Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AF

A46l43e96š 31F78r91ý33b36a

4. 11. 2019 18:46

Samozřejmě se musím smát tomu, že bez evidence by ti postižení lidé byli snad správnější, poctivější atd.

6 5
možnosti
JK

Poctivější by nebyli, ale zrovna tak by nebyli větší nepoctivci.

7 0
možnosti
ZH

Bohužel tohle je jen důsledek jiné skutečnosti, která mě děsí mnohem víc. A to, že v naší populaci žije 30 procent lidí, kteří věci kolem Babiše nedokážou či nechtěji pochopit. Nad tím zůstává rozum stát.

Řekl bych, že schopnost vnímat a vyhodnotit tyto věci bude nějak rovnoměrně rozložená na Gaussově křivce, ale prostě evidentně není a ze svého pohledu nechápu proč. A nebo je, ale to pak znamená, že mezi námi žije opravdu velké procento nevzdělaných, manipulovatelných lidí, což je naprosto děsivé.

15 2
možnosti
JS

a nebo to máte problém pochopit vy a lidi jsou prostě normální průměr, čemuž bych už z logiky věci věřil více;-)

3 4
možnosti

Tento exot si vůbec nedovede představit,co se třeba v hospodách dělo před EET.To co napsal jsou jen kecy v kleci.....;-D

2 11
možnosti
Foto

V kleci byste měl být vy.:-/

9 2
možnosti
PD

Než přišlo EET, tak jsem si vždy o účtenku (pokud jsem jí tedy nedostal) říkal. Po zavedení EET ji vždy odmítám. Důvod je jednoduchý. Vadí mi, že ze mě stát dělá nesvéprávného idiota, co si neumí říct o účtenku a z každého podnikatele automaticky zloděje.

11 1
možnosti
AF

A36l45e94š 53F37r59ý24b52a

4. 11. 2019 18:48

Každý jsme jiný.

Já si o účtenku říkám i u Vietnamců, protože by na to "zapomněli".

1 0
možnosti
JJ

J10a88n 57J14a97n17u42š63k38a

4. 11. 2019 13:45

chachaha, tyhle naivni uvahy ze tu nekdy byl nebo bude stat pro obcany jsou taaaaak naivni, Nikdy nebyl a nebude. uz se proberte. stat je jen zarizeni na ovladani vetsiny mensinou.

Nikdo nemam pravo vymahat svoje pravidla po cizim pokud se k tomu dobrovolne nezavaze. Stat je ale organizovane nasili, drobne rozdily mezi jednotlivyma modelama, kazdej model ale potrebuje draby

2 0
možnosti
ZH

Teoreticky, dle ústavy, čl. 2:

(3) Státní moc slouží všem občanům a lze ji uplatňovat jen v případech, v mezích a způsoby, které stanoví zákon.

3 0
možnosti
DH

D45a29v37i40d 16H45o82r19á25k

4. 11. 2019 12:24

V poslední době jsem se dočítal a ze zpráv zaznamenal, že se neustále snižuje počet registrovaných účastníků a i množství do této loterie zadaných účtenek. Ale poslední zpráva paní ministryně a zdejší informace o různých podvodnících a pokusech o podvody v této loterii mne hluboce zklamala.

Pravidelně jsem vyžadoval při každém nákupu vystavení účtenek, které jsem shromažďoval a zadával s nadějí, že jednoho dne v dohledné době budu jenom já, jediným účastníkem téhle loterie, a bude mne očekávat situace, kdy veškeré mnou zadané účtenky budou z tohoto důvodu vyhrávající.

Jediné co mě v této souvislosti dělalo starost byla skutečnost, že nebudu schopen v tom příslušném měsíci, kdy budu jediným účastníkem této loterie, soustředit takové množství účtenek, které by pokrylo veškeré nabízené výhry.

Ale jak vidím a čtu, tak to byla a je marná naděje, a po přečtení tohoto článku musím přiznat, že jsem skutečně, ale opravdu skutečně velice zklamán a smuten.

4 0
možnosti
JV

I já jsem doufala, že se na to všichni vykašlou a v losování budou jenom moje účtenky. No, holt nám to nevyšlo!;-D;-D;-D

2 0
možnosti
JK

Schillerová se nás snaží přesvědčit, že EET postavilo ke každému malopodnikateli berního úředníka, který ho hlídá na každém kroku. Někteří, slabší duchem na to skočili. Jenže žádný program (aspoň zatím) nenahradí člověka, jen mění jeho profesi a u malopodnikatelů to znamená, že ke své dosavadní profesi povinně přibrali i další a to zadavatel dat. A zde je jádro pudla, co se do programu nezadá, to v něm prostě není a jelikož to dělá ten stejný člověk co před tím případně dělal "bez dokladu" dnes k tomu jen nezadá do programu a dělá bez EET. Nic se nezměnilo, žádné narovnání, jen bonzáků díky účtenkovce je víc a je nutné si dát na ně bacha. Důsledkem je, že si malopodnikatel (truhlář, podlahář, elektrikář, topenář, obkladač, pokrývač, a pod.) buduje okruh dobých známých pro které děla a další (potenciální udavače) odmítá, kromě toho dělá i zakázky pro firmy, takže má co na finančák vykázat. Tohle je to narovnané podnikatelské prostředí, kdo na tyhle tanečky nemá nervy radši končí s podnikáním a že jich končí dost je znát na dostupnosti uvedených služeb.

24 2
možnosti
TT

Ne díky, ale kvůli účtenkovce. ;-)

Jinak: přesně popsáno. Známý řemeslník se stavební minifirmou, krátce před důchodem, se do důchodu nechystá - ale co mně řekl k EET, tak že pokud se tomu nevyhne, odhlásí živnost a bude už dělat jenom načerno.

2 1
možnosti
Foto

Souhlas a karma.

Celá EET a další buzerační nástroje jsou triviálním projevem neschopnosti státní moci v oblasti daní. Proto byly Babišem zavedeny direktivní a sledovací opatření, místo podpůrných a stimulačních. Neschopnost a diletantnství se projevuje i v posledních týdnech a měsících záváděním nesmyslů a jejich postupné napravování, viz např. zaokrouhlování DPH.

Místo do Chorvatska měl Babiš jet na zkušenou na Západ a nezaváděl by takový idiotismus.

29 3
možnosti

Nemusela by být žádná EET, ani Účtenkovka, kdyby..........

Celý život jsem byl v zaměstnaneckém poměru, tzn. odváděl jsem poctivě daně.

Podnikatel, když začíná podnikat, tak podepisuje, že bude dodržovat právní předpisy, které mu nařizují také správně odvádět daně. Někteří však podnikají jen s nápady jak daně ošulit. A je to správné???? no není.

5 7
možnosti
Foto

EET - Účtenkova - Daně ?

Jak to souvisí?

17 1
možnosti
SF

Tak já tomu moc nerozumím, školy nemám, ale sázíme od začátku 25 až 30 účtenek za měsíc a už jsme vyhráli 2x po milionu. Pro mě teda EET docela užitečný...

4 0
možnosti
OU
  • Počet článků 471
  • Celková karma 26,83
  • Průměrná čtenost 2082x
Čacký junák s pohledem upřeným do dáli