Diskuse

Zklamali jste

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ale no tak..;-D

Sice není všechno tak, jak bych si přál ..včetně vládnoucích stran.. Ale můj mozek je pružný natolik, abych chápal, že v podstatě je všechno jak má být ..že cesta se přirozeně klikatí ale vede správným směrem.. Zatímco vy máte problém pochopit, že nikdy nic nebude hned přesně, jak si přejete zrovna vy.. a hlavně máte problém chápat a tolerovat odlišné názory.

Špatnou zprávou pro vás je, že v tomto pocitu budete žít celý život, bez ohledu na výsledky těch nebo oněch voleb..

0 0
možnosti

Tihle lidé jako autor, případně rudí nokové v diskuzi, si tu pohodičku co tu máme, nezaslouží.

1 1
možnosti
Foto

Je to tu samá sociální jistota. Co tak najednou.

0 0
možnosti
Foto

A poslyšte, koho jste ráčil volit Vy? A co jste udělal pro to, aby bylo lépe? Vstoupil jste třeba aspoň do komunální politiky ve snaze zvelebit vlastní obec?

Aneb - vy se snažte, abych já byl spokojený. ;-(

3 0
možnosti

Pane Jerabku dal jsem karmu. Jako byvaly technolog, moje prace smerovala k nejlepsim vysledkum vyrobku, na kterych jsem pracoval To co jsem udelal vcera, dnes jsem zjistoval, zda neni lepsi cesta.

Stejna aplikace musi byt v praci politickeho sestaveni. Kazde chyby (i drobne) musi byt co nejrychleji odstraneny. To tech 30 let jsme opomely!!

Kazdy zvoleny obcan musi mit silu, danou organizaci statu, aby mohl ovlivnit chod statu k lepsimu. - Zde volime bubliny a zvoleny obcan je ztracen!!! - Vedouci jedne strany by mel vladnou podle jejich programu predneseny pri volbach. Vse pod dohledem Parlamentu, - Snemovna dnes ma mnoho zastupcu z ruznych stran, ale jen "koalicni" skupina ma silu neco rozhodnout. Ostatni jsou zbytecni. - Stat ma mit jen jednoho vedouciho na mandatni dobu. - Stat ma dnes dva vedouci, kteri rozhoduji o chodu statu Uzasne!!!

Navrhuji organizacni zmenu politickeho vedeni na volbu jedincu do vsech slozek teto organizace. Silu techto zvolenych udava pozice v teto organizaci. Vyhoda teto zmeny je v kontrole zvoleneho a jeho programu. Kazdy zvoleny obcan ma moznost ovlivnit chod statu a vytvorit tim lepsi budoucnost.

0 2
možnosti

J37i51ř40í 92F48o87g61e86l

22. 10. 2019 16:43

Vidíte, a přesto nikdy po 89. nebylo lépe než v současnosti.

4 1
možnosti
Foto

A60l29e48š 56M15e73r26t51a

22. 10. 2019 20:13

To je relativní. Např. někdo kdo bydlí v podnájmu, který mu raketově roste a nemá šanci naspořit si na vlastní bydlení, jistě rád vzpominá na dobu, kdy nájem byl směšný a byla skoro 100% jistota, že ho nikdo nevystěhuje na ulici. Ne všichni na změně režimu vydělali viz. slovenská expremiérka Radičová - https://www.seznamzpravy.cz/clanek/vytvorili-jsme-pracujici-chude-prevazuji-lide-kteri-maji-pocit-ze-listopadem-1989-prohrali-rika-radicova-80935#utm_content=freshnews&utm_term=*%20radi%C4%8Dov%C3%A1&utm_medium=hint&utm_source=search.seznam.cz

2 1
možnosti

Já si tedy nepamatuju, že by tenkrát někdo z protagonistů revoluce sliboval, jak to tu zvelebí, jak se budeme mít krásně. Naopak si pamatuju, že říkali, že to nebude vůbec snadná cesta, že jsme získali svobodu a záleží na nás, jak s ní naložíme. My všichni. A taky si pamatuju, že jsem si dávnou před tím, za komunistů, říkal, že každý rok vlády komunistů bude vyžadovat dva roky nápravy. 40x2=80.

11 1
možnosti

P85e33t86r 98B41u95r54i38a58n

22. 10. 2019 16:51

Přesně tak. Najednou se nám tady vyrojila nová generace Andersenů, která si vybájila, že při sametu šlo o nějakou sociální a právní spravedlnost, blahobyt a bohatství pro všechny a bůhví co ještě.

A přitom tam šlo jen o čtyři prostinké věci, které byly bezezbytku splněny:

1. zrušení 4. článku ústavy o veškeré moci patřící KSČ

2. zrušení cenzury a nastolení plurality názorů

3. vypsání svobodných voleb

4. vyšetření událostí na Národní třídě

9 1
možnosti

A ke komu se vlastně obracíte? Vy jste jako z obliga? To vy všichni ostatní, ale já nic, já muzikant?:-P

6 0
možnosti

Fandil jsem revoluci a chodil (chodím) k volbám.ale neustále zjišťuji, že je to přesně to samé jako před revolucí.Jaký je rozdíl mezi lidmi co měli tenkrát červenou knížku a dnešními milionáři?Jaký je rozdíl mezi Sanopsem (zdravotnické zařízení pro komunisty) a dnešními milionáři, kteří mají kvalitnější zdravotní péči než člověk co dělá u pásu?Zkrátka tenkrát se říkalo,že...VŠICHNI JSOU SI ROVNI AKORÁT NĚKTEŘÍ JSOU ROVNĚJŠÍ.Dneska je přesně to samé.Myslíte, že člověk, který má desetitisícový příjem má stejná práva jako milionář?Omyl..u soudu vždy všechno prohraje.

A zkuste jít dneska k volbám.Strana, kterou jste volili sice má více hlasů, ale nakonec se spojí s protivníkem (viz opoziční smlouva) a obyčejný člověk zase utře.

Takže je stále lepší mít jednu stranu, která byla za socialismu, než mít více stran, které jen parazitují na státním rozpočtu (který spolek dostává od státu dotace jako strany, které mají přes 5%?).Čili vlastně stát podporuje nemakačenky v těchto stranách.

2 7
možnosti

Promiňte, ale to jste si vážně myslel, že nahrazením socialistické totality demokracií a kapitalismem s prvky sociálního státu nastane mezi lidmi nějaká úplná rovnost a že všichni budou mít stejně? To je omyl - lidé získali svobodu, nikoli vstupenku do nějakého ráje na zemi.

Jinak rozdíl mezi komoušským zdravotnictvím a dnešním zdravotnictvím je opravdu značný, čemuž odpovídá i delsí průměrná délka života. Vás štve, že si milionář může zaplatit ještě lepší zdravotní péči? A kdyby mu to nějaká vyšší moc zakázala, tak byste byl spokojený? Rozdíl oproti protekční péči pro soudruhy je minimálně v tom, že ten milionář si tu lepší péči musí zaplatit vlastními penězi. V ČR si navíc můžete legálně připlatit jen za nepříliš podstatné věci. Mnohem podstatnějšího zlepšení může každý dosáhnout tím, že bude dbát na prevenci a zdravý životní styl, než tím že bude šetřit miliony na úplatky doktorům.

Člověk s desetitisícovým platem u soudu vždycky všechno prohraje? Asi jako člověk se starou fábií vždycky dojede na dovolenou později než boháč s bavorákem. Mimochodem, minimální mzda je 13.350 Kč.

4 0
možnosti

P66e70t59r 45B53u14r80i86a85n

22. 10. 2019 15:43

Česká Greta?

2 0
možnosti

Kdybych založil stranu, tak bych tam měl volební program -

,Občané, slibuji vám - že vám nic slibovat nebudu ! Jsem si vědom, že jsem váš služebník, vámi placen - tedy veřejný slouha. Jsem rád, že mne platíte - Zdůrazňuji, že Stát není zdrojem blaha. Tím jste Vy samotní ! Vytvořím tedy všechny podmínky k tomu, aby jste byli sužováni minimálně - pouze do úrovně toho nejnutnějšího. Očekávám rozpuk síly, tvořivosti která v každém jedinci je. Tak vznikne to potřebné - Obecné blaho a základ zdroje. Z tohoto je pak možno přerozdělovat směrem k těm skutečně potřebným. Otočím i tok Dotací tam - kam patří - Od velko celků, k těm malým a středním ! Zavazuji se tímto, že imunitu nepotřebuji - nechápu k čemu by mi byla ? Podobně, že nikdy nepoužiji slovo Zadarmo, protože všichni víme, že neexistuje ... ! Až to uděláme - Bude lépe ! ...

Proboha, kdo by mne volil ? ... :-)

3 0
možnosti

Pár lidí by se našlo, ale určitě by to nestačilo:-)

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS