Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

" Banka je místo, kde se točí hodně peněz, a proto se dá předpokládat, že zaměstnanci, tam pracující, budou dobře vydělávat."

Bejvávalo. Zisky bank klesají kvůli nízkým úrokovým sazbám a tvrdým bankovním regulacím. Odborníci dnes banky opouští, kvůli nízkým platům.

0 0
možnosti

ad výplata na účet - děkujeme za tuto možnost, kdy účetním a pokladním odpadly komplikace s každoměsíčním výběrem vysoké hotovosti v bance a její dopravy do firmy, přepočítávání, sáčkování, podepisování, vracení do banky nevyplacených mezd v případě povolené nižší pokladní hotovosti než ony nevyplacené peníze ...

2 0
možnosti

Tak za prvé: bezhotovostní výplatu mzdy nemusela prosazovat bankovní lobby, ale samotné podniky ji rády zaváděly, neboť se jim tím snižovaly náklady a rizika s výplatou související.

Za druhé: za běžný účet dnes opravdu nikdo platit nemusí, já neplatím na žádných poplatcích ani korunu

Za třetí: „nucený“ úsměv a vstřícné vystupování má sloužit k tomu, aby se klient cítil příjemněji a samozřejmě také podpoře prodeje - to je navíc i v zájmu samotných zaměstnanců bank, neboť příjem za uzavřené obchody činí podstatnou součást jejich mzdy (to, že někdy může vynucování tohoto chování být absurdní, se asi shodneme)

Za čtvrté: v lidech bouří nespokojenost odjakživa, nikdy nebude na Zemi systém, ve kterém budou všichni spokojeni

Co se týče celkového poselství článku (pochopil-li jsem správně), tedy že sobeckost, materiálnost a s tím související nešvary nikomu štěstí nepřinesou, s tím se dá souhlasit. To už je ovšem na každém zvlášť, jaké hodnoty si v životě nastaví...

4 0
možnosti

P60e80t31r 71B60u73r79i39a19n

17. 10. 2019 19:36

Přesně tak. Nevím, jak si autor představuje protiváhu onoho "bezpracného zisku". Výplatu u okýnka ve fabrice zadarmo, anebo s poplatkem za eskortu peněz a jednoho účetního navíc? Poštou na složenku za 50kč poplatek a jít si to vybrat na poštu? A co ony účetní v bance, ty pracují zadarmo, když jsou poplatky bezpracný zisk, nebo jak?

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS