Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Migrační demagogie pana Trčálka :-/

5 2
možnosti

Jaká demagogie?

Jasně říkám, že psání článků a la pan Burget "za všechno můžou západní politici" migrační krizi nevyřeší, že to je jen velmi pohodlná a laciná póza "bojovníka proti přijímaní uprchlíků."

Skutečný boj ale vypadá jinak, a ano, teče při něm krev, a nejen cizí, a pokud to nepochopíme a budeme pořád dokola jen žvanit jako pan Burget, že za všechno můžou západní politici, abychom se plácali po rameno, jak jsme to vítačům natřeli, tak nás migrační vlna skutečně smete.

Pokud to, pane Kučero, považujete za demagogii, tak je to s Evropou opravdu špatné.

1 1
možnosti

J97a69n 77S57o39u24č38e31k

24. 10. 2019 7:24

Píšete o uprchlících, ale dnes i ti nejzarytější "vítači" přiznávají, že se naprosto převážně jedná o ekonomické migranty, které láká lepší život v Evropě. Nehledě na to, že mezi nimi je i mnoho těch, kteří přichází do Evropy za jiným cílem, cílem zabíjet ve jménu své ideologie. A ano, stát, který si nedokáže chránit a bránit své hranice, je odsouzen k dobytí a ovládnutí. Tak to vždy bylo, je a bude. A Evropa, lépe řečeno Evropská unie je dnes bohužel pod nadvládou neomarxistů, socialistů a utopistických liberalistů, kterým naprosto nezáleží na vlastních spoluobčanech, ale pouze na prosazování své vize multikulturní, snadno ovladatelné společnosti.

6 0
možnosti

Jen technickou poznámku.

Řekl bych, že právě multikulturní společnost je hůř ovladatelná než společnosti čistě unifikovaná.

Multikulturní společnost, to je chaos, jenže k ovládaní je daleko výhodnější řád.

V tom se konspirační teorie poněkud míjí s realitou.

Ale mohu se samozřejmě mýlit.

A stejně tak vaše zmínka o vládě neomarxistů, socialistů a utopistických liberálů,

to jsou, dle mého, sice hojně užívané, avšak docela prázdné pojmy.

Nebo si myslíte, že světovládci ovládající finanční toky, jsou socialisté?

0 0
možnosti

Polovinu peněz investovaných do imigrantů a do velice ziskových neziskovek na nich přisátých bych investoval do masívních kampaní v zemích původu a v zemích nalodění.

Ta kampaň by byla jednoduchá. Nechoďte do Evropy, nikdo vám tam žádné dávky za nic nedá. nemáme o vás zájem, nechceme vás tady. A kampaň by obsahovala i právní základy Evropy, tradice a podobně.

A druhou polovinu peněz pak bych použil navracení uprchlíků zpět .

2 0
možnosti

No, pro začátek by stačilo přestat lovit neziskovkami (např.Lékaři bez hranic-opravdu bez hranic) nájezdníky v moři u Afriky, naše neziskovky nedotovat z rozpočtu a dál trvat na své suverenitě. Hodně úkolů najednou, ale jen pro statečné, když organizátorům světa to neladí s plány...

5 0
možnosti

Migranti sem chtějí, protože se tu žije lépe a jsou tu z jejich pohledu i lepší perspektivy do budoucnosti pro jejich potomky, než v jejich domovině. Vědí, že takový blahobyt u nich doma během pár let nevybudují, i kdyby se rozkrájeli. Riziko, že nějaký zlomek procenta z nich při cestě za lepším životem zahyne, je nezastaví. To, jestli utíkají před válkou, úplnou chudobou, nebo prostě jen za o něco nižší životní úrovní je v zásadě jedno, je to je zcela přirozené chování, jít za lepším a pokud taková možnost je, člověk (i zvíře) ji využije.

Hůř než Evropanům se žije několika miliardám lidí, tedy potenciálním migrantům. Proto pokud se migrace nemá zastavit až tím, že v Evropě kvůli přílivu migrantů bude taková bída a chaos, jako v chudých zemích třetího světa, musíme migraci omezit.

A jediné,co ji může omezit, je fyzická zábrana a vědomí, že i když ji překonají, zůstat zde nemohou a budou vráceni. V součinnosti s tím ale musí jít to, že těm lidem pomůžeme vytvořit perspektivu lepšího života u nich doma, protože zoufalí lidé dělají zoufalé věci.

A v těchto třech věcech udělali západní politici vše špatně.

1. Fyzická zábrana je slabá, hranice je střežena velmi laxně.

2. Neřekli migrantům jasné ne, někdo jejich chování dokonce chápal jako pozvání. Migranti nejsou vraceni. To je prostě velký problém, protože to motivuje k cestě ostatní.

3.Zničením Iráku, Libye a Afghánistánu těmto lidem lepší perspektivy života v jejich domovině západní politici vytvořili dost těžko. :-/

Můžeme spekulovat o tom, zda tato vyhrocená situace nastala jak výsledek neumětelství politiků, či byla podpořena úmyslně. Pro tu druhou variantu je tu celkem dost indicií.

5 1
možnosti
Foto

:-)mně se líbí, jak do toho štípance sekyrou mezi třetí a čtvrtý obratelR^jako to umíte asi jen Vy... něžně semtam vložíte nějakou tu knížku:) Tady tu, co nám připomíná chvilky vzrušeného dobrodrůža milého dětství:)

2 2
možnosti

To je docela slušná motanice pravdy, lží a polopravdy a bohužel bez žádného smysluplného výstupu, když teda pominu útok na pana Burgeta, takže za mneRv.

10 0
možnosti

Děkuji za kritiku.

Jestli něco potřebuji jako sůl, tak je to právě kritika a ta Vaše se mi moc líbí, hlavně ta zmínka o lžích, to je trefa do černého.

Ještě jednou díky moc!

5 2
možnosti

Trošku jste se zamotal. Pletete si migranty s uprchlíky, a Cagliari s Kalergim, ale což. Nikdo nejsme dokonalý.

4 0
možnosti

tak plete toho více

3 0
možnosti

Kdybych věděl, že je pan Burget alergický na nepříjemnou pravdu o své osobě, tak bych samozřejmě tento článek, v němž upozorňuji na to, že si pan Burget ve svém článku tak trochu protiřečí, samozřejmě nenapsal.

Ale v tom všem ostatním, tedy především v tom, co se týká naopak osoby mé, mu dávám zcela za pravdu.

7 5
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS