Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tak já si jich dokážu představit víc...

A co se disentu týče, já bych na tu spojitost byl hrdý. Sám jsem nesmírně rád, že jsem některé disidenty poznal, a byť to nebyli lidé, které někdy prohlásí za svaté, nesmírně si jich vážím za jejich odvahu. Za to co pro tuto zemi udělali.

0 0
možnosti

Koho Beatka pripomina? V mnohem jistou Gustenu Fucikovu, jak se v osmasedesatem, kdyz se, az vasnive rozcilila nad zpochybnovanim Julka.

3 1
možnosti
Foto

Klid. Pan doktor Vodvářka by Vám mohl vysvětlit, jaké věci dělá s některými dámami období přechodu.

Hledat ve "výlevech" podobně postižených osob nějaký smysl nelze. Jde vlastně o jakési dlouhodobě trvající krátkodobé pominutí smyslů. R^

1 1
možnosti
Foto

J37i72ř19í 15T41u96r85n53e65r

14. 10. 2019 22:27

Já jsem zcela v klidu. Jak už jsem zde psal, podstatou je jakýsi můj základní ideologický postoj a postoj, který rozhodně nereprezentuje jen ona dáma, bohužel.

1 0
možnosti

Tak se hlásím, jako zatuchlý disident taky! Šel jsem na to mazaně. Vysnil jsem si ideální svět a do něj doskládal své idoly. Che Guevaru s Fidelem, patří tam i D. Rath s Milošem. Z hudby pak nadřazuji K. Gotta a J. Nohavicu. Ti jsou mí a je mi s nimi dobře. Zcela nechápu, jak se mohou objevovat lidé jiní a pohlížet na ně - Tak nějak jinak? Něco mi, pravda, napovídá, že to asi bude o jejich právu volby a svobodném názoru ? To mi ještě moc nejde ! Řeším to tak, že je ponálepkuji a dialog - nahradím slovem Nenávist! Pak je to přehlednější, již to Zlo vidím a dobře se v tom orientuji! Absolutně nedbám jakýchkoliv argumentů protistrany - Ještě bych nad tím musel přemýšlet! Řídím se především Citem. Pravda, poněkud jsem zatuchl a tak se ze mne stal disident ... :-)

6 0
možnosti

Stručná, jasná odpověď - takže po delší době karma pro Vás. Každý z nás 50+ znal osobně pár dnes mediálně známých disidentů a vždy to byl a je originální příběh. Každý si procházíme lepšími a horšími obdobími a pokud dnes M. Zeman chce hrát v roli prezidenta významnou politickou figuru, musí být vystaven kritice veřejného mínění jako každý jiný. Kritikou nemyslím paušální dehonestaci, ta se mi protiví. Sympatický je mi třeba vztahem k Izraeli, zatímco za jeho mediální vystupování se stydím. Pokud chce paní Krusic vystavět jeho osobě kult osobnosti, obávám se, že myslí částí svého mozku, která je spíše centrem emocí.

9 0
možnosti
Foto

J54i39ř27í 23T97u90r25n68e13r

14. 10. 2019 14:27

Děkuji a domnívám se, že jste to vyjádřil naprosto přesně. Nikdy jsem nekritizoval prezidenta Zemana za vše, co kdy kde udělal a řekl, a nikdy jsem neobhajoval disidenty , kteří třeba zásadním způsobem morálně pochybili.

Zeman je jedinec, tudíž ho lze zcela normálně kritizovat i bez toho, aby se musely vždy uvádět i nějaká dřívější pozitiva, což lze udělat i s jakýmkoli disidentem a obecně s kýmkoli. Kritizovat disent obecně však znamená kritizovat odpor a protest proti bývalému režimu. Což jmi přijde stejně špatné a absurdní, jako bych kritikou Zemana zároveň obecně kritizovat náš polistopadový vývoj.

5 0
možnosti

Zejména za poslední větu - R^R^.

7 0
možnosti

P.S. Jinak si myslím, že už je zcela zbytečné na případnou další polemiku paní Krusic reagovat.

9 0
možnosti

Stále více mě překvapují názory některých disidentů na stávající společenské uspořádání a jeho výsledky a to počínaje panem Schneidrem a konče například Standou Novotným, ale to jen v souladu s blogem vypovídá o rozmanitosti disentu.

3 0
možnosti
Foto

J49i44ř98í 87T37u42r69n54e72r

14. 10. 2019 14:07

To, pane Korecký, přeci není vůbec podstatou věci. Mohu v dílčích záležitostech s kýmkoli nesouhlasit , stejně jako s kýmkoli souhlasit, bez ohledu na to, kdo kým byl a kdo kým je.

Tady padla premisa, a nebyl jsem to já, kdo jí vyjádřil, že obecná podpora ideologii disentu je vlastně kritika Miloše Zemana. Je to tak? Pokud ano, je kritika disentu podporou Miloše Zemana? U někoho to tak nepochybně je.

Bavíme se tedy o střetu nějakých zásadních ideologických principů.

1 0
možnosti

Perfektně vyjádřenéR^

9 0
možnosti