Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

No jo, pokud Jarda nezasel, měl by jít aspoň na hradR^;-D

0 0
možnosti
MK

Několika generací. Protože Gott oslovoval lidi 60 let a to napříč společností. Je to zvláštní, Gotta jsem nikdy moc nemusel. Jak jsem psal jinde, vzal jsem jej na milost cca 2 roky zpět. Když na tím přemýšlím tak nespojoval jen společnost, ale i generace. Dneska jsem potkal ve Valmezu na náměstí dvě dívčiny, 14 - 16 roků? Čert ví, věk je jen číslo a ty šly po náměstí a měly z mobilu puštěnou píseň od Gotta Srdce nehasnou. Když padl komunismus, tak mnoho proroků předvídalo konec Gotta jako zpěváka socialistického státu. To se nestalo, naopak jeho popularita rostla a to nejen u nás, ale také v Německu, kde byl už předtím nesmírně populární, možná více než u nás.

Někteří blogeři cítili potřebu se k tomu vyjádřit v závislosti na tom, že krátce po té zemřela Vlasta Chramostová, nevím, ale Vlasta Chramostová je osobnost disidentu, ale národ jí nikdy nezbožnoval. Byla to komunistická herečka, která se zaprodala režimu v době, kdy komunisté vraždili, znárodňovali, vyháněli sedláky ze svých domovů. Kariéristka, která opustila svého manžela, který ztratil důvěru strany a uchýlila se k tomu, kdo měl důvěru strany. Podpis Charty měl být jejím ospravedlněním. Nebyl, ten podpis byl jen podpis zhrzené a zapšklé herečky, která špatně odhadla politický vývoj.

Je v tom jistý paradox. Gott měl promluvu na srazu umělců, kde se podepisovala "Anticharta", ale podle slov Jiřího Suchého, pomáhal všem, kdo pomoc potřebovali a tohle potvrdila i kamarádka Karla Gotta, Marta Kubišová. Paradoxem je, že po roce 1989 odstavená Jiřina Švorcová, vynikající herečka, možná jedna z nejlepších, co jsme kdy měli, odstavená pro svou náruživost pro komunismus, v době po 1968, kdy sama obhajovala sovětskou okupaci, tak vždy pomáhala lidem ze svého okolí, hercům i zpěvákům, což řekla i Kamila Moučková, která si Jiřiny Švorcové nesmírně vážila pro její lidský postoj a to přesto, že sama byla komunistickým režimem diskriminována.

3 0
možnosti
MK

Nemám k tomu žádnou teorii, ale myslím si, že lidé mají určitý cit, kdy rozeznat pravdu a kdy faleš. Průšvih je, když se umělci začnou plést do politiky a politika do umění.

1 0
možnosti
Foto

Děkuji moc paní Jaroslavo. Je mi až smutno z toho kolik jen žluči a hnisu proteče různými sociálními sítěmi. A právě z té zloby a zášti pramení mnoho nemocí s nimiž si lékaři nevědí mnohdy rady.:-)

0 0
možnosti
JK

Děkuji, moc hezky napsané. A to v době, kdy jsem si říkala, že už snad ani neumíme být empatičtí. Že se tu projevuje akorát zloba, závist a zášť.

2 0
možnosti
PK

taky mě velmi pozitivně překvapili masové reakce lidiček V

0 0
možnosti
  • Počet článků 104
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1128x
Kdo vůbec jsem. Prostě obyčejně neobyčejná ženská. Aktivně sportuji, miluji zvířata, přírodu, ráda se podívám na hezký film či přečtu hezkou knížku. Věřím v anděly strážné kteří u mě mají často pohotovost, boží mlýny a lásku, krásnou, čistou a upřímnou která může mít klidně čtyři nožičky a po celý rok nosit kožíšek.

Seznam rubrik