Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Proč? Protože je to nesmysl, přečtěte si názor Forejta o definici státního pohřbu.Vse by mělo v civilizované zemi svá pravidla, která je třeba respektovat.

15 3
možnosti
JZ

A ta pravidla určuje v civilizované zemi kdo přesně?

3 1
možnosti
JZ

Jak rozlišit, jestli si osobnost zaslouží státní pohřeb? Velice jednoduše - podle toho, jestli vám takový státní pohřeb u voličů přinese víc plusových bodů než mínusových. Tomu se říká demokracie, kdyby náhodou někdo nevěděl;-)

5 0
možnosti
JK

Státní pohřeb pro popového zpěváka, jakkoliv úspěšného a oblíbeného, mi připadá naprosto absurdní. Podložit to ještě tvrzením, že i v nelehkých dobách spojoval lidi, to už je jenom třešnička na dortu. Ale hlas lidu, hlas boží...

28 2
možnosti
RC

v nelehkych dobach spojoval lidi... znate to: chleb a hry. On byl ty hry.

2 0
možnosti
MV

Problém s tím nemají, jen netancuji podle pistalky, do které fouká právě teď pan Nozicka. Víc psát nemá smysl.

1 1
možnosti
RP

Souhlasím se státním pohřbem už proto, že tím bude mít možnost se s ním rozloučit široká veřejnost, jeho fanynky... a že jich měl hodně. A lidé o to určitě stojí.

4 5
možnosti
Foto

To budou mít možnost i bez státního pohřbu. Státní pohřeb je přesně definovaná a specifikovaná událost, která má přesně stanovené podmínky a pravidla.

3 0
možnosti
PL

P70e91t26r 16L52a84n11g11e85r

2. 10. 2019 19:22

Státní pohřeb považuji za důstojnou pocku Karlu Gottovi. Nicméně, nemám žádný problém s tím, že někdo vysloví kultivovaně opačný názor.

6 3
možnosti
JR

J30a64n 38R85á46ž

2. 10. 2019 19:26

Je jasné, že s termínem "státní pohřeb" má hodně lidí problém a že by bylo příhodnější tento akt nazvat spíše "národní pohřeb", ale bohužel se to tak oficiálně nazývá.

3 1
možnosti
VD

Asi nemůžou mít všichni úplně stejné názory. Mě celkem potěšilo, že v několika anketách, na které jsem na internetu narazil, bylo procento "pro Gotta" více než 80% oproti méně než 20% "proti". Týkalo se to tedy názoru na státní pohřeb. To není zase tak špatné, žádné rozdělení národa "půl na půl". A ti co Gotta nemusí - no co se dá dělat. Myslím, že Pan Gott by byl nad věcí. Jako vždycky.

7 1
možnosti
JK

Teď je nejlepší doba, kdy zabít Miloše Zemana - nikdo si ničeho nevšimne

0 1
možnosti
Foto

"Dopolední zpráva o smrti zpěváka Karla Gotta zasáhla dnes celý český národ". Bože na to jste přišel jak ??? Co udělal Karel Gott pozitivního v populární hudbě a jak tuto hudbu posouval dál ??? Možná máte na mysli tím, že ve většině případů zpíval převzaté věci a to jenom proto,že mohl. On za komunistů měl takové možnosti, kterým se ani nezdálo. Mohl vystupovat v televizi, měl přednostní právo být v radiu, měl otevřené nahrávací studio a jako bonus diplomatický pas, takže si mohl kdykoliv uznal za vhodné zaletět do Mnichova ,nakoupit si nějaké laskominky. Také vůči komunistům byl poslušný, neprudil a když potřebovali komunisté umělce,kteří odsoudí Chartu 77, tak Kája ochotně naskočil a stal se předsedou umělců odsuzující Chartu 77. Také za to dostal titul Nárdoní umělec, kterého se do konce života nevzdal a jak v roce 90 prohlásil, že si titul považuje za čest. Jiný umělci jej i když pozdě vrátili. Kryl se do konce života styděl za to, že zazpíval hymnu vedle Gotta a trápil se tím. Kryla pohřbili bez pozornosti a ani Havel se na jeho pohřeb nedostavil. Byl potichu šoupnut do země. On totiž stále prudil a kazil nejdříve budování socialismu s lidskou tváři a později budování kapitalismu. RvRvRv

12 7
možnosti
JL

Jednou se prece jenom Kaja pochlapil. Setkal a objal se Dalajlamou. Tim potesil mne, ale pramalo potesil jisteho Milose.

0 3
možnosti
TH

Pane Nožičko, máte pravdu, Karel Gott byl téměř bezkonfliktní člověk, který by i podle mne měl mít státní pohřeb. Máte pravdu i v tom, že svým vystupováním lidi spojoval, což je naprosto chvályhodné. Pak ale nechápu, že neustále orodujete za člověka, který tento národ doslova zlomyslně rozeštvává.

Asi bych měl toto popíchnutí v takové chvíli raději spolknout, ale fakt, že za tuto vlastnost vychvalujete Karla Gotta zrovna Vy, působí skoro ironicky.

3 4
možnosti
JN

Pane Hrubý, je opravdu škoda, že jste to raději nespolknul... Ale když už Vám to opět nedalo, tak bych se s dovolením ohradil proti tomu "neustálému orodování" a připomenul Vám tohle:

https://nozicka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=728708

0 0
možnosti
  • Počet článků 1583
  • Celková karma 40,02
  • Průměrná čtenost 3240x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik