Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

už jsem to tady několikrát psal, ale napíši to znovu. Kdysi jsem seděl s nějakým cikánem v hospodě. Opodál byla hlučná skupina podobné národnosti. A ten můj cikán na ně začal hulákat a nadávat jim. A já mu říkám proč jim nadáváš, vždyť jsou to Romové jako ty. A on mi pravil, já nejsem Rom, já jsem cikán. Romové jen natahují ruku a já poctivě pracuji

6 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti

Autore, min. zaručený příjem je u nás utopií.

2 0
možnosti

Milý pane Knechtovský.

Vy znáte něco o minimálním zaručeném nepodmíněném příjmu ? Nevěřím,že jste to studoval a vyznáte se. Z vaší reakce to jasně vyplývá. Mnozí mají představu,že se jedná o nějaký dáreček navíc z nějakých podivných zdrojů. Jak tedy budete řešit přerozdělování vytvořených zisků na robotizovaných pracovištích ? Pošlete zisk do zahraničí a po nás potopa ? Tam, kde nyní pracuji ve třísměnném provozu tři lidé bude stačit jeden robot s nepřetritou pracovní dobou s třetinovými náklady.Samozřejmě předpokládám,že si pod pojmem robot nepředstavujete nějakého robota " Emílka ". Z uvedených důvodů se musíé tato problematika řešit globálně a "nadnárodně". Jinak se tady budeme plácat po zádech a tvrdit,že máme "zlaté ručičky". A to do uplného uplácání !

Proč myslíte ,že největšími odběrateli robotizovaných systémů je Čína a USA ?

0 0
možnosti

P47e71t75r 54B17u47r36i90a39n

22. 10. 2019 15:48

Víc než půlku toho blogu jsem nedal. Až po nutnost nepodmíněného příjmu, který bude romy motivovat k práci.

Také to, že většina z nich má nadprůměrné IQ je bomba.

A v neposlední řadě i tvrzení vycucané z prstu, že se nikdo z nich sám nenazývá romem.

O ghettech, která u nás neexistují, ani nemluvě.

4 0
možnosti

Milý pna Buriane.

Asi žijete v jiném světě a nikdy jste s žádným Cikánem nepracoval. Jsou to lidé jako jsme my a jen přístup většinové společnosti je zahnal do kouta. již za první republiky byli Cikáni trnem v oku tehdejší společnosti. Prostě za posledních 100 let to tak v našich krajích funguje. I za tatíčka Masaryka je chtěli převychvat,stejně jako soudruzi po roce 1950. Tatíček se nijak naprojevil a Hitler nebyl důsledný v likvidaci nepotřebných.

Minimální nepodmíněný zaručený příjem je dnes již ekonomický pojem. Když se nad tím zamyslíte,tak to jinak nepůjde udělat.. Dnešní sociální "záchranná síť " byl pojem po roce 1990 a nijak se to neosvětčilo. Je to drahé a zneužitelné obchodníky s chudobou. Z toho důvodu neltze brát Váši reakci vážně.Asi jste příznivec pana Okamury,Ten hlásá takové bludy denně.

A raději než polovičatě mé přízpěvky nečtěte.Uštetříte si své rozčilování.

1 2
možnosti
Foto

jak to tak pročítám...mám k tomu s dovolením jeden detail.

Ve škole se vám v nové skupině na začátku roku , a tedy vaší budoucí spolupráce, namanou Aničky, Kateřiny, Sebastianové, Tomášové, Františkové... a je zkrátka dobré od nich samotných chtít slyšet, jak mají nejradši, když se jim říká. Považuju to za jeden z možná zdánlivě malicherných, ale docela základních stavebních kamenů vztahu, v němž se pak dá o lecčems mluvit a věci sunout ku lepším zítřkům. Vnímat to, že máme právo - a tady i historické, aby nám někdo říkal podle nás správně, jak se má, jak to cítíme. A neodvozovat z jednoho Fera - Fandy - Fráni - Anči - Káči, co jsou jim prostě věci jedno - jejich věc, že to automaticky musí ladit Františkovi a Anně.

0 0
možnosti
Foto

J23i81ř38í 27T80u48r92n86e18r

22. 10. 2019 13:24

Moc nerozumím smyslu a charakteru vašeho článku. Pokud jste chtěl napsat článek coby romista, měl jste asi celou problematiku nebo její dílčí ́část nějak odborně zpracovat. Pokud jste chtěl vyjádřit nějaký váš názor nebo subjektivní pocit, mohl jste to učinit a neměl jste se nás deseti větami pokoušet vzdělat o tom, kdo že jsou to Romové nebo, což je už naprosto absurdní, vyjadřovat, co rozumný Rom dělá či nedělá.

Již první věta vašeho článku "Žádný rozumný cikán se sám nenazve Romem" je bezpříkladná hloupost, protože vaši vlastní kategorii "rozumný cikán" jste definoval pouze tím, že se nenazývá Romem.

1 0
možnosti

Smysl mého články spočívá v tomm,že nic neděláme a jen řešíme následky. Cikáni ani imigranté neuldělají nic semi. Na jendu stranu se bojí a na druhou jim ten dnešní systém docela vyhovuje.

0 0
možnosti
Foto

;-D inu pane autore, je zvláštní, jak si vlastně odpovídáte sám. Tak jen mezi námi, ať je jasno.. Romové (jako výraz pro etnikum) existují už více než tisíc let. My sami sebe neoznačujeme na "cikány", ačkoliv jsou tací (jako já), kterým to je částečně už jedno, protože si zvykli. Mluvíme o sobě jako o Romech. Žena je romni, nikoliv cikni (to by sice taky do romštiny zapadalo, protože to znamená "malá", ale výraz pro ženu romského původu to zkrátka není). Proč si Vietnamci neříkají "Rákosníci"? Pravděpodobně proto, že to je český urážlivý výraz pro specifickou skupinu lidí. A s "cikány" to máte podobně. My nejsme cikáni. Jsme Romové. Tisíc let. "Cikáni" nám říkáte Vy.

2 5
možnosti

Aber am Abend (da spielt der Zigeuner) - Cindy & Bert

Zigeunerbaron - Johann Strauss syn.

Tohle jsou jen dva letmé příklady - a ani v jednom to na nás skutečně nevypadá. Nebo že by Češi nařídili v minulém a předminulém století Němcům, aby se naučili Zigeunera???

6 0
možnosti

Už zase? To už se tu snad řešilo dost.

0 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
16 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
5 0
možnosti
Foto

Žádný rozumný cikán se sám nenazve Romem. Proč určití aktivisté začali používat slovo Rom moc nechápu.

Zdroj: https://bedrichdvorak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=731966

...jste dokázal div, že jsem zkrotila svou první reakci na něco - to hloupě generalizační a druhou větou odhalující, že vlastně ani nic vědět nechcete. Kdy vás po téhle větě zase ti chytří, co se fakt nemají zapotřebí brodit vším možným, číst dál nebudou.

Ne že byste tam neměl jisté věci k souhlasu, dokonce lze přemýšlet i nad řešeními...Samozřejmě že jsou mnozí chytří, zase se to shodí do krádeží, viďte? Nebylo by od věci dát si do protikladu, co nás stojí různé poslanecké kanceláře kdekoho a cateringy za zády vlády ve zbytečných projednáváních kauz našich vrcholných politiků, kteří mám pocit, že kradou pod svícnem a za víceméně tichého přizvukování nás všech. ...jenže když ono do Roma se dá tak snadno kopnout...pravda, ten Vás za výroky nepředhodí soudu. Pohled kamerou do prázdné poslanecké sněmovny v její pracovní době je mnohdy kouzelný...to už jen na závěr.

1 1
možnosti

Pojem cikán je běžný v mnoha evropských státech. Není důvod, aby u nás mělo být slovo cikán urážlivé. Ale ať se každý rozhodne podle sebe, jak bude tomuto etniku říkat.

3 0
možnosti

Kolem problematiky se dá psát donekonečna. Fantastické, v 21 století někoho začleňovat - Vtloukat mu do hlavy, že je dobré se vzdělávat, dbát hygieny a pracovat. Neuvěřitelně prodělečný státní program, kdy Minorita zaměstnává a dokonce vytváří pracovní příležitosti pro Majoritu - (Poradci, vzdělavatelé, asistentové)! Mezitím zase je objevena Vietnam komunita jako podezřelá - Je tedy vyhlášena za významnou tržní sílu s chutí tuto regulovat ... !

Přejmenování chápu jako mazané ! Cikánská otázka již byla zvládnuta - tedy se nyní řeší ta Romská ! Přesto jeden výsledek by zde byl ! Zasedání komise pro řešení probíhalo vroucně, úsilně a intenzivně - Členové, Kocáb s Abbasovou - Zplodili dítě!:-)

8 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS