Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

A není pravda, že by Gott nebyl dnes vzorem pro mladé: na Žofíně mě skutečně "dostalo" (začala jsem brečet), když se před jeho rakví hluboce poklonili mladí muži, hezky oblečení, perfektně ostříhaní, zjevně slušní hoši. Pro ně je Gott vzorem poctivé pracovitosti, ale i lidské férovosti, vědí o tom patrně víc než autorka článku.

0 0
možnosti

S autorkou v mnohém nelze souhlasit, neověřila si ani např. fakt, že StB se snažila dostat Gotta do své moci, viz mj. seznamzpravy (provezl na Západ dokumenty o dění po upálení Palacha), ale dokázal unikat (mj. mu zřejmě StB hrozila bombou, takže si užil dost). Gott se svými dobrými skutky nechlubil, ale trápil se nezaslouženými výtkami.

0 0
možnosti
Foto

Co je myšleno tou normalizační minulostí? Buďte prosím konkrétní.

0 0
možnosti

Karel Gott, jak známo, byl nejen přítomen, ale i aktivně vystoupil, na shromáždění hudebních umělců proti Chartě 77, kde se poté podepisovala tzv. anticharta. Antichartu tenkrát četla Eva Pilarová, která se později za toto omluvila, Gott se nikdy neomluvil.

https://cs.wikipedia.org/wiki/Anticharta

1 0
možnosti

K81a93r86e53l 92M21a81z41a79č

15. 10. 2019 19:51

Dá se nějak snížit karma článku?

3 0
možnosti

Ano, Gottománie naplno propukla, ale hlavně mezi blogerskou inteligencí, která se snaží vehementně všem dokázat, že zrovna oni jsou ti rozumní nad věcí, že nejsou hlupáci stojící ve frontě na rozloučení nebo přímo zlehčují jakékoli jeho zásluhy :-/Rv.

4 1
možnosti

Aneb další, co se na smrti karla Gotta jako správný mrchožrout přiživuje. Rv

2 2
možnosti

Sousloví "normalizační minulost" by mě bývala rozesmálo, kdyby to nebyla taková tragédie. Před listopadem 1989 měla KSČ cca DVA MILIONY členů. K tomu číslu snad nelze nic dodat. Možná je lepší žasnout než psát a někoho soudit.

2 0
možnosti

L79u17d90ě47k 17J60a81š60a

15. 10. 2019 9:25

Jak to, že neudělal nic pro stát? Znám několik lidí z Německa, hlavně toho tehdy Západního. Všichni potvrdili - nebýt Karla Gotta, tak většina Němců a dalších lidí na Západě, vůbec neví, že je nějaké Česko (Československo). Gott byl naším největším propagátorem státu i Prahy, ale to se moc neví, on se tím nechlubil. Ale v každém vystoupení na Západě Čechy a Prahu propagoval a ukazoval krásnou. Také byly doby, kdy patřil mezi největší "fabriky" na získávání vzácných valut, protože ostatní průmysl byl v háji a nedokázal nic pořádného vyrobit. Jestli někdo udělal něco pro vlast, pak Gott byl daleko před ostatními. Jágra znají jen sportovci, Gotta snad všichni, a hned několik generací za sebou

6 2
možnosti

Ale no tak, že by Němci, zvláště po zkušenostech s Mnichovem 1938, Sudetami a Protektorátem Čechy a Morava nevěděli o Československu? A kdo se tady jezdil skoro zadarmo najíst a napít, a užívat si s českými holkami?:-)

2 0
možnosti

Nesouhlasim s autorkou.

7 1
možnosti
Foto

Opravuji překlep: správně je nemíním.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS