hasičů. Nebo na úkor podnikatelů a soukromých zaměstnanců, kteří budou muset odvést vyšší daně. Nebo na úkor všech, protože se postaví míň dálnic. Pointa není v tom, kolik peněz si učitelé zaslouží. Pointa je v tom, že organizované vydírání, v němž jde o to jedněm vzít a druhým přidat, nemohu uznávat, ať už jsou platy učitelů jakékoliv. Výše požadavků neospravedlňuje metodu.

Zdroj: https://sichtarova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=734399

2 1
možnosti
JB

Jako první bod bych čekal nějakou bombu a ne prohlášení, že učitelé "ačkoliv jsou vysokoškoláci, tak z vysokoškoláků berou nejmíň."

On totiž někdo nejmíň brát musí, tomu se vyhnout nedá. A vzhledem k tomu, že "pédák" byl vždycky braný jako škola druhé kategorie, kam chodí převážně ti, co by se na lepší školu prostě nedostali, tak ono to odměňování na spodní hranici skupiny, která obsahuje třeba inženýry, lékaře nebo právníky asi nebude od věci.

3 1
možnosti
DS

Nevím, jakou bombu jste očekával, ale ano, je to tak. Jsme vysoškoláci, jako ti ostatní a pedagogická škola není žádná podružná vysoká škola. Navíc nejsem ve školství jediná, kdo má vzdělání odborné (ale pedagogické kompletní, abyste mne nechytal za slovo). Inženýrů je nás ve školství čím dál tím více, já jsem například inženýr se specializací na genové inženýrství. Připadá Vám mé vzdělání podružné? Jedna z mých kolegyň studovala na Sorboně, jiné na univerzitách v Londýně a jinde v cizině, jiné mají doktoráty.. Stále Vám připadáme málo a "druhojakostně" vzděláni? To doopravdy svěřujete do výchovu své potomky (či jejich potomky) lidem, o jejichž výši a váze vzdělání a erudici do takovéto míry pochybujete?

1 1
možnosti
ED

Mohla bych se zeptat, jak vychází vaše hodinová sazba? Protože srovnávat měsíční plat učitele, který končí ve tři hodiny odpoledne a nás ostatních, kteří se dostaneme domů v sedm večer, se prostě nedá. Ráno začínáme všichni stejně, jak "odevzdáme" děti do školy.

Prostě bych ráda viděla porovnatelnou částku.

Pro upřesnění, doma si mnozí z nás dělají přípravu na další den do práce, nejen učitelé.

6 3
možnosti
ES

Přesně tak. Moje šéfová pracuje často i ve 23 hod večer, na oddělení všichni víme, co je to brát si práci domů. A z komentářů některých učitelů to vypadá, že si myslí, že jen oni dělají doma přípravy a ostatní přijdou domů s čistou hlavou a mají padla....

1 0
možnosti
KL

Když se vám diskuterum tohle nelíbí, jsou další možnosti.. zaplatit si soukromou školu, cca 30 tis. měsíčně, viz Praha 4. Nebo domácí vyučování, má to svá pravidla, musíte pravidelne s dítětem absolvovat přezkoušení. Nebo si najít domácí učitelku. Nechte ty učitele být. Každý z nás, rodičů, má máslo na hlavě a hází to na systém.

2 1
možnosti
Foto

Stát bere lidem 2/3 toho co si svou prací vydělají takže proč by si měli platit jiné školy. Navíc, to co se tu vydává za soukromé školy, nejsou volnotržní školy. Jsou to školy, které podléhají ministerstvu školství, je jejich vlastníkem je někdo jiný než stát, nebo nějaká jiná veřejná instituce. Takže o žádnou zásadní změnu nejde.

Je třeba nechat lidem jejich peníze a zrušit povinnou školní docházku.

2 1
možnosti
KH

Napadá mě okřídlené: Víte co to je současná politická scéna? To je trest za to co učitelé nechali projít základní školou....

Je smutné, jak si politici stále utahují z občanů, a ještě smutnější je, že se stále nechází dost těch, co jim to před volbami sbaští i s koblihou, a pak se nestačí divit....;-€

4 0
možnosti
  • Počet článků 334
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1785x
Jsem máma 3 dětí dvou generací. Chci psát o všem, co mne přiměje k zamyšlení, nadchne či rozhořčí. Jsem učitelka i věčný student. Miluji svou rodinu.