Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZS

A taková to byla krásná země ...

0 0
možnosti
JP

J69a13n 70P25a15l68i22a74n

16. 10. 2019 12:26

Inu, Švédsko si užívá své bezbřehé liberální a multikulturní politiky. Sluníčkáři čtěte !

0 0
možnosti
VB

Vraždy jsou mj. ve Švédsku takřka na denním pořádku, z různých důvodů, vč. sexuál. motivů. Hrozné je ale také zklamání Švédů z neserióznosti občanů postkomunist. zemí, např. rumunsk. žebrákům dávali dlouho velké bankovky, nikoli jen drobné, ale zjistili, že tito jedinci laskavost ve vys. míře zneužívají, že nechtějí seriózně žít ve slušné společnosti, podobně vys. míra migrantů má jediný motiv: žít na úkor druhých, navíc nejsou duševně v pořádku, při dušev. krizích, vč. užívání drog, je vyšší riziko násil.chování.

0 0
možnosti
JV

Zajím. napsaný přísp. pod čl. R^

0 0
možnosti
Foto

A taky se bojíme hejkala, i když je vymyšlený. :-)

0 1
možnosti
LP

Váš příspěvek nechápu. Budu rád, když svoji myšlenku rozvinete. Děkuji Vám.

3 0
možnosti
RS

Ve Švédsku je 1,5x větší četnost vražd než v ČR, tzn. stejná jako v Německu nebo na Slovenski. A taky 5x menší než v USA nebo 10x menší než v Rusku.

http://worldpopulationreview.com/countries/murder-rate-by-country/

0 0
možnosti
LP

1,08 děleno 0,61 = 1,77, tedy ne 1,5x větší, ale 1,77x větší...

Ty čísla budou asi mezi jednotlivými regiony dost rozdílná. V Malmo to jistě bude vypadat mnohem hůř. I v USA jsou velké rozdíly, průměrem bych se moc neoháněl.

Podívejte se zde v odkazu na odstavec 4.3.4 Gun Violence, vpravo je graf znázorňující počet vražd spáchaných střelnou zbraní. Všimněte si toho strmého nárůstu na konci. https://en.wikipedia.org/wiki/Crime_in_Sweden

Odstavec 4.3.5 - Hand grenade attacks and bombings - vpravo je opět graf, který ukazuje počet výbuchů ručních granátů a pumových útoků - absolutně je jich nejvíce ve Stockholmu, poté v Malmo, jenže Stockholm má víc než 3krát více obyvatel. V tom grafu je moc hezky vidět nárůst počtu výbuchů / pumových útoků.

0 0
možnosti
MS

Mám kolegu, který emigroval s rodinou z JAR před 5 lety. Díky tlaku černých na bílé -apartheidu naruby. Do Švédska. Teď toho lituje. Většinu života žije s tím, že večer a v noci není bezpečné vycházet z domu. Nemohu mu vysvětlit, že u nás je vše jinak.

Bohužel ani sever Švédska není už moc bezpečný.

1 0
možnosti
VS

Svedsko je uz diky svym politickym zlocincum za hranici navratu. Skoda, byla to nadherna zeme, kterou jsme v 70. letech minuleho stoleti vsichni obdivovali.

0 0
možnosti
VB

Při jedné návštěvě Stockholmu jsem se prošla i ulicí, v níž o dvě hodiny později vybuchla bomba, švéd. televize pak uvedla, že to svědčí spíše o vyřizování si účtů mezi pseudopodnikateli, nepátrala jsem zatím, nakolik se někdy nedaří přesně ověřit, co je skutečně za těmito činy, patrně se vedle teroristických akcí a vedle činů duševně nemocných jedinců (ať tuzemských či ze zahraničí - inspirace z médií) projevují i akce mafií.

0 0
možnosti
LP

Děkuji Vám za Vaši osobní zkušenost.

Já to chápu tak, že se jedná o boj mezi gangy, vydírání podnikatelů - neplatíš výpalné, tak tady vidíš, co se ti může stát, a v případě výbuchů před radnicí a policejními stanicemi pomsta nebo snaha o vyvolání strachu.

0 0
možnosti
VB

Opakovaně jsem pobývala ve Stockholmu, dramaticky se tam zhoršilo celkové prostředí: špína v ulicích či v metru je ještě to relativně menší zlo (např. rumunští žebráci u potravinových prodejen ovšem zvyšují riziko infekč. nemocí), horší je fakticky se snižující bezpečnost občanů, po 20. hod. je lepší nechodit na ulici. Stačí sledovat švéd. televizi (svt.se), vraždy aj. jsou velmi časté. Švédi si velmi zakládají na trvalé kultivaci společnosti, jsou silně vstřícní vůči pomoci potřebným, ale bohužel to v rámci EU nabralo neúnosné průvodní jevy migrace (nejde jen o uprchlíky před válkou či ekonomickou motivaci z jihu, znásobuje se i činnost kriminál. gangů z východu aj.). Je nutné se s tím vypořádat v rámci celé EU, má-li Evropa vůbec zůstat Evropou 21. stol. v lepším slova smyslu.

1 0
možnosti
RS

Vraždy jsou ve Švédsku velmi časté? Paní Bošková, obávám se že tady píšete hlouposti. Sice píšete o "vlastních zkušenostech", ale nejspíš akorát moc koukáte na televizi.

http://worldpopulationreview.com/countries/murder-rate-by-country/

0 0
možnosti
MS

Gatestone je horší než Sputnik....Dnes jsem se vrátil ze Švédska, kam jezdím často a na dlouhou dobu. Ptal jsem se několika lidí na pumové útoky a nikdo o jich nevěděl....tak asi tak...

1 6
možnosti
LP

Jak si tedy vysvětlujete, že je ta informace napsaná na webu Švédské televize SVT Nyheter? https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/kraftig-okning-av-antalet-sprangdad

Vše je ozdrojované a tyto informace se objevují i v českých mainstreamových médiích jako jsou Lidovky, Novinky a iDnes... Ty si také vymýšlejí?

4 0
možnosti
  • Počet článků 238
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1728x
Douglas Murray: „Pokud nemáte kontrolu nad svými hranicemi, nemáte smysluplné imigrační zákony a nemáte právo nepouštět lidi do vaší země, tak vlastně žádnou vlastní zemi nemáte."

Douglas Murray: „Ke konci života většiny dnešních obyvatel Evropa už nebude Evropou a její národy ztratí to jediné místo na světě, jež nazývaly svým domovem."

„Tam, kde začíná ideologie, končí zdravý rozum."