Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
EH

Cokoliv, co hlásá, aby se lidé omezili kvůli nějakého projektu, je fašismus. Ač je původní myšlenka dobrá, stejně to vždycky skončí procesy s odpůrci a kádrováním lidí na uvědomělé a kotelníky.

Na druhou stranu chápu, že požadavky aktivistů jsou přestřelené. Když se mě zaměstnavatel zeptá na plat a já řeknu třeba realistických 20 tisíc, dostanu 15 s tím, že je zlá doba. Když si řeknu o 50 000, může mě poslat někam anebo mi dát 25 tisíc.

2 0
možnosti
OJ

Včera jsem viděl video, kde zmiňovali výrok jednoho ze zakladatelů hnutí. Ten zněl zhruba takto: "Nejde nám o klima, nebo až v poslední řadě. Hlavní je svrhnout stávající řád v němž jsou za defaultní považovány hodnoty bílého heterosexuálního muže." Čili jak říká klasik: "Nová vlna se starým obsahem" ;-)

16 0
možnosti
EH

Děsím se, až zavládnou hodnoty nebílého muže. Mít se dobře bez práce, nic nezvelebovat a zabít každého, kdo mi stojí v cestě?

13 0
možnosti
Foto

I62v16a98n 80V85e44s11e55l35ý

17. 10. 2019 9:38

Pravda pravdoucí a největším paradoxem je, že svým názvem vůbec neberou ohled na nárůst populace na Zemi (opakuji se stále - já se ve škole učil 3 miliardy a dnes je to sedm a půl miliardy lidí) a oni straší vyhynutím.

10 0
možnosti
LB

Psychologický profil těchto "rebelů" je naprosto stejný, jako profil "sportovního fanouška", který jde na sportovní utkání řvát a po něm se poprat s fanoušky protihráče. V případě "rebelů" je zástupným důvodem klima, v případě druhého chuligána je zástupným důvodem sport. Oba jsou zamindrákovaní ubožáci z periferie společnosti, kteří se neumí realizovat jinak, než násilím.

Jak píše autorka, jde v případě "rebelů" o něco závažnějšího: Oni chtějí odstranit demokratický řád a ještě jim je médii včetně veřejnoprávních dáván prostor k šíření propagandy za účelem dosažení uvedeného.

Měli by si dát pozor, nyní ocituji pasáž z Listiny základních práv a svobod, která je součástí Ústavy České republiky:

Článek 23

Občané mají právo postavit se na odpor proti každému, kdo by odstraňoval demokratický řád lidských práv a základních svobod, založený Listinou, jestliže činnost ústavních orgánů a účinné použití zákonných prostředků jsou znemožněny.

26 0
možnosti
  • Počet článků 279
  • Celková karma 39,73
  • Průměrná čtenost 4969x
Jsem člověk snažící se používat hlavu i jinak, než aby mu jen nepršelo do krku. Třeba aby bylo kde nosit náušnice.

Seznam rubrik