Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RC

1) https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/karel-gott-umrti-jindrich-forejt-statni-pohreb-vlajka-zerd-rozhovor.A191002_181607_domaci_tho

2) videl bych za tim populismus nekterych politiku... Kterych? To uz asi vite sam.

3) otazka: existuje neco srovnatelneho ve svete?

6 1
možnosti
JH

Karel nebyl mým šálkem čaje, ale vždy jsem ho respektoval a hlavně,nedá se přehlédnout, že desítky let dokázal rozdávat radost milionům, nejenom spoluobčanů. Kdo na to má!

Nikdy bych nevěřil, že zrovna po jeho úmrtí se vyrojí tolik negativních reakcí.

Je to moc smutné, až hnusné, ale alespoň se ukazuje kdo je kdo!

7 3
možnosti
JZ

No tak zase desitky let rozdavala radost milionum lidi i spousta dalsich hercu nebo zpevaku z drivejsi doby.

5 0
možnosti
PS

P25e79t69r 64S64k71á77l13a

2. 10. 2019 20:47

"Státní pohřeb za posledních šedesát let měli pouze dva lidé, prezident Ludvík Svoboda, v roce 1975 a prezident Václav Havel v roce 2011. Spočítejme si kolik za tu dobu zemřelo mimořádných a výjimečných sportovců, vojáků, vědců, umělců. To není ponižování Karla Gotta."

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/karel-gott-umrti-jindrich-forejt-statni-pohreb-vlajka-zerd-rozhovor.A191002_181607_domaci_tho

14 1
možnosti
MH

Pane Nožičko, odpustím si dnes delší eseje o tom, jak se nějací politici chtějí na této situaci zviditelnit. Jako člověk, co má pořád sluchátka v uších, se chci zeptat na hudbu. Máte tedy rád hlavně folk? Jaké máte konkrétně oblíbené hudebníky či kapely?

0 0
možnosti
JN

Konkrétně například Čechomor, Fleret (to je tedy spíše folkrock), Nohavicu, Žalmana...

0 0
možnosti
Foto

Kd XXX by každý profesionál měl mít státní pohřeb, tak toho nevyjdem

1 1
možnosti
LH

Ale no tak to přece u většiny z nás přeci nehrozí nebo u Vas ano?

1 0
možnosti
LK

L85u61b28o51š 21K11r61i43m57l

2. 10. 2019 20:02

Nerozumím, proč se zde lidé dohadují státní pohřeb. Z definice je vyhrazen pro prezidenty nebo případně premiéry. A argumentace, že se s ním budou lidé moci rozloučit, je hloupá, protože zde bylo mnoho umělců a lid se s nimi důstojně rozloučil v kulturním prostředí Národního divadla.

Osobně mi připadá sbírání politických bodů na smrti Mistra Karla Gotta ubohé a s tím souvisí i návrh na státní pohřeb bez předjednání s rodinou.

25 3
možnosti
Foto

Přesně. Babiš chtěl být akční, tak zase něco plácnul aniž by nejprve s kýmkoli poradil nebo aniž by si cokoli nejprve zjistil. A následně klasicky vycouval.

0 0
možnosti
JZ

Sentimentalni kecy. Gott byl vynikaji zpevak, popoveho nenarocneho zanru, i diky tomu velmi oblibeny. O tom zadna, to jsou jeho vyznacne kvality. Samozrejme, ze byl take uznavan priznivci jinych zanru, coz je bezna vec, rekl bych, ze malokdo uznava pouze svuj uzky zanr. Ze byl nekonfliktni, s nikym se nehadal a nemontoval se do politiky, jsou uz dosti pochybne, pasivne pojate ctnosti. Je na povazenou chvalit nekoho za to, ze s nikym neni v neshode. Nicmene i to je asi fakt. Ale teze, ze spojoval narod svymi pisnemi v jakychsi tezkych dobach, to uz je moralni kyc. Stejne tak teze, ze je narod kvuli nemu rozdele. To tak mozna ve Vasi mysli. Nazorova odlisnost neni totez, co rozdeleni.

Polemika kolem statniho pohrbu a smutku podle me rozhodne neni vyrazem cechackovstvi, ale legitimnim sporem. V pripade statniho pohrbu je to prinejmensim nestandardni postup, v pripade statniho smutku zase chybi ona tragedie celospolecenskeho vyznamu, kterou by mel jednotny statni smutek vyjadrovat. Umrti vynikajiciho umelce ve vysokem veku a prirozenou smrti neni podle me tragicka udalost, se kterou bychom meli vsichni citit soustrast, jako by tomu bylo v pripade treba sestreleni letadla plneho ceskych obcanu.

26 0
možnosti
Foto

Asi nejlepší by bylo uspořádat sbírku a z tohoto výtěžku pak vystrojit pohřeb. Vy socialisté to máte jednoduché. Nedáte ani korunu, ale rádi rozhodujete za co utratit peníze těch druhých.

Karla Gotta je mi líto, mám rád jeho písničky a proto bych určitě nějakou korunou přispěl.

4 0
možnosti
JN

Já vím, že anarchisté vašeho typu by nejraději zrušili nejenom státní pohřby, ale i školství, policii, armádu..., ovšem opravdu si nemyslím že by našemu státu kvůli výdajům za Gottův pohřeb hrozil bankrot. :-)

0 1
možnosti
DR

Ještěže Gott, byť proti němu absolutně nic nemám, jde mimo mě. Ale tohleto je už přehnané, ať člověk v TV přepne kamkoli, tak tomu neuteče. Naštěstí kromě ČT Sport.

2 0
možnosti
DH

D25a27v89i13d 88H12o32r28á87k

2. 10. 2019 20:21

Na "dvojce" ČT je taky naštěstí původní program.

...ještě že se to nestalo v nějaký den kdy se vysílá Ordinace.

1 0
možnosti
VB

Naštěstí si většina z nás Karla Gotta natolik váží, že mu přejeme ty nejvyšší pocty, ostatně uznával ho mj. i Václav Havel, nechť se tedy i Karel Gott na své poslední cestě ocitne v katedrále sv. Víta, kde se v minulosti poklonil V. Havlovi. Není to jen o prezidentech, je to i o výjimečných osobnostech, které byly uznávány většinou národa.

6 3
možnosti
Foto

Zpěvák Gott na lafetě a za ním pochodují generálové.... nezdá se Vám to dost komické?

4 5
možnosti
  • Počet článků 1583
  • Celková karma 40,02
  • Průměrná čtenost 3240x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik