Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Přece jenom sovětské dějiny diplomacie z 50. let jsou přehlednější a syntetičtější, takže jim bude nutné dávat přednost ve výuce studentů.

0 1
možnosti

To věřím, že jsou přehlednější, ale také vylhané a prolhané, ocení je stalinisté, Marta Semelová a její přátelé, těm je můžete i přednášet.

1 0
možnosti

Pisete: "Cicerin se v r. 1922 zucastnil Janovske konfernce". E. Benes pise ve svych "Uvahy o Slovanstvi": "O navazani diplomatickych vztahu se SSSR jsem po setkani s Cicerinem v Janove usiloval uz v roce 1922, bohuzel pro odpor pravice se mi to nepodarilo prosadit". Cs. ministr zahranici se zucastnil taky.

0 0
možnosti

Nejen pro odpor " pravice ", především se Beneš musel držet versailleského systému, na kterém stála ČSR, a proti kterému bolševici útočili, tj. musel se držet Paříže, a států Malé Dohody ( proti Madˇarsku, které až do Hitlera považoval za hlavní hrozbu pro ČSR), Rumunsko bylo proti navázání diplom. vztahů i po celá 30.léta, a YU taktéž, to byla hlavní příčina jejich nenavázání. A hlavní důvod pro ochotu SU uznat, byly v této době hospodářské důvody, nikoliv politické - nejen US podnikatelé se SU velice čile podnikali.

1 0
možnosti

J32i69ř13í 11H79o78l71ý

7. 10. 2019 11:59

Proč složitě popisovat co ví většina slušných lidí - tedy že komunisti a bolševici jsou odpadem lidstva.

1 0
možnosti
Foto

Tak to je těch slušných lidí výrazná menšina v populaci. Kromě vás nikoho nevidět.

0 1
možnosti
  • Počet článků 1105
  • Celková karma 13,43
  • Průměrná čtenost 1382x
Mám doktorát z mezinárodního práva a zahraničněpolitické vztahy jsou mojí vášní. Motto pro můj blog : "Take away that pudding, it has no theme." Winston Churchill

email : kostlannova@email.cz