Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LT

L93u90d29ě15k 60T64o25n58d25r

13. 10. 2019 19:12

Váš problém je v tom, že víru v Boha máte automaticky spojenu s křesťanstvím. Křesťanská teologie je pro vás jedinou možnou představou Boha.

Ale Bůh určitě není "katolík". Bůh není ani protestant nebo pravoslavný, ani žid, ani muslim, ani hinduista, ani budhista, ani...

0 0
možnosti

Ještě nemáte slovo na jazyku, a Hospodin už ví, co z Vás vypadne.

Třeba to, jak pomlouváte přítelkyni Vašeho syna.

Toto už je od Vás snad drzost.

0 0
možnosti
HM

Náboženství, které tvrdí, že jen jeho bůh je tím správným, je největší zlo. Nedá se ani spočítat, kolik lidí bylo ve jménu takových náboženství umučeno, zabito...

2 3
možnosti
Foto

Jakože se k sobě lidi v době, kdy věřili všichni, chovali líp, jo? To nemůžete myslet vážně. V dnešním Polsku ty problémy, které popisujete u nás, jako nejsou? Já mám jinou tezi. Monoteismus je největší průšvih, se kterým kdy člověk přišel. Otravuje život na Zemi už dva tisíce let. A konec stále v nedohlednu.

1 0
možnosti
HV

H98o55n62z66a 26V64a36c63e71k

13. 10. 2019 1:55

Víte,kolik lidí bylo za posledních 2000 let mučeno a zavražděno ve jménu boha?

3 0
možnosti
JK

Jestli mi budete říkat neznaboh, budu vám na oplátku říkat pánbíčkářka

3 0
možnosti

Já jsem stoprocentní nevěřící. Nevěřím ani v "to něco" nad námi, jak někteří rádi tvrdí. A rozhodně nemám pocit, že bych byl proto méněcenný, nevychovaný, či slabý duchem. Samozřejmě uznávám, že křesťanství má velkou zásluhu na zkulturnění naší společnosti (vedle negativ, které to sebou neslo), ale to je tak asi všechno, čím mě náboženství oslovuje.

5 0
možnosti
Foto

Paní autorko, díky za Váš článek pro všechna ta slova, která díky svému původu nemohu použít, ale tu problematiku cítím naprosto shodně. Problém není v bibli, ale ve zbourání tradic a rodinné struktury. K tradicím patřila i víra. Ano, český národ je zřejmě nejvíce nevěřící. Díky úmrtí K. G. sleduji i nenávistné komentáře, závist a já to prostě nechápu. Tak proto ještě jednou díky za Váš článek.

1 1
možnosti
Foto

Nejsem si jist, že by víra v Boha na tom cokoliv změnila. Viz Halík, Bělobrádek.

4 0
možnosti
Foto

Jestli byste dala přednost společnosti pevně věřících, tak se můžete přidat k ISIS. A mě se nelíbí ten pojem "neznaboh" - to zní jak kdyby bůh existoval ale my jsme ho jen nepoznali. Lepší pojem by byl "nepředstavoboh", že si ho nepředstavujeme v naší fantazii, tak jak to dělají věřící. A my jsme se nehlásili vždy ke křesťanství, křesťanství je tradice, která k nám přišla ze středního východu.

4 3
možnosti
PJ

P46a35v85e78l 51J15á60š54e33k

12. 10. 2019 21:08

Víte, křesťanství vybudovalo tuto civilizaci. A Střední východ byl před příchodem machometánů součást velmi vyspělého světa. Antiky. A naše civilizace je založena na ŘECKÉ CIVILIZACI, antika, ( můžeme pochybovat a pochybnost vyjadřovat svobodně), ŘÍMSKÉM PRÁVU, antika, ( lidé jsou si před zákony rovni, nezáleží na tom v jakém povianu vyrostl), KŘESŤANSTVÍ, nástupce antiky o jeho rozvoj se postarali hlavně řečtí židé ( před bohem jsme si všichni rovni v právech a povinnostech a nikdo nesmí být zatracen až do svého posledního dne). Také se nakonec stalo státním náboženstvím a křesťanská civilizace se stala jejím pokračovatelem.

Nikdo po nikom přece nechce aby v 21. století věřil na něco v co věřili lidé před dvěma tisíci lety, ale ta idea je základ ducha této civilizace. Ti co to popírají jsou právě na úrovni těch jejích různých likvidátorů.

A co známe dějiny Českého národa, vždy tam bylo křesťanství, to ostatní jsou jenom pověsti na úrovni ss. Jirásko a Nejedlo...

3 0
možnosti

R^

Nemyslím si, že jsme národ beznabohů. Mnozí z nás věříme v Boha, ale nevěříme církvím, zejména té katolické. Ale beznaboh ve skutečnosti snad ani nikdo není. Když je opravdu zle, každý zvolá "Bože, pomoz mi!" A to i když na první pohled se hlásí k atheismu.

Začalo to snahou nevěřit Bohu, pokračovalo to nedůvěrou k člověku. Komunisti to opepřili svými ideologickými nástroji, závistí a nenávistí, prezident to opepřil pomstychtivostí, mnozí politici arogancí a necitlivostí k druhým. Komunisti nás naučili nesamostatnosti a závislosti na státu a levičáci nás chtějí stále vodit za ručičku.

Obrátíme-li se opět vědomě k Bohu, obnovíme své vztahy, obnovíme svou společnost a vlast. A přestaneme volit své zástupce jako samolibé, pomstychtivé, nenávistné představitele z minulé éry!

:-)

1 2
možnosti
BG

Ne, každý nevolá "Bože, pomoz mi!" :-) Aspoň byste nemusel lhát. Nebo je Vám desatero ukradené? ;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 1261
  • Celková karma 22,46
  • Průměrná čtenost 1114x
Jsem především žena a v ženství spatřuji smysl svého života. Mám ráda život i s jeho těžkostmi, vážím si maličkostí, neuznávám konzumní způsob života, jsem zastánkyní svobodné vůle člověka.

Seznam rubrik