Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Potírání stereotypů je nesmyslný úřednický počin. Stereotyp mají v hlavě spíše úředníci, malé děti si hrají s čím chtějí, pokud k tomu mají prostor.

"Potírání" stereotypu hraní s autíčkem v době, kdy je zcela běžné, že autem normálně jezdí každý, je další ze sociálně-inženýrských nesmyslů. Úředníci asi zapomněli, že už situace není jako v době jejich mládí, kdy řidičák měl jen otec od rodiny a matka na řízení auta nemohla ani pomyslet. Nejlepší by bylo, kdyby dětem nic nevnucovali a nechali je hrát si s čím chtějí.

S porodností to bude složitější, tu takový nesmysl nijak neovlivní. Ve skutečnosti by bylo složité ji vůbec nějak ovlivnit.

2 0
možnosti

P82e61t75r 31B70u15r36i26a47n

18. 10. 2019 4:35

Klesání porodnosti v euroatlantické společnosti není vůbec žádná katastrofa a už vůbec ne dramatická. Každá společnost má samoregulační mechanismy a to se týká i porodnosti. Brát to geometricky a myslet si, že trvajícím poklesem porodnosti nějaká společnost vymře do posledního, je nesmysl.

Ženy mají rovná práva a příležitosti jako muži. To, že většina žen nedá patnáct piv a neodkrká hymnu ještě neznamená, že je jim to zapovězeno.

Stereotypy i předsudky jsou kladné mechanismy, které ve většině společnost chráním, a není jediný důvod proti nim jakkoliv uměle bojovat.

2 0
možnosti

Je to příliš odborná otázka, k níž bohužel nepřinášíte více než domněnky. Svého času si vzpomínám, že dvě moje dcery se narodily před listopadem a poslední po listopadu. Zásadní změna byla v tom, že jsem mohl být u porodu té polistopadové. Mám je všechny stejně rád, ale ten zážitek být u toho byl skvělý. Navíc přišla k nám do té doby prakticky nedostupná literatura o chování novorozenců a batolat. I jako otec jsem začal malému dítěti rozumět dřív než přišly známé "a proč?... Jistě by mne zajímalo zdůvodnění ministerstva, určitě by se nemělo nic brát polovojensky doslova.

0 1
možnosti

J51i50ř37í 62Š18m75í68d

17. 10. 2019 18:26

Autorovi zřejmě uniká, že o další snížení porodnosti původních Evropanů právě jde. Ruku v ruce s vysokou porodností novoevropanů tak dochází a ještě více bude docházet k výměně obyvatelstva. Nyní tvrdě tlačená ideologie multikulturalismu bude samozřejmě po určité době nahrazena ideologií islámu.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS