Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Žáci hodnotí své kantory a navrhují je do jakési soutěže o nejoblíbenějšího učitele. Což jim přenechat i rozhodnutí o tom, jaký budou mít plat?

2 0
možnosti
Foto

Jo, já bych to brala, protože žáci ok, ale studenti už určitě vědí, kdo je něco naučil a kdo ne. R^

2 0
možnosti
Foto

Moji vnuci rozdělují předměty podle oblíbenosti učitelů, kteří je vyučují.

2 0
možnosti
Foto

Pane Bicero, děkuji za čtení a za velmi jednoduché vysvětlení, ve kterém je obsažna celá problematika. Díky a přeji pěkný víkend.

1 0
možnosti
Foto

Paní Kateřino, vůbec se nežinýrujte a "chvalte se". Nikdo jiný Vás nepochválí, tak to musíte udělat sama. Těsnopis jsem měla ráda, to bylo vždy za jedna (fuj, sebechvála), a věříte, že ještě dnes po mnoha letech jím napíšu cokoliv?

S článkem souhlasím. A dobří a špatní učitelé, to bylo a je stále stejné. Pořád se vymlouvají na režim, na metodiku, na špatné rodiče, na špatné žáky, na málo peněz... Učitel osobnost to nemá zapotřebí.

4 1
možnosti
Foto

Ta "výmluva" na nízké platové ohodnocení, má, žel, racionální základ

2 0
možnosti
MK

Tak srovnávat výuku dnes s obdobim, kdy učila autorka článku, je pěkná hloupost. Protože to není jen v učitelích, ale i v žácích a studentech. Tehdy měli ke studiu naprosto jiný vztah, než mají děti dnes. Prostě jiná doba, jiná generace. Taky nehrozilo, aby rodič šel do školy kantorovi vynadat, že jeho mamánek je hloupý, neučí se a dostal pětku. Btw. příčí se mi chvástání. A ti stávkující učitelé si zcela určitě o sobě taky myslí, že jsou nejlepší.

1 0
možnosti
Foto

Podívejte se, vždy byli, jsou a budou děti a mladá generace jiná, to je normální od té doby, co je svět světem. A nečtěte mě, když si myslíte, že se chvástám. Víte, kolik mých bývalých studentů tento článek čte? Rodiče vždy chodili za kantory do školy. Nic se nezměnilo, jenom se mění vše tak, jak je obvyklé. Mně se příčí ta Vaše závist.

1 1
možnosti
VB

Problém je, že peníze na odměny k učitelům v minulosti několikrát nedoputovaly. Takže nedůvěra je oprávněná.

Dalším problémem je, že ředitelé nejsou manažeři. Často jsou to bývalí politici, kteří opět preferují své známé. A jak vyhodnotit kvalitní učitele, to je také otázka do diskuze.

5 0
možnosti
Foto

Pane Blažku, s tím souhlasím, co píšete.

1 0
možnosti
Foto

Kamarád chodil do jazykové školy na francouzštinu a učila ho naprosto neschopná učitelka. Aby se ji vyhnul ve druhém ročníku, rozhodl se, že jeden rok vynechá a přihlásil se na italštinu. Jaké bylo jeho překvapení, když do třídy přišla ta stejná učitelka. Mohu potvrdit, že byla otřesná, učila mě taky. A tady jsou na místě ty 2% pro ředitelé škol. Není proč stávkovat.

6 0
možnosti
Foto

Pane Bárto, díky za Váš kvalitní příspěvek. Je to tak. A učitel je hodně důležitý pro děti i studenty, měli by procházet psychotesty apod.

1 0
možnosti
PV

P88a98v60e33l 54V54é13b97r

2. 11. 2019 9:05

V podstatě s vámi souhlasím, ale ... "studenti vykonaly"? Opravte si toto přehlédnutí!

1 0
možnosti
Foto

Většina navýšení platů učitelům skončila tak, že o co se jim navýšilo na základu, to se jim sebralo na příplatcích

3 1
možnosti
Foto

A to není, pane Matuško, správně, protože nejsou motivováni k výkonům, i učitelé jsou jenom lidi. Ale mají učit.

0 0
možnosti
Foto

Náhodou každý učitel může své studenty alespoň naučit, jak neučit, aby sami nic nenaučili.

0 0
možnosti
  • Počet článků 332
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1582x
Jsem žena, která se neustále potýká mezi dvěma světy - mezi řeckým a českým. Neznám slovo "nejde to," když jde o záchranu lidského života. Neznám pocit závist a nenávist.

Mám jednu velkou touhu, kterou v sobě nosím od malička, snad se mi podaří i tuto splnit.

A nic jiného už o sobě psát nebudu, nemá to smysl. Od toho je blog, abyste si udělali názor sami. 

Seznam rubrik