Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Přeji Británii odchod z EU.

Britský parlament (hlavně levice) se bohužel nakazil bruselskou nemocí, která se projevuje tím, že řešení důležitých problémů se stále odkládá v domnění, že se nějak vyřeší (vyhnijí) samy.

Bohužel je vidět např. na problému migrace, kolem které EU už čtyři roky chodí jako kolem horké kaše, že samo se nevyřeší nic.

Nerozhodnost a ustrašenost evropských komisařů (tzv. koreknost) se stala vzorem pro mnohé politiky i ty britské.

0 0
možnosti
PS

P79e29t69r 18S72k32á29c28e92l

22. 10. 2019 20:52

Není třeba dělat ukvapené závěry, dost možná že do záhuby půjde

nefunkční spolek s názvem EU. Stačí si uvědomit, že generální sekretariát čítá 5 000 lidí. Horko těžko dnes tak velkou masu úředníků uřídí tak, aby konala efektivně. A jejich počty se budou navyšovat, neboť polovina z nich má potomky a pro ně je potřeba vytvářet nová pracovní místa (nikoliv pokrývačů, instalatérů, apod.). Do roku 1938 naši předkové takovou instituci nepotřebovali a jaký za 20 let zbudovali stát! Pátí v hrubé výrobě na světě, firma Baťa aj. ovládali světový trh. Takže byli jsme před EU, budeme i po ní.

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Británie nám prostě názorně ukázala, že referenda o takovýchto otázkách vedou pouze do záhuby. Děkujeme!

Zdroj:https://flaska.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=732338

0 0
možnosti
PS

R^

Britský humor je světová jednička.

Snad se dokážeme alespoň málu přiučit.

0 0
možnosti
JS

Pokud existuje demokracie a volby vyhraje jedna strana, treba o jeden hlas, tak se musi vysledek respektovat. Kdyz ne, pak prestava byt demokracii. A to je prave pripad EU, kde se voli tak dlouho, pokud vysledek neuspokoji novodobou slechtu.

3 1
možnosti
ZH

To je samozrejme kravina.

0 1
možnosti
Foto

Odmítám argumentaci, že britský lid rozhodl v referendu a politici jsou povinni výsledky referenda realizovat. Referendum skončilo výsledkem 51,9% pro brexit a 48,1% proti brexitu. To lze interpretovat jedině tak, že britské společnost je v této otázce rozdělena zhruba na dvě poloviny. A to platí i pro britské politiky.

Z toho vyplývá dnešní britská schizofrenie. Na jedné straně se chceme "osvobodit" od EU a druhé straně si bychom chtěli udržet všechny výhody vyplývající z členství v EU. A ta "zlá EU" nám to nechce umožnit.

1 2
možnosti

Referendum rozhodlo. Na tom nemění nic ani to, že máte pravdu v hlasech. Já osobně bych u takto důležitých referend raději dal limit 60 % a byl by klid

1 0
možnosti
JP

Británie nám už zase pomáhá. Podobně jako Irsko, které při záporném hlasování o EU, dostalo druhou šanci: podruhé už hlasovali správně. Proč si pořád tolik lidí myslí něco proti "S EU na věčné časy a nikdy jinak". Je si jistý pan bloger, že referendum je otázka neodborného divokého citu, kdežto pravá cesta svobody evropských národů je rozhodnuta "odborníky"?

1 1
možnosti
ZH

Irsku se vyslo vstric v bodech, ktere zapricinili neprijeti v prvnim referendu. Po vyreseni techto bodu pak doslo k druhemu referendu a prijeti, jelikoz sporne otazky byly vyreseny. ;-)

0 0
možnosti
Foto

J39a31n 79P30e13c81h94a

21. 10. 2019 13:31

Souhlasím s vámi, ale teď už se ten odchod musí nějak dokončit, cesty zpět podle mne není. Mám pocit, že podle průzkumů chce i dnes většina Britů ven z EU. A další odklady nic dobrého nepřinesou.

1 0
možnosti
VB

V45i10l33é90m 74B98a87r30á65k

21. 10. 2019 13:22

Zastupitelská demokracie není lepší než referenda, členové parlamentu nejsou chytřejší než jejich voliči. Jde o to, že teprve v menší skupině lidí může docházet k smysluplné diskusi, která se odehrává dle pravidel. Při referendu žádná pravidla neplatí.

Přímá demokracie, ve smyslu přímého rozhodování všech oprávněných občanů státu o politických otázkách, tak ta selhala již ve starověkém Řecku. Ukázala se jako neživotaschopný nástroj vlády, vydávajícím společnost všanc demagogům.

https://vilembarak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=652574

2 0
možnosti
MC

Hlavne v male skupine lepe a snadneji dochazi k lobbyingu. Podplacet X desitek milionu lidi je podstatne problematictejsi. ;-D

1 0
možnosti
MB

"Stav současné britské politiky"? Demokracie. Ta je přece o dohadování, hádání, opozici, kompromisech.. Tak funguje skutečná demokracie.. Z dlouhodobého hlediska nejúspěšnější forma vládnutí.

Proč nebouchla Británie pěstí do stolu již před několika lety a neodešla bez dohody (tvrdý Brexit)? Protože je to dospělá demokracie ..a ne nějaký puberťák. Jakkoli to vypadá chaoticky, je to důkladný a zodpovědný proces, který má zajistit dostatek času, praktickou i mentální přípravu většiny obyvatelstva a nejlepší možné podmínky nového fungování.

Ono se toho nakonec moc ve vztahu k EU nezmění (to není v zájmu ani jedné strany), jen si Británie trochu upraví svojí pozici a kurz dlouhodobého směřování, tak aby nemusela jen slepě následovat ostatní do vod, do kterých původně třeba vůbec nemířila.

Nemusí se odchylovat, jen si udržet kormidlo ve svých rukou pro případ, že by se tak stalo. Je to daleko zodpovědnější postoj, než se jen pohodlně vézt a nechat za sebe rozhodovat druhé.

0 0
možnosti
VM

Tak prvně nemyslím si, že by na Brexit a následující dění měli vliv Klaus, SPD a "podobní".

Fakta jsou:

V Británii proběhlo referendum, které si těsnou většinou zvolilo odchod. Tedy demokratický akt.

EU nepotřebuje jakýkoli precedens v tomto duchu, proto nebyla od začátku nijak vstřícná.

V Británii od začátku prosakují prvky popírající demokratičnost onoho referenda, tedy snahy o zmaření odchodu či vyvolání nového referenda.

Pokud Brtánie odejde? Nevím. Ale osobně si myslím, že se nic nestane a nic se nezmění. Ze začátku bude snaha do všeho házet vidle, ale nakonec se stejně všichni domluví i přes všechny katastrofické scénáře.

Počkejme si, zda zvítězí demokracie, nebo tlaky diktátu Bruselu.

0 3
možnosti
PS

Jak by EU mela byt vstricna? Porusit patecni dohodu ohledne Irske hranice a nechat stavajiciho clena (Rep. Irsko) na holickach? EU stoji za clenem co chce zustat ne za tim, co chce odejit. To je podle Vas spatne?

6 0
možnosti
  • Počet článků 1309
  • Celková karma 34,41
  • Průměrná čtenost 3004x
Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz.