Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

J41o79s63e67f 17K17l47a91t

12. 10. 2019 21:03

Ještě, že nezaložil sektu. To by ta fronta naskákala do Vltavy.

4 4
možnosti
MB

Státní pocty jsou jen formalita, která může být udělena kdekomu..

Ale ten celodenní (dobrovolný) průvod na Žofíně hovoří za vše..

Ano, proti tomu jsou jakékoli formality málo..

11 0
možnosti
Foto

Ten hovoří jen o Gottově oblíbenosti v řadách jeho fanoušků. A těch je samozřejmě mnoho.

3 0
možnosti
PS

jj, žádný umělec toho nikdy pro ČSSR neudělal víc.

6 1
možnosti
Foto

Opět ty nepravdy.

Žádný jiný náš zpěvák pop music nebyl tak oblíbený a populární jako Gott, nic víc.

6 0
možnosti
VB

Pan Stratil zřejmě nemá žádné znalosti z oblasti umění (nejen hudebního, pěveckého). Pop-music může být "laciná", ale i mimořádně kvalitní, jako jakékoli jiné umění. Skladatelé oper buď byli úspěšní nebo ne, později kritici objektivněji zhodnotili jejich kvality (i "propadák" v určité době se nakonec ukázal jako určitá kvalita). Gott vycházel z jazzu, swingu, oper, lidových písní atd. z celého světa, určitě to nelze označit za lacinou pop-music. Někdy měl smůlu, že se dalo vystoupit jen v rámci méně zdařilé estrádní zábavy (jeho písnička ale byla kvalitní), naštěstí bylo dost pořadů celkově zdařilejších, byl taky celý život odkázaný na (ne)umění textařů atd. Nicméně se 60 let nesmírně poctivě snažil přinést sobě i nám něco hezkého, většina z nás to tak vnímá. Písně Agnus Dei, Ave Maria, Smetanova Vltava, Dvořákova Stará matka aj. - to není nic laciného, to jsou hudební a pěvecké klenoty. Gott mj. fascinoval francouzské publikum, když jim jejich oblíbenou franc. píseň La Mer předvedl podle sebe, koukněte na youtube. Svět si ho naštěstí váží víc než naši čeští škarohlídi.

8 1
možnosti
Foto

Ano, existuje i kvalitní populární hudba, jsou to např. některá alba skupiny The Beatles (těm se poklonil i Gott v jedné jejich písni, ovšem v mnohem horším podání), Jethro Tull, The Cream, Trinity s Julií Driscoll (no to byla zpěvačka) a mnohých dalších.

Měla byste vždy doplnit, že každého umělce si váží vždy publikum určitého druhu. Někteří ale dokázali oslovit velmi početné publikum, nikdy však ne veškeré publikum.

Svět si váží K.Gotta víc jako čeští škarohlídi? Je to i ve světě stejné, váží si ho jen určité publikum.

2 0
možnosti
KK

Předáváte nám píseň?

0 0
možnosti
VB

Koho Karel Gott neoslovil, nechť ho jenom proto nehaní, někdo má prostě jiný životní vzor. Já např. Gotta oceňuji právě i v tom, co popsala autorka: Gott si zachoval vysokou úroveň i ve chvíli, kdy znal svůj pozemský konec, mám pocit, že ještě stihl vymyslet, jak nás - nejen svou rodinu - všechny potěšit i v době zármutku. Když zemřel velký Elvis Presley (a myslím, že v osobním životě si Gottovu úroveň až tak nezachoval), byl to pro jeho příznivce šok, z něhož se dodnes část z nich nevzpamatovala, v jeho smrt neuvěřili, stále zvažují, kam se možná ukryl, ale hlavně ho všichni ctí, aniž by poukazovali na některé jeho slabiny.

6 0
možnosti
Foto

Nejde o hanění, jen o objektivnější pravdu. Gott byl virtuózním zpěvákem plytké populární hudby. Elvis Presley měl také virtuózní hlas, ovšem i vyšší uměleckou úroveň, přestože měl také svoje nedostatky.

7 5
možnosti
JK

Já souhlasím s komentářem pana Stratila níže. Ta všudypřítomná úcta ke Gottovi a navazující smutek z jeho odchodu, vychází ze sentimentálních pocitů, což je ošidné. Jiný člověk, byť by byl křišťálově čistý v charakteru, obětavý v práci pro společnost, statečný v těžkých dobách a nadprůměrně schopný v některých náročných oborech, odejde ze světa téměř nepovšimnut, přitom jeho "hodnota" je výjimečná. To s Gottem je opravdu jen o povrchních pocitech, i když intenzivních, a pro mne osobně nepříliš hodnotných a zajímavých.

15 1
možnosti
Foto

Souhlas, o tom jsem také o ́psala.

0 0
možnosti
Foto

Víte, ona existuje i jakási objektivnější rovnováha v etických a uměleckých hodnotách (tomu ale nebudete rozumět). Karel Gott byl jen sentimentálním zpěvákem laciné pop music, byť s výjimečným hlasem (zejména v mládí), čímž dokázal chytit za srdce mnoho posluchačů podobného založení.

Pro náročnější posluchače byl ale díky tomu umělecky nepřijatelný.

Státní pocty mu proto nenáleží, neboť urážejí kulturnější část národa.

6 11
možnosti
Foto

Např. je neetické mi psát, že tomu nebudu rozumět, takže neodpovím.

0 3
možnosti
  • Počet článků 332
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1582x
Jsem žena, která se neustále potýká mezi dvěma světy - mezi řeckým a českým. Neznám slovo "nejde to," když jde o záchranu lidského života. Neznám pocit závist a nenávist.

Mám jednu velkou touhu, kterou v sobě nosím od malička, snad se mi podaří i tuto splnit.

A nic jiného už o sobě psát nebudu, nemá to smysl. Od toho je blog, abyste si udělali názor sami. 

Seznam rubrik