Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

A teď si představte, že by to po Husákovi v roce 1987 místo Jakše "vzal" Bilak, ten by nejen povolal LM, ale neváhal by je i použít a pokud víte, co tam (v LM) bylo za lidi, asi by to v roce 1989 nebylo tak sametové, takže chvála bohu za Jakeše.

1 0
možnosti
VM

Prosto nepúšťať nielen na saká.

2 0
možnosti
MB

Poctivě jsem kdysi koupil a očetl Bilakovy Paměti rovněž. Opravdu, mne fascinovalo, jaký typ lidí může stát v čele. Lze jej i pochválit, protože svým věrně tupým přesvědčením - zabrzdil veškeré pokusy o reformu režimu ! Není tajemstvím, že byl břemenem i pro Husáka a Štrougala. To vše vyústilo v okupaci a následnou normalizaci. 21 srpna 1968 jakákoliv hra na romantismus socialismu skončila. Zbyly následovatelé Bilaka - nostalgikové a "Ti odvážní, kteří se obětovali - Šli režim rozkládat zevnitř" - Pro své děti, pro sebe - pro nás ...

Přesně to vystihuje dobový vtip, kdy měli je do Francie. "Musíme se nějak zmodernizovat, říká Gustáv - Já budu De Hus. Dobře, já zase De Štroug. No dobré súhruhovia, a čo já "? , povedal Vasil ... (Co všechno zprasil) ... :-)

4 0
možnosti
MG

Jo, to s tím de Bilem si taky pamatuju, znal to jistě celý národ

4 0
možnosti
MK

Asi to bylo nějak jinak. Kdyby Bilak opravdu rozložil sovětské impérium, tak by už dávno měl Nobelovu cenu za mír.

3 0
možnosti
Foto

Ano, Bilak byl chytřejší, než za jakého byl považován. Ale otázka zní, proč se tedy k podpisu tzv. zvacího dopisu nikdy nepřiznal. Ani tehdy, kdyby bylo mu ku prospěchu, tedy v 70. letech. A nebo před svou smrtí.

Tři poznámky: 1) Kapek tuším není pod zvacím dopisem podepsán, ten napsal svůj vlastní, 2) Zvací dopis je jednak falsum, jednak nebyl sepsán na záchodech, na záchodku měl být toliko předán. 3) Zdroj jeho internacionálního přesvědčení a lásky k SSSR měl vcelku dost hluboké kořeny, byl totiž, jak píše ve svých pamětech, účastníkem ústupu slovenské armády do hor v r. 1944, a to byl zážitek, který nikdy asi nechtěl opakovat.

Předesílám diskuzi: Tu poznámku na jeho výučním listu "Na saka nepuštatL" si vymyslel a šířil Štrougal.

1 1
možnosti
MG

Jestli si tu poznámku opravdu vymyslel Lubomír Štrougal, tak to měl opravdu výtečný smysl pro humor

2 0
možnosti
  • Počet článků 44
  • Celková karma 38,50
  • Průměrná čtenost 5159x
Inženýr z Prahy, dříve komentátor deníku MFD, nyní soukromý podnikatel

Seznam rubrik