Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AM

Václava Havla znalo do prosince 1989 pár disidentů. A jeho obrázek v sobotní příloze RP nemohl nikoho z normálních občanů zajímat.

Jeho sice dobře myšlená, ale amatérská nepolitická politika nemohla dlouho vydržet. Od poloviny 90. let odtržený od reality.

1 3
možnosti
Foto

Předpokládám, že Vy sám sebe řadíte mezi ty "normální" občany, které by ani nenapadlo, v souladu se stranou a vládou, naladit si Hlas Ameriky. Proto Vám zřejmě mnohé unikalo podobně, jako Vám unikla zpráva o tom, kdo je Ferdinand Vaněk.

Domnívám se, že Vám dodnes uniká i obsah pojmu nepolitická politika. Možná proto, že jste uvěřil těm, kterých se tento Havlův pojem dotknul a účelově jej shazovali , jako by šlo o politiku jalovou. Jenže opak byl pravdou. Jalová často bývá politika politikaření, tedy politika sobecká, sebestředná, mající blíže k technologii moci.

6 0
možnosti
Foto

Tak tak, nedostatek smyslu pro humor je známkou chatrného IQ. Nakonec to vidíme i u autorů komentářů, co nemohou VH ani cítit.

R^R^R^

6 0
možnosti
Foto

Naprosto souhlasím.

Třetím prvkem je lhaní. Myslím, že je charakterizuje triumvirát chatrného IQ, lhaní a absence humoru.

4 0
možnosti
Foto

Skvělý fór. Pamatuji, že to další den hlásilo radio FE a trafikantky se nestačily divit, jaký že je to zájem o včerejšího ruďase. Výtisk jsem nesehnal, ale půjčil mi ho k nakouknutí kamarád, jehož otec to měl do schránky.

Díky za vzpomínku, Marku.

6 0
možnosti
Foto

Dík za zastavení, Tomáši, přeji Vám hezkou neděli.

0 0
možnosti
Foto

Havel byl člověku naprosto nejblíže. Chápal souvislosti a osudy a než patos...vychazel z toho ze úsmev a podaná ruka je jediný smer vsem ke vsem. Byl vnitřně svobodný a to je to, co lidi ztěžka chápou. Neveri ze tam neni kalkul...tak to je...podivné.. Že někdo neodstraní komunisty jako v procesu, že je mu jedno, že jeho druhá žena tak trochu proplouvala v zábavách zapomnění, že nekdo ujel pod tlakem, že jakmile si clovek neumi udelat srandu lredevsim sam ze sebe...je to blbě. Pri nastupu byl mile v rozpacích a neptezentoval se jako ranař ale slušnej kluk u dveří, kam ho pozvali...musel řešit věci že je neuměli řešit ani na západě...působil vesele a mile a co ho trápilo netahal jinam než k sobě domů. Byl pozitivní a mně je po něm strašně smutno. Byla s ním sranda a přenášel to na nás. Děkuju Marku:)R^V

13 0
možnosti
MB

Prezidentů jsme měli kopec. O TGM se nediskutuje, Hácha je konečně očišťován od nátěrů, kontraverze Benešova je známa. Pak tady zásadně vyčnívá K. Gottwald, G. Husák a V. Havel. S Klémou a Augustínem moc srandy nebylo. Ferdinanda Vańka beru, ten byl a je můj. Nu, jak zpívaj i Saze - Václava mám nejradši, na něj žádnej nestačí - No bohužel, Václav se již nesměje a ohýbaj se koleje. Už nevlaje zástava, toho mýho Václava. Vlají Ttrenky rudé, prý to tak bude líp , všude ! ... :-)

7 0
možnosti
PB

P31e39t75r 42B53u51r69i87a28n

12. 10. 2019 15:43

Naprostá karma. Tohle tu už dlouho chybělo, když už nám pan VH chybí trvale. R^

11 0
možnosti
PL

P83e53t72r 68L26a61n82g71e15r

12. 10. 2019 15:11

Dobré připomenutí. Trochu jsem pozapomněl a kdybyste připomenul jen ono blahopřání, zařadil bych ho o rok či o dva roky dříve.

R^

3 1
možnosti
Foto

Je zvláštní, že jsem si původně taky myslel, že to bylo zhruba o dva roky dříve. Měl bych dokonce mít kdesi doma hluboko v šuplících tu stránku. Někdo z kamarádů noviny koupil a přinesl mi je. Dobře jsme se na tom fórku bavili. Ale fakt se mi zdálo, že to bylo dřív než v roce 1989

Až když jmi přišlo na mysl napsat tuto vzpomínku, hledal jsem konkrétní odkazy. Datum v říjnu 1989 mě trošičku překvapilo.

4 0
možnosti
Foto

Na prezidenty nejsem, ale Havel byl Havel (no pane Werichu, to by se dalo tesat!). Zatim neprisel nikdo, kdo by mu sahal byt po kotniky. Hezkou sobotu.

10 0
možnosti
Foto

Dík za zastavení a taky Vám přeji hezkou, příjemnou sobotu.

2 0
možnosti
  • Počet článků 1003
  • Celková karma 20,79
  • Průměrná čtenost 1191x
Výtvarný umělec, kurátor výtvarných projektů, publicista

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené stránky

Oblíbené blogy