Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J51o83s62e41f 17P12o58t93r

22. 10. 2019 20:46

Známá ateistka a křesťanobijec paní Pavlíková.

Problém je v tom, že každý člověk má ve své hlavě utvořený tzv. světový názor - názor na svět. je to dokonce tak specifické, že vědci označují určitou oblast mozku jako sídlo náboženského přesvědčení, kdy je zaznamenávaná aktivita jakékoliv transcendentní myšlenky - náboženské, ateistické, náboženský vztah k FC Slavie, náboženský vztah k Darwinově vývojové teorii ... Evoluční vědci tvrdí, že toto centrum v mozku je vývojová anomálie a v budoucnu vymizí.

Ovšem další problém je, že každý člověk (komě kreténů) považuje svůj světový za jediný správný, ostatní jsou podle něj méněcenné a neodpovídají realitě, ale největší problém je, že každý člověk chce, aby jeho názor dominoval. To nakonec stoprocentně dokazují i zdejší články a diskuze, kde se snaží každý každého poučit, zesměšnit, porazit a v dalším vývoji to vede až ke krutým náboženským válkám.

Dvě největší události 20. století, komunistický socialismus a nacistický socialismus, které dohromady měly na 170 milionů mrtvých, celkem víc než v celé dosavadní historii civilizace, byly čisté náboženské války o prosazení ideí.

Uvědomění si této skutečnosti vyúsťuje ve dva závěry : člověk je duchovní bytost, která prosazuje transcendenci i za hranici svého fyzického života, a pro společnost je rozhodující v jakém ideovém rámci bude žít.

Třeba vysoce nábožensky založená egyptská civilizace trvala 3 tisíce let, ateistická civilizace reálného socialismu se dožila 80 let.

0 0
možnosti

Podle mě je hlavní chybou pracovat s termíny dobro a zlo. Pak je strašně jednoduché ukazovat prstem a řvát Zlo, zlo. Ve středověku se upalovali lidé, kterým se nelíbilo směřování církve. Byli církví označení za zlo, přitom sama církev měla k dobru hodně daleko.

Jenže to jsou jednoduché příklady, i když nemůžeme každého kacíře označit jako oběť mocenské zvůle. Byli mezi nimi i vrazi a blouznivci. Označujete Gretu a další aktivisty za zlo jenom proto, že nesouhlasíte s jejich názory a přístupem. Kdybyste měla moc, skončili by jako ten Junák jako odstrašující příklad. Přitom oni své počiny chápou jako dobro a kdyby měli tu moc, označí vaše myšlení za zlo a upálí vás.

PS: Jinak většina vašich názorů jsou i mé názory, jenom mi připadá nebezpečné onálepkovat jinak smýšlející lidi a označit hvězdou k pozdější exekuci. Moc se škatulkujeme.

0 0
možnosti

Paní Hasníková, ono to bez nějakého rozlišování snad ani nejde. Něco je prospěšné celé společnosti, tedy se označuje jako dobro, něco naopak a to je označováno jako zlo. V kosmických dimenzích nežijeme, v nich zlo a dobro neexistuje, veškeré dění je pouze pozorováno, ale nikoliv hodnoceno a na to snad dosáhnou nějací jogíni v nirváně. Osobně si nemyslím, že smyslem života je nalézt nirvánu, myslím si, že smysluplný život prožijeme právě když hledáme dobro, byť škobrtáme všichni

1 0
možnosti
  • Počet článků 501
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1454x
Cítím se spoluzodpovědná za devastaci lidských myslí a chci něco udělat pro pozitivní změnu. Moje příspěvky jsou alternativou k většinovému pojetí

FB skupina od 03/2020: Poznámky Olgy Pavlíkové

Seznam rubrik