Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Přečetla jsem si všechny Vaše články o SJ a zajímalo by mě, co to Vaše opakované "démonizování" této křesťanské organizace znamená?:-)

0 0
možnosti
Foto

Vážení paní,

mé články o Svědcích Jehovových mají za cíl upozornit na některé aspekty jejich učení a praktického života, především pro ty, kteří mají zájem o jejich učení. Uvedu jen tří z mnoha.

1. Zákaz přijímání transfúze. Je založen na falešném výkladu Písma. Nikde Bůh nezakazuje tento způsob, ale jen jedení krve zvířat. Mnoho SJ i jejich dětí zemřelo, kvůli tomuto drsnému a nesmyslnému zákazu vedení organizace.

2. Zamlčování zneužívání dětí. Jako příklad uvádím tuto nehoráznost z Austrálie, kde bylo dokázáno před královskou komisí, asi 1006 případů, z nichž ani jeden nebyl oznámen na policii, ale byly utajeny v rámci organizace (pravidlo dvou svědků)

3. "Ostrakizace" těch, kteří odešli, nebo byli vyloučeni. Naprosté oddělení od rodiny a přátel (naprostý zákaz kontaktu, SMS zpráv, telefonických rozhovorů....)

Jsou další, které by stály za zmínku, k zamyšlení a zkoumání pro ty, kteří zatím váhají s připojením se k organizaci.

Tyto věci, které uvádím jsou výsledkem mnoha osobních rozhovorů se SJ a studia jejich literatury.

Rád bych ještě dodal, že mám tyto lidí rád, mám mezi nimi pár přátel. Je zřejmé, že oni jsou "jen" oběti VRO (Věrného a rozvážného otroka) z Warvick v USA.

Myslíte si, že upozornit na tyto nekalé a životu nebezpečné praktiky a učení je "démonizující" činností?

Přeji Vám vše dobré.

S pozdravem a díky za Váš komentář Tadeáš Firla

0 0
možnosti

Celou dobu jsem si myslel, že je to nějaká sranda a ono asi ne.

0 0
možnosti

Před řadou let jsem znal jednu kamarádku, která s námi sedávala v restauračce, a měl tak možnost poznat, co se stane s člověkem, když podlehne této pravé "pravdě".

A díky tomu jsem pak zbožňoval 90-tá léta, kdy chodívali zpravidla dva vážní pánové po domech, zvonívali u bytů, a počali přesvědčovat o tom pravém poznání.

To jsem si vždy udělal kafe a čas. A poté se posadil do křesílka na chodbě a nechal si od nich, stojících nade mnou, vyprávět ty jejich pohádky, které jsem občas proložil připraveným dotazem, na který zpravidla nebývali schopni odpovědět a dokonale se bavil.

...škoda, že už se příliš nevyskytují, protože ta zábava v nudné odpolední době by mě určitě znovu dokonale pobavila, jako tomu bylo tehdy.

0 0
možnosti

Tak jste si aspoň zpříjemnil nudný život díky lidem, kterých jste se nemusel bát. I pro takové ratlíky jsou tu tihle kazatelé. A co, cítil jste se potom jako Spider Man? Musela to být příjemná změna oproti běžnému životu ustrašence. :-)

1 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS