Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pan Zíma měl pravdu, když ve Vás viděl komičku. Docela by Vám to slušelo v pořadu typu Na stojáka, kdybyste tam vyprávěla některé svoje zdejší články.

0 0
možnosti

Pane Ireine, z vás mám už delší dobu jeden jediný dojem a začínám si být jistá, že to nebude pouze dojem, ale vaše realita: vy máte jako chlap pořádný mindrák a když už nevíte, jak se s ním srovnat, tak se chodíte vybít pod můj blog. Jeden můj kamaráda mi kdysi řekl velmi moudrou věc: sebevědomí je jako potrava pro duši člověka. Pokud chybí, tak se jedinec musí "napást" někde jinde, preventivně někoho srazit, aby vůbec sám se sebou vydržel a mohl fungovat. Sorry, ale k vám to sedí dokonale.

0 0
možnosti

I89v36a13n94a 85L33a52n28c90e

23. 10. 2019 1:40

Než moje babička zemřela, tak jsem měla s dechovkama problém. Potom jsem je ráda poslouchala, protože mi ji připomínaly. Také jsme je stále dokola poslouchaly a poslouchaly. Josef Zímá má krásný hlas...I Moravanku, jsem měla a mám ráda. Ráda si zavzpomínám na dobu, kdy dechovka hrála v kuchyni z tranzistoráku.

3 0
možnosti
Foto

Já měl moc rád různé poutě a myslivecké bály a venkovské plesy a jak se to všechno jmenovalo. Samozřejmě tam hrávala dechovka, což nás s kamarádem, se kterým jsme tam chodili hrozně vytáčelo. Ani jeden z nás neměl a já dosud nemám rád pivo. Dá se říct že ten odporně hořký patok přímo nesnáším. A tak jsme se tam nalévali vínem a myslivcem nebo něčím podobně lahodným. A najednou, po určité době nalévání, nám ta dechovka tak odporná už nepřišla a dokonce jsme si i některé kousky broukali. Ty venkovské candrbály byly jedno z mála míst, kde jsme cítili svobodu a volnost. Ve Staré Bělé, ale jednou si pamatuji i v Hrabůvce u Dakoty - což bylo vlastně na území sídliště, vedle Bělského lesa. Nikdo po nás nechtěl občanku a nezajímal nikoho náš věk. Prostě zábava při muzice, jídle a pití. Víno, ženy, zpěv. A to doslova. Vzpomínky zůstávají.

2 0
možnosti
Foto

Každou sobotu a neděli mně v dobách hlubokého socialistického temna drtily televizní dechovky, které se moje máma rozhodla v televizi sledovat. Tu hrůzu jsem slyšel i do svého pokoje, když jsem tedy byl v době vysíláni doma. Byly jen dvě výjimky. Moravanka a Josef Zíma. To jsem šel do obýváku a poslechl si . Tuším že pořad který pan Zíma uváděl se jmenoval Sejdeme se na Vlachovce. Celé se to sledovat nedalo, na to jsem neměl dostatek vnitřní síly ale pana Zímu jsem si poslechl vždy rád.

K vyznamenání od toho pána na Hradě se raději vyjadřovat nebudu.

1 0
možnosti

:-), tak Moravanka, to je další moje dětské obdobíčko:-)). To mi bylo asi sedm, u nás se pořady s Moravankou taky sjížděly ve velkým - a já tam měla jednoho zpěváka - nevím už, jak se jmenoval, byl tehdy jedním z těch nejznámějších z Moravanky a já byla do něj šíííleně zamilovaná;-D. Pepíček byl pro mě hodný pán, co krásně zpívá....., ale ten Moravák -, joooo, tam to bylo vááážnééééé......:-)

1 0
možnosti

Josífek je zrádce ! Uprchl od big beatu k dechovce ! Cosi podobného, jako Ulrychovci! Čím jsem starším, báječní ! Zíma vůbec nevyzařuje zimu, naopak ! Záhadný nenucený úsměv a zdroj radosti. Kdysi jsem si přál jít se Stelou Zázvorkou na pivo ! Kronika, všechno ví a u všeho byla ! Tedy už s kronikářem - Vzali bychom s sebou Ginu a určitě bychom potkali nějaké Milence v texaskách ! Jo, jo, všichni jsou již Starci na chmelu ! ... :-)

2 0
možnosti

:-), ano, Pepíček - zdroj radosti....V. To jste napsal moc hezky, pane Bučku:-).

1 1
možnosti
Foto

R^ Že je možné chodit s jednou nohavicí ustřiženou, to jsem měla vědět včera. Upadla jsem škaredě na mokrém chodníku, přežila jsem, ale jak dále přežít mezi lidmi, když mám na gatích v místě kolene jeden obrovský blátivý flek a domov s vodou daleko? Naštěstí jsem si, Beatko, vzpomněla na Váš nedávný prima blog o tom, že na ulici se má žít přirozeně, a tak jsem přirozeně mezi lidi šla a z fleku a z koukajících lidí si lautr nic nedělala! Díky za inspirující blogy i za Pepíčka Zímu, chválím jeho příjemné zpívání a chválím, jak jinak, i našeho pana prezidenta. Ať žijí!

1 0
možnosti

Jarmilko, je to tak, ať chlapi žijíV;-). Děkuji moc za příspěvek a doufám, že jste ok!

1 0
možnosti

R^ Tak to je dobře! Josefa Zímu mám rád. Možná víc jako herce, než zpěváka (já v tomhle přehlučeném světě fakt už preferuju ticho :-)). Před lety jsem ho viděl v Městských divadlech v Malé noční inventuře, kterou napsal pan Horníček a byl skvělý. Vídal jsem ho též ve Hvězdě při běhání :-). Zaslouží si to vrchovatě.

2 0
možnosti

V, děkuji, pane Pavlíčku.

0 0
možnosti

Tak z vyznamenání pana Zímy mám také velkou radost. Dechovku opravdu nemusím, ale v jeho zpěvu a podání to je a bylo o něčem jiném...R^

1 0
možnosti

R^, je fajn, že tu Pepíček jeV:-)

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS