Diskuse

Houby emerické

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Skoro bych tipla, že tam máš i hřib smrkový a "babku", ale to bych musela vidět a přičuchnout. Nicméně, babička říkala, co neznám a má "chladič" nesbírat. Jinak se celkem nemůže nic stát 

1 0
možnosti
Foto

Chladič nebrat. Z tohoto důvodu ignoruju i masáky a bedly, které zbytek rodiny s chutí sbírá i konzumuje. Já sbírám jen houby s pórkama.:-)

0 0
možnosti
Foto

Pokud ta houba, co měla krásně sametový kožíšek, rostla poblíž borovic, bude to s největší pravděpodobností hřib strakoš. Ze svého dětství si pamatuji, že v této oblasti místní je nazývali "kožíšky", právě pro ten sametový povrch hlavy ;-)

2 0
možnosti
Foto

Pardon, šlo o oblast Rakovnicka, či křivoklátských lesů, to mi jaksi vypadlo.

1 0
možnosti
Foto

Taky ráda fotím (ale nesbírám) houby. Není "chicken of the wood" něco jako český kotrč? Z toho se dělá výborná držťovka.Vlastně ani nevím, jestli mají houby nějaké anglické názvy. Ptala jsem se jednoho Američana a ten přiznal, že zná jen "champions". Prostě houbaření je takový divný český sport.:-):-)

1 0
možnosti
Foto

To kuře kotrč asi nebude, ale jsem rád že jste ho zmínila, protože jsem si ho vyhledal a bude to asi ta třetí houba zespodu. R^

2 0
možnosti
Foto

R^ Díky za rozšíření mého povědomí o houbách.;-D;-)

1 0
možnosti
Foto

a počkejte až prorostou do podvědomí :-)

0 0
možnosti

Moc pěkné houby, oceňuji.

Některé druhy jsou kosmopolitní, ale kdesi jsem četl nebo slyšel, že v Americe je biodiverzita hub vyšší než v Evropě. Je to dáno směrováním pohoří - v Americe od severu k jihu, v Evropě od západu k východu. V průběhu střídání ledových dob mohly americké houby ustupovat k jihu, kdežto evropské se často zarazily o hory.

Poznámka: Jsem ve výboru České mykologické společnosti. :-)

3 0
možnosti

Ano, třeba poslední houba "chicken of the woods" může být Evropě i Severní Americe společný sírovec žlutooranžový ( Laetiporus sulphureus ), nebo jeden z několika pro Severní Ameriku typických sírovců. Jinak zde máme stejné rody, např. hřib Boletus, jen jednotlivé druhy jsou trochu jiné. Na fotkách lze vidět značnou podobnost třeba s našimi bedlami, václavkami, muchomůrkami či dokonce šiškovcem.

Jinak biodiverzita Evropy je velmi nízká oproti Severní Americe i dálné Asii třeba i u dřevin. Desítky druhů opadavých stromů zde oproti stovkám, které lze teď obdivovat v podzimním aspektu např. v Nové Anglii.

1 0
možnosti

R^R^R^ Zajímavé a krásné fotky! Podle mých zkušeností se houby sbírají hlavně u nás v Polsku a na Ukrajině.

2 0
možnosti
Foto

Co se intenzity týče, tak asi ano. Jinak ale nadšence najdete všude :-)

https://en.wikipedia.org/wiki/Mushroom_hunting

2 0
možnosti

T27o76m41á76š 97G20a23y85e94r

17. 10. 2019 18:56

R^Jsem přesvědčený, že minimálně polovina z nich jsou umělé a budou v noci svítit....:-)

2 0
možnosti
Foto

...některé se dokonce dokáží vznést a nafotit nepřátelský terén :-)

2 0
možnosti
Foto

Jsem vášnivá houbařka. Takže mne Tvůj fotoblog velice potěšil, Honzo R^

A k těm "prašivkám". Jelikož jsem z houbařských rodin z obou stran - jak po otci, tak po matce, vlastníme po různých chatách, chaloupkách a bytech snad všechny atlasy hub, které kdy byly vydány. Mám ráda ty nejstarší, které byly ještě kreslené. V jedné té kreslené knize je bedla vysoká - uváděná jako "Prašivka". Takže pro mne je odjakživa prašivkou ta bedla. Pak, mnohem později, když už jsem jako velká holka šla s někým cizím na houby, nemohla jsem pochopit, proč ti lidé nazývají úplně jiné houby "prašivkami" ;-D;-D;-D;-D;-D

1 0
možnosti
Foto

Dvě velké bedly nám letos vyrostly přímo na zahradě.

A kdykoliv jsem kolem nich procházel, bedlivě mne pozorovaly :-)

2 0
možnosti
Foto

Báječná sbírkaR^. Jsou takové pěkné, vymydlené. :-)

1 0
možnosti
Foto

však já na houby nechodím s košíkem ale s kýblem a rejžákem :-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 402
  • Celková karma 19,45
  • Průměrná čtenost 920x
Devátý nejhorší kuchař na světě, odpůrce politické překorektnělosti, začínající marťan, neúnavný konzument točeného kyslíku a jazykový dobrodruh ab incunabulis. Člen Analytického piva a Gustavu pro jazyk český. Správce Vojensko-českého slovníku.