Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ta snaha "státu" k blahu všeholidu zde 40 let byla. Vám to nestačilo?

("Stát" v uvozovkách, neboť ten nemá ani hlavičku, ani ručičky. Proto na něj nic nesvádějte.)

Mimochodem: Vy nežijete v blahé době? Jen aby vydržela.

Na obavu z dalších technické revoluce odkazuji vždy na Arbesa a jeho Štrajpudlíky.

1 0
možnosti

Vážený pane Hrubý

Jste šťastný člověk,ale nevyhnete se tomu.Já obavu z průmyslové revoluce 4.0. nemám. Vy tento vývoj ignorujete. Čas ukáže,kde je pravda. Celý vzdělaný svět již na tom pracuje a Vy to bohužel prozatím nechápete. Společnost ještě nemá nové řídící orgány a tak pojem stát ještě musí chvilku vydržet.

Již se vykašlete na dobu před 30 lety. Nic se vrátit nemůže.Komunismus tady nikdy ani jinde nebyl a komunisté také ne. Ale blbců bylo tenkrát i nyní nadbytek. Dnes se navíc přemnožili jako trpaslíci.

0 0
možnosti
Foto

J48i77ř80í 31K18i91n18d21l

13. 10. 2019 11:29

Podle International Federation of Robotics (IFR) ji ovlivní pozitivně. IFR tvrdí, že už nyní je v nejmodernějších průmyslových zemích vidět příznivý dopad zvýšené produktivity robotů. Americký automobilový průmysl jich například mezi roky 2010 až 2015 instaloval více než 60 000. V tomto období se počet zaměstnanců v automobilovém průmyslu v USA zvýšil o 230 000, uvádí IFR. K nárůstu došlo i v německém automobilovém průmyslu. Podle McKinseyho globálního institutu nebude více než 90 % pracovních míst v budoucnu plně automatizováno. Místo toho budou roboti a lidé spolupracovat.Podle průzkumu ManpowerGroup Revoluce dovedností je v krátkodobém horizontu budoucnost práce pozitivní. Většina zaměstnavatelů očekává, že zavádění automatizace a digitalizace přinese v konečném důsledku nárůst zaměstnanosti.

0 0
možnosti
Foto

Přebírat nějakou pozitivní zprávu od cukrovaru o zdraví prospěšném účinku cukru u mě budí pochybnosti. Nedávno tu různé důchodové fondy promítaly úspěšnost posledních dvou let dvacet roků do budoucnosti. A slovo krátkodobý horizont ???

0 0
možnosti
Foto

Přesně tyto myšlenky vedou k bídě a nakonec i k válkám. Jedinými zdroji naší civilizace je svobodná směna a výroba. Jakmile někdo začne násilím rozdělovat produkci druhých lidi časem se vytvoří obrovská masa lidi zcela závislých na tomto přerozdělování. Od určitě velikosti si pak tato masa závislých vezme tolik, že dojde k likvidaci těch co celý systém ekonomicky zabezpečovali.

5 0
možnosti
Foto

Svobodná směna a výroba už dnes neexistují.:-/

0 0
možnosti

Přiznám se, že se v článku trochu ztrácím, ale to je asi moje chyba. Nicméně si nejsem jistý takovým celospolečenským dopadem průmyslu 4.0. vzhledem k tomu, že pracovníků, kteří pracují v průmyslových provozech a kterých by se tyto změny měly týkat, tvoří jen malé procento ze všech lidí na trhu práce. Aspoň u nás, ale i jinde v Evropě a severní Americe.

0 0
možnosti

Pane Haluzo!

Máte naprostou pravdu. Před rokem 1990 tržní principy porušoval socialistický systém a dnes kapitalistický. Oba jsou již překonány a přichází nová doba- doba spolupráce. Technologie to umožňují a dokonce vyžadují. Výrobu základních výrobků, Čína i Rusko již do svého hospodářství implementují prvky umělé inteligence a tam nějaké sankce neexistují. Energii,těžbu nerostných surovin ,vody a výrobu potravin bude řídit celá společnost.Stejně jako služby v oblasti zdravotnictví,sociálních služeb a bezpečnosti.

To není žádná utopie ale nutná podmínka dalšího vývoje lidstva.

Pan Kšír bohužel zaspal dobu a již by se měl probudit ze svých snů. Pan Trump to dokazuje svými činy.V

0 0
možnosti
Foto

Dost rozporuplná je Vaše obava z robotizace, kdy bude najednou spousta lidí bez práce a potřeba imigrace. To, že dnes nejsou lidi, volají firmy, lidem to nevadí. Pokud by stát chtěl potřebu firem uspokojit, mohl by začít u sebe. Taková elektronická státní agenda funguje v některých pobaltských státech. Další možnost je odložení investic na dobu krize. Pokud někde ubývá obyvatel, nechme to vlastnímu vývoji, troška nedotčené přírody evropě jen prospěje.

2 0
možnosti

Vážený pane Haluzo !

Já opravdu nemám obsvu z robotizace,neb to je zákonitý vývoj společnosti. To jsem asi patřičně nezdůraznil. Více mi vadí,že společnost neřeší volnočasové aktivity lidí. Určité množství lidí nebude pracovat nikdy a rádi budou žít z nějaké státní renty. Takový cikánský zloděj se dnes namaká mnohem více než v práci. Tak o námahu či lenost vůbec nejde,jde o motivací lidí. Vadí mi ta hloupost lidí, kteří netuší,že je vývoj bude opravdu takový a budou dost v šoku. Ale vývoj jako v Číně tady rozhodně nebude. Tam je to vše moc rychlé a lidé na to nejsou stavěni ani tam.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS