Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J48a33n 93B10u44r46i18a69n

15. 10. 2019 11:15

A já se těším na to, že zopakujeme náš unikátní majstrštyk - že sundáme vládu během předsednictví.

0 0
možnosti

Evropě to osladíme - budeme vybírat vstupné!!

0 0
možnosti

J40i68ř20í 96N31o40v30á42k

14. 10. 2019 17:49

To jsou zase kecy

A) I před Lisabonem bylo možné někoho přehlasovat a dělo se to dokonce častěji než dnes. Dokonce je myšlenka takzvaného "nadnacionalismu" (není nutná jednomyslnost všech států) aplikována už od Společenství uhlí a oceli a byla to základní myšlenka EHS.

B) "Brusel" (Asi tím myslíte EK a EP) má stále zcela směšné pravomoci oproti Evropské radě, která když se jednohlasně shodne, tak může přehlasovat kohokoliv o čemkoliv, naproti tomu bez souhlasu 65% zemí v Evropské radě se nedá změnit v EU vůbec nic. Nehledě na to většina významných rozhodnutí (rozpočet, mezinárodní smlouvy) je stále jednoznačná.

C) 1,2mld je hodně? Zjistěte si kolik stojí náš parlament, naše ministerstva a naše vláda a pak si uvědomte, že dvě třetiny všech zákonů jsou společné se zbytkem Evropy a největší vliv na ně mají stále země a ČR jim teď bude předsedat.

D) Povinné kvóty už jsou dávno mrtvé, tak jimi nestrašte furt dokola.

0 4
možnosti

J55a60n 19R79á52ž

14. 10. 2019 18:43

Práva členských zemí, zejména těch !nových" o něčem rozhodovat v Bruselu, jsou obdobná, jako měly členské země RVHP při rozhodování v Moskvě. Na papíře garantovaná, ale v reálu nicotná.

Ale k písmenu D) si dovolím připojit toto

Pokud vím, tak Rozhodnutí Rady EU (1523) ze dne 14. září 2015 a Rozhodnutí Rady EU (1601) ze dne 22. září 2015, týkající se přerozdělování migrantů mezi jednotlivé země EU nebylo Radou EU revokováno a tak platí. Nic není v této věci mrtvé, jen je to v současnosti politicky neprůchodné, zejména díky pevnému odmítavému postoji zemí V4 a některých pobaltských republik. Ovšem každou chvíli chce tato Rozhodnutí znovu oživit Itálie a Řecko. V poslední době se v podpoře této věci stále hlasitěji ozývá Macron.

K tomu můj názor: Že mají místní migrantů(!!), o uprchlících se už nedá hovořit, plné "brejle" je jen a jen jejich problém, Mají tlačit na své vlády, ať odkloní z kurzu lodě,které migranty do Evropy pašují stejně, jako to dělají na linii jejich pobřežních vod Spojené státy. I za cenu varovné, v některých případech i ostré střelby. Odpovědnost za ochranu vnějších hranic nesou tyto státy a za to, že tuto odpovědnost ignorují, nemohou vnitrozemské státy.

2 0
možnosti
Foto

V principu souhlasím.

Ač jsem byl a stále jsem proevropský a byl jsem pro EU, tak vidím, že EU se stává byrokratickou, nedemokratickou a politickou šaškárnou. Už jen to každoměsíční stěhování mezi Bruselem a Štrasburkem, členství v eurozóně zemí, které nedodržují její pravidla atd.

8 1
možnosti

J68a32n 14R87á61ž

14. 10. 2019 18:49

Jsem na tom stejně, by jsem pro, ale dnes u mne převládá názor, že být členem unie jejíž dominantní státy nedodržují základní pravidla, která si samy při zakládání tohoto spolku stanovily, nemá cenu.

Někdy je lépe se rozhodnout podle pravidla "Zpátky na stromy a začít znovu a lépe", jehož aplikování je schopno oživit i zdánlivě mrtvý projekt, než chřadnoucí a v mnoha oblastech nefunkční projekt udržovat při životě.

1 0
možnosti

Čertův spolek dává "důvěru" za 1,2 mld??? Nechci a nechceme! Ať si zasedají někde v lese při ohníčku - za víc to nestojí....

3 1
možnosti

Mluv za sebe a néé za mě!!! A nestraš Strašile...!!

0 0
možnosti

Snaha o integraci území a jeho obyvatelstva (o nadvládu nad nim) je stará jak lidstvo samo, jen v čase má různé podoby.

Dnes v Evropě máme EU. Pokud by se ta i případně rozpadla, tak zcela určitě se vzápětí objeví nějaký nový projekt a vše se bude opakovat zase znovu.

Pokud dnešní EU nevygraduje v nějaký válečný mocenský konflikt, tak zjevně v dnešní podobě je neudržitelná.

Proto se naskýtá také otázka, zda je EU reformovatelná?

Jestliže dnešní podoba EU byla od svého počátku také takto projektovaná, a ještě ani nevíme, co dalšího má za lubem, tak reformovatelná zcela určitě není, protože aktéři a protagonisté tohoto projetu se budou bránit a o to své bojovat až do krajnosti ..... .

Pokud se ale jedná "jen" o zmutování dřívějšího Evropského společenství, jeho podstaty a byla by tady možnost návratu k němu, tak určitá naděje na její vyléčení by tady mohla být.

Jinou a to nadějnou variantou je dnešní posilování, případné možné rozšiřování dnešní V4 (směr Balkán, Rakousko, ....).

Ta vznikla "zespoda" na bázi skutečně společného zájmu o spolupráci jakýchsi "autsajdrů", aby jednotlivě nebyli až tak osamoceni a bezradní proti těm dnes v Evropě mocným. To má naději ne jen na přežití, ale i na úspěch do budoucna. Jenže na druhé straně to zakládá na případný nový konflikt Západ versus Východ.

Takže k čemu přispěje naše chystané předsednictví?

:-)

1 0
možnosti

Když jsme měli první předsednictví, tak předsednická země opravdu EU vedla. Teď už spíš jen pořádá jednotlivé summity, předsednictví už není totéž co dřív. Takže s tou částkou snad vyjdou.

1 0
možnosti

M62i67l37a48n 95V98i11k

14. 10. 2019 19:33

Kolik asi bude stát nějaké "umělecké dílo" Černého??

3 0
možnosti
  • Počet článků 2652
  • Celková karma 31,08
  • Průměrná čtenost 2021x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články