Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nevím co vše musí vzejít z instituce jménem Stát, aby si lidé uvědomili, že ne charaktery lidí zapříčiňují postupné zabředávání do osidel nevolnictví až otroctví, ale že je tomu na vině samotný systém, který tu máme a kterému většina věří.

Edmund Burke (12. ledna 1729, Dublin – 9. července 1797, Beaconsfield) byl britský politik, politický teoretik a filozof anglo-irského původu. Bývá považován za zakladatele konzervatismu. Napsal:

Problémem nejsou špatní lidé nebo nedotažené reformy. V dalších volbách se objeví Mesiáš! Další reforma nás zavede do Utopie! Ne, neobjeví a nezavede.

„Marně mi říkáte, že vlády jsou dobré a selhávají jen kvůli zneužití. To ta věc! Ta věc samotná je zneužitím! Povšimněte si, pánové, prosím vás, té velké chyby, na níž je založena veškerá umělá moc legislativy.

Skočit na vyhled

3 0
možnosti
PV

P10a98v48e22l 15V19é30b13r

3. 11. 2019 18:20

Účel EET byl a je pouze jeden jediný: Aby náš milovaný premiér měl k dispozici čerstvá data o peněžních tocích v obchodech, což mu usnadní převzetí obchodů tam, kde to stojí za to. Zbytek je divadýlko pro hloupý dav. Nejinak účtenovka.

30 1
možnosti
ZH

Tuto úvahu potvrzuje skutečnost, že se vztekal, když ústavní soud vyloučil z EET platby kartou. Já osobně jsem přesvědčen o tom, že přehled o konkurenci byl hlavním motivem k zavedení zákona. Což je konflikt zájmů jako hrom, navíc možná i trestný čin. Teď jen, jak to dokázat...

14 1
možnosti
Foto

Pakliže je opravdu doložitelné, že jeden člověk navštívil za jediný den cca 350 obchodů, stává se celý systém nedůvěryhodný a měl by být zrušen. Osobně považuji Alenu Schillerovou za neskutečně slabou ministryni financí. Její kolaps při dialozích s Miroslavem Kalouskem a jiný i ekonomy by měl vést k její okamžité resignaci.

Žádná země se zavedeným systémem jako je EET ještě zázračně nezbohatla. Souhlasím s autorem, že jde toliko o buzeraci.

Karma.

32 6
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
5 1
možnosti
Foto

Je to tak. Do státní pokladny to nepřineslo nic, na venkově nějaké podniky zavřeli a vidím dnes a denně, že se to stejně obchází. A upřímně řečeno i já při placení v restauracích obsluze zásadně říkám, že Babišovky nesbírám.

Jediný efekt vidím v tom, že před EET stál oběd v restauraci kolem 80 Kč, dnes s EET kolem 120.

22 3
možnosti
DH

D36a50v15i57d 22H25o87r73á44k

3. 11. 2019 20:48

Ale pane Flaška uvědomte si, že je zatím doba určitého ekonomického růstu v němž neustále slyšíme jak nám rostou příjmy, snad i Vám. A tak se nedivte, že v souvislosti s tím rostou i náklady a požadavky zaměstnanců Vámi zmiňovaných restaurací. A tak je snad vcelku pochopitelný tento nárůst cen, a to doufám by mohlo být snad pochopitelné při troše snahy a zamyslení se i pro Vás.

0 1
možnosti
  • Počet článků 471
  • Celková karma 26,83
  • Průměrná čtenost 2082x
Čacký junák s pohledem upřeným do dáli