Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
HP

SPOČÍTEJTE SI VLASTNÍ PŘÍSPĚVEK KE GLOBÁLNÍ ZMĚNĚ KLIMATU. Tato bezplatná uhlíková kalkulačka vám umožní odhadnout emise skleníkových plynů spojených s vaším bydlením, dopravou a spotřebou. Kalkulačka poskytuje úplná data o vaší uhlíkové stopě pouze po vyplnění všech sekcí a otázek.

http://www.uhlikovastopa.cz/kalkulacka

0 1
možnosti
Foto

Emisi skleníkových plynů lze zabránit pouze vyhubením všeho živého. Zajímavé je, že miliony let kolísá obsah CO2 od hodnot, které alarmisté považují za smrtelné, až po ten náš normál a i pod něj, kdy tu ovšem mrzlo.

2 0
možnosti
JL

Západní civilizace si asi tak každou generaci potřebuje vytvořit nějaký "mýtus", něco nač soustředí svou pozornost a tančí kolem toho šílené tance. Tak to jsme měli např. vizi komunismu, vizi šťastného kapitalismu, děs z jaderných válek, vizi globálního blaha a svobod pro všechny, děs z Ozonové Ďoury a teď si střihneme děs z CO2...A budeme se zase pár let bát, než vymyslíme něco jiného.

2 0
možnosti
Foto

Nejhorší je ovšem pivo. Co bublinek CO2 při tom vypustí při konzumaci, nemluvě o výrobě! Totéž platí pro burčák a šumivá vína. ZAKÁZAT! ;-D

Ale ono se zapomnělo na vodní páru. Zatímco ve vzduchu je 0,04% CO2, tak při 20°C je v krychlovém metru vzduchu asi 17g vody ve formě páry, takže ve vzduch může být až 4% vodní páry, záleží to na teplotě, viz:

https://www.prirodovedci.cz/zeptejte-se-prirodovedcu/500

Vodní pára funguje jako skleníkový plyn také, a když porovnáme 4% vodní páry a 0,04% CO2, tak se můžeme ptát, co je jako tzv. skleníkový plyn horší.

A že by někdo udělal pokus, jak je to doopravdy? Proč, bylo to hned jasné, nebylo by o čem psát a vypisovat granty na výzkumné projekty.

Ale studenti jedné americké university si už dávno uvědomili, jak je ten zatracený dihydrogen monoxid škodlivý a nebezpečný, a když se seznámili s jeho neblahými účinky, navrhli jeho naprostý zákaz.

Ten je příčinou toho, že jednou lidstvo zanikne. Protože kdo požil byť jen malou sklenku této sloučeniny, může si být jist, že jednou smrti neujde.

1 0
možnosti
Foto

J34i22ř86í 59K77i74n48d61l

22. 10. 2019 12:23

Bez CO2 by na zemi zanikl život. Vypukl by hladomor. Plaenta by zmrzla. V atsmosféře je CO2 0 04 procent. Dusíku v atmosféře je 78 procent, lyslíku 21 procent všechny ostatní plyny tvoří 1 procento Za 200 let se zvýšilo Co2 v atmosféře v důsledku liské činnosti o 0 012 procentních bodů. Kdyby 7, 5 miliard lidí co je jich na planetě se dostavilo na jedné místo, vešlo by se do prostoru Prahy a přilehlých okresů Praha západ a Praha východ. Zbytek republiky by byl prázdný a zbytek světa také.

3 0
možnosti
Foto

Názor o škodlivosti CO stran klimatu je zcela nepodložený. Není to ani hypotéza, natož teorie. Není ani zřejmé, jestli lidstvo vůbec má nějaký relevantní vliv na obsah CO2 v ovzduší, spíše žádný důležitý vliv zde není.

Zato je holým faktem, že bez CO2 by se rostlinám vedlo velice špatně, jestli vůbec.

6 0
možnosti
JK

Fakt tady už neřešte extrémy, jde o to, že si konečně musíme uvědomit, že na této planetě bychom neměli zastávat roli rozežraných tvorů, kteří si pro sebe nárokují úplně všechno, i to, co jim ani zdaleka nepatří a čemu ani zdaleka nerozumí.

0 7
možnosti
JM

J27o81s18e43f 76M50i35k52i36n

22. 10. 2019 10:11

Ono je to trošku jinak s tím CO2 k sycení nápojů. Vezměte si nějakou továrnu na výrobu např alkoholu do paliva. V takové továrně probíhá kvasný proces při kterém vzniká CO2. Aby taková továrna byla ekologická a nezamořovala zemi CO2, tak ho jímá, stlačuje a následně prodává k dalšímu zpracování (nikoli vypouští do ovzduší) nejčastěji právě pro potravinářské účely. Jinak on ten CO2 v nápojích má i další velmi důležitou úlohu. Napomáhá zvyšování spotřeby daného nápoje.

Jinak dle mého názoru balené nápoje, speciálně balená voda, je to největší zlo pro životní prostředí.

0 0
možnosti
HP

Že CO2 v nápojích "napomáhá zvyšování spotřeby daného nápoje" vyplývá i z textu tohoto článku.;-)

0 0
možnosti
LV

Aha, a já měl celou dobu pocit, že si autor dělá legraci... :-)

1 1
možnosti
  • Počet článků 386
  • Celková karma 24,80
  • Průměrná čtenost 2427x
příležitostný publicista