Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TT

Největším viníkem vaší logikou je tedy Orbán, který jim ukázal, jak je to snadné a Rakušanům je vozil autobusy.

0 1
možnosti
VM

Dnešní info - šlo o Číňany. Ale to přeci nevadí, stejně za to může Merkelová.

4 0
možnosti
LB

To na věci naprosto nic nemění: Byli to lidé z chudší části světa, kteří migrovali do Evropy a Merkelová a další západoevropští politici jim svojí migrační politikou jasně sdělili, že stojí za pokus sem přijít, protože drtivá většina těch, kterým se přijít podařilo, už tu také zůstala a stala se časově neomezenými klienty sociálních systémů. Národnost migrantů je irelevantní, ikdyby to byli etničtí Švýcaři, kteří do Evropy migrují ze svého chudého domova ve Středoafrické republice.

6 2
možnosti

Jako chápu, že troska toho melodramatu je pro někoho fajn. Ale tohle je prostě oslí můstek. Úplně stejně se dá tahle událost použít jako argument pro to že jsme vůči migraci málo otevření a že díky nesmyslným omezením to museli zkoušet ilegálně. Zatímco kdybychom meli imigrační kanceláře na hranicích EU, kde by každého uvítali, těch 39 lidi mohlo být ještě naživu.

3 2
možnosti
LB

Mýlíte se. Západoevropští politici migraci podorují a na cestu se kvůli tomu vydávají i ti, kteří dopadnou tak jako ti nešťastníci v tom kamionu. Proto západoevropští politici nesou část viny za jejich smrt. Naopak argumentovat, že zemřeli proto, protože máme pro migraci omezení je nesmyslné. Chránit hranice a rozhodovat o tom, kdo bude v dané zemi žít je výsostné právo té země. Navíc se lze oprávněně domnívat, že by živelná migrace bez jakýchkoli omezení vedla nakonec ke stejnému, nebo vyššímu počtu tragicky zemřelých, ostatně stačí se podívat na to, jak se spolu migranti nesnášejí v táborech třeba v Řecku nebo na Maltě. A nakonec, stejně jako výrokem "vinni jsou ti, kdo jim nepovolují legální vstup a oni to tedy musejí zkoušet nelegálně" by se dalo "argumentovat" tím, že zloděj, který se k vám vloupal se zranil sekerou při rozsekávání dveří, protože jste je nenechal otevřené.

6 2
možnosti
LH

Komická je obrana Merklové či dalších vrcholných politiků některými zdejšími diskutéry. Kdybychom neznali plány Kalergiho, zběsilé výroky Thomase Barnetta, Sarkozyho, sdělení Barbary Lerner Spectra a mnoha dalších, možná by mělo smysl přít se, zda Merkel někoho z Jihu pozvala či nikoli. Jenže ona , dnes už vyčerpaná chudinka , jen plnila úkoly ve smyslu plánu, které načrtli větši páni.

5 1
možnosti
LB

Pane Hornere, k tomu pozvání Merkelové:

https://www.independent.ie/world-news/germanys-angela-merkel-says-no-numbers-limits-to-right-to-asylum-31504442.html

"The right to political asylum has no limits on the number of asylum seekers,"

"As a strong, economically healthy country we have the strength to do what is necessary" and ensure every asylum seeker gets a fair hearing, she added.

V politické řeči je to jasné pozvání migrantů od Merkelové a je irelevantní, že Merkelová neřekla přímo: "Přijďte sem!"

4 1
možnosti
ZH

Podívejte, normální lidé nevydávají své politické překlady za překlady z angličtiny. Anglicky pozvat se řekne to invite. Smysl toho článku je jasný, Merkelová tam připomíná, že každý má právo být ve věci azylu slyšen a také může a bude vrácen zpět do své země, což bylo vládní stanovisko Německa.

1 2
možnosti
ZH

Vaše opakovaná mantra o tom, že Merkelová pozvala migranty do Evropy je samozřejmě největší a trvalou lží všech psychopatů, kteří obviňují zcela bez důkazů celé politické směry jako liberalismus nebo levice. Nemůžete nijak svou lež doložit. Kdyby totiž skutečně Merkelová migranty pozvala, pak by jistě stála dávno před soudem. Všechno se jí vymstilo za to, že pomohla Maďarsku, kde stáli migranti na hranicích a ona neměla jistotu, že nezačnou Maďaři do migrantů střílet. Místo projednání na nejednotné evropské úrovni, řekla: "wir schaffen das" - zvládneme to, a připustila jednou přesun velmi problematické a výbušné situace z Maďarské provenience do Německa. Místo slušné vděčnosti se lidé jako vy nerozpakují zcela bez důkazů lhát lidem do očí. Argumenty? Nebuďte směšný. To, že jsem vám ukázal, jak snadné je o komkoli říci, že viníkem je on, resp. vy, to je samo argumentem. Posíláte snad žalobu do Haagu na Merkelovou? To by byla odvaha a přesvědčení, ne, vy jenom chcete vydolovat politické body na tragédii. A po vás přijdou nohsledi, aby z toho, co jste udělal vy, obvinili mě, že se pasu na tragédii a přihřívám si polívčičku. Argumentace? Na to zapomeňte. Vedete sprostý podloudný a špinavý džihád a nemáte k extremistům nijak daleko. !!

3 18
možnosti
VR

Autor je espéďák, to mluví za vše...:-)

2 3
možnosti
PB

.... mi je trochaj divný že tady vod moralistů (listek) zaznívají takový smysluplný žvásty "tvl, rudí flastenci, vzdejte se džín, udělejte jejich cestu bezpečnou, .....";-D!,- ale NIKDO z nich nejni schopnej natvrdo napsat že s obsahem blogu nesouhlasí, protože je nad slunce jasný, že :

ad1) je to ekonomickej, hospodářskej a kulturní přínos pro evropskou společnost!

ad2) že to řeší demografii, natalitu a restart zprzněnýho evro-genofondu!

ad3) je to přínosné, žádoucí, demokratické, humánní, sme za to rádi a vítáme to!

..... to sem tady vod tech šašků nezaznamenal,- jedinej pádnej argument "PRO" tady z jejich strany dosud nezazněl,- ........ že by sa za svůj vlastní, pevnej, neochvějnej a jedinej správnej názor styděliVEU ?!?

2 1
možnosti
DR

Jen drobnost a slovíčkaření, migrační politika západní Evropy není zhoubná, ona totiž není vůbec žádná a nikdy ani nebyla.

Samozřejmě karma. R^

8 3
možnosti
VR

Samosebou tláčo:-)

1 1
možnosti
KL

Napsal jste to dobře Lukáši.

Argumenty Vašich názorových oponentů jsou lehce demagogické. Používají totiž metodu absurdních příměrů, místo aby Vám oponovali formou přiměřených analogií. Pokud někdo diskutuje tímto způsobem, je přínosnost takové diskuze nulová.

15 3
možnosti
LB

Děkuji Vám, paní Lhotská. Myslím, že nejste sama, kdo si neschopnost argumentace k věci od těch, kteří mě tu napadají, uvědomuje. Jsem však z jistého úhlu pohledu rád, že se projevili: Každý vidí čeho (ne)jsou schopni.

6 2
možnosti
  • Počet článků 230
  • Celková karma 33,64
  • Průměrná čtenost 2731x
Přicházím za Vámi jako ten, kdo se rád dívá při procházkách po kopcích i ulicích, jako ten, kdo rád čte beletrii i zprávy a jako ten, kdo rád poslouchá hudbu, ač zahrát ji neumí.

O tom a třeba i lecčem jiném sem občas napíšu a bude mi potěšením přečíst si vzápětí i něco od Vás.

Seznam rubrik